sap_feb_pan
Foto: JENSEN

JENSEN ridgymnasium till Wenngarn

Nu är det klart med att JENSEN får ridgymnasium på Wenngarn: - Vi är stolta över att tillsammans med fastighetsägarna på Wenngarn kunna erbjuda ett nytt gymnasium till Stockholms alla häst- och djurintresserade elever, Anna Wiger Jensen, Operativ chef på JENSEN.

centrum_artikel_host

Till hösten 2022 startar JENSEN sitt ridgymnasium på Wenngarn. Man kommer att ha ett nära samarbete med Wenngarn fastighetsförädling och Sigtuna Stuteri. Två program kommer att erbjudas i ett första skede; Ridgymnasium inom hoppning och dressyr samt Hund- och djursjukvård. Kommunen har i remissyttrandet till Skolinspektionen varit positiva.
– Vi är stolta över att tillsammans med fastighetsägarna på Wenngarn kunna erbjuda ett nytt gymnasium till Stockholms alla häst- och djurintresserade elever. Vi riktar oss till elever med höga ambitioner – de som både vill gå en högkvalitativ högskoleförberedande utbildning och vidareutvecklas inom sitt stora intresse, säger Anna Wiger Jensen, Operativ chef på JENSEN.

foraldranatverk_helsida
funkisfest_helsida
skridskodisco_helsida
pantamera_avc_helsida
steningekompani_helsida

Före detta finansregionsrådet lämnar sitt uppdrag

Politik Oppositionsregionrådet Irene Svenonius meddelade vid ett extrainsatt möte med den moderata regiongruppen i Stockholm att hon lämnar såväl sina uppdrag för Moderaterna i Region Stockholm som övriga uppdrag för Moderaterna. Efter sju år som gruppledare på heltid, varav sex år som finansregionråd (2017-2022) under en turbulent period för Stockholmsregionen.

connys_helsida
centrum_host_helsida

Trafikverket arbetar med att åtgärda potthål

Nyheter Trafikverket upplever för närvarande ökade problem med potthål på vägarna. Vägnätet är omfattande, vilket gör det till ett betydande arbete att åtgärda dessa problem. De stora vägarna som påverkas i kommunen inkluderar 263, 273 och 255, där det är särskilt många potthål mellan Märsta och Sigtuna i båda riktningarna.

A-traktorer fortsätter öka

Notiser Den senaste utvecklingen inom användningen av A-traktorer i Sverige och särskilt i Sigtuna kommun visar en markant ökning under det senaste decenniet, med fortsatt tillväxt under 2023. Enligt nyligen publicerade siffror från Trafikanalys har antalet A-traktorer i Sigtuna ökat för tredje året i rad, vilket pekar på en stadigt växande trend i regionen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
stentekompani_outsider
nrh_sigtuna
pantamera_out
funkisfest_outsider
connys
skridskodisco_outsider
foraldranatverk_outsider