centrum_panorama_hostshopping
Foto: JENSEN

Jensen expanderar med hovslagarutbildning i Sigtuna

I den senaste ansökningsomgången för 2023 har JENSEN Yrkeshögskola beviljats imponerande 9 utbildningar av Myndigheten för Yrkeshögskolan.

centrum_artikel_host

Denna framgång placerar JENSEN YH på 10:e plats bland 249 anordnare när det gäller antal beviljade utbildningar. Särskilt noterbart är att JENSEN har det högsta antalet beviljade IT-utbildningar bland alla anordnare i Malmö. Den totala tillväxten för JENSEN YH förväntas vara nära 40% fram till augusti.

Alla sökta utbildningar blev beviljade, vilket resulterade i en ökning av JENSEN YH med fem utbildningar. Bland dessa tre är helt nya; IoT- och embeddedutvecklare, Systemutvecklare med testinriktning och Serviceingenjör.

Med beviljandet av Serviceingenjörsutbildningen inom området Teknik och tillverkning expanderar JENSEN Yrkeshögskola till ett nytt utbildningsområde.

Verksamhetschefen för JENSEN YH, Per Andersson, kommenterar resultatet och tillväxten: ”Resultatet innebär att YH-myndigheten bedömer att våra utbildningar håller hög kvalitet. Vår tillväxt innebär också att vi kommer att ha vår största antagning någonsin med 20 utbildningar (exklusive korta kurser) i höst.”

En av de beviljade utbildningarna är ”Hovslagare Sigtuna” inom området Lantbruk, djurvård, trädgård, skog och fiske.

mp_tack_helsida
connys_helsida
fritidsbanken_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

brobygget_2024

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida

Sommarlovsbiljetten är igång

Nyheter Under sommarperioden 5 juni till 27 augusti reser ungdomar mellan 12 och 18 år gratis med SL-trafiken. Initiativet med lovkortet är ett steg från Region Stockholm för att uppmuntra miljövänliga resor.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
connys
mp_tack_outsider
nrh_sigtuna
brobygget_outsider
pantamera_out
fritidsbanken_outsider
centrum_outsider_host