moderat_fokus_pan
Jean Karabet vid Däckskiftarna på Västra BangatanFoto: Insändarbild

Jean och Däckskiftarna nöjda med stationen i Märsta

Bröderna Jean och George Karabets etablering av Däckskiftarna i Märsta har tagits emot väl av kommuninvånarna: - Responsen är väldig god och det uppskattas att vi finns här. Kunderna tycker att det går fort och smidigt. De uppskattar bäst att man inte behöver boka en tid för att få ett hjulskifte då vi har drop-in alla dagar i veckan, berättar Jean Karabet.

centrum_artikel_host

Jean och George Karabet är födda och uppvuxna i Märsta och har bott i kommunen hela sitt liv. Efter att i flera år varit verksamma i däck- och bilbranschen hoppade de på konceptet med Däckskiftarna i Märsta:
– Vi har jobbat inom däck tidigare och såg att det fanns potential för att göra något bra av verksamheten. Däckskiftarnas verksamhet är fantastisk, baserat på enkelhet, tillgänglighet och god service. Det finns duktiga, driftiga och ambitiösa människor som ligger bakom. Sigtuna är en växande kommun, säger Jean Karabet.

Anpassar sig efter kunden
Fördelen med att besöka en av Däckskiftarnas verkstad istället för en vanlig stationär verkstad var något som lockade bröderna att etablera med Däckskiftarna.
– Vi anpassar oss efter kundens behov istället för tvärtom. Det är bara att lägga in däcken i bilen och köra ner till oss så fixar vi resten. Man kan även checka in hjulen på vårt däckhotell vilket är väldigt bekvämt för kunden, fortsätter Jean.

Däcksäsongen pågår än
Däcksäsongen är långt ifrån slut trots att dubbdäcksförbud sedan en vecka tillbaka. Nu vänder man sig till bilägare som kör med friktionsdäck då dessa inte behöver anpassa sig efter dubbdäcksförbudet. Dessa brukar komma in för hjulskifte senare på våren. Däckskiftarna behåller även sin station i Märsta till 5:e maj.

Coronaanpassat byte
Under coronapandemin har man vidtagit en del åtgärder för att kunder ska känna sig trygga. Bland annat kan man få stanna kvar i bilen i samband med skiftet och man kan betala genom swhish. Man kan också genomföra skiftet hemma hos kunderna.
– Då vi är väldigt måna om våra kunder och oss själva så anpassar vi vår verksamhet efter rådande riktlinjer för att möjliggöra att det känns säkert och tryggt för så många som möjligt, säger Jean.

Engagerats i flera stationer
Även Däckskiftarna är nöjda med etableringen och att Jean och George engagerats i några stationer, även i Bro och Nyköping. Man ser fram emot ett långt partnerskap med bröderna.
– Deras driv i att skapa en enastående kundupplevelse har verkligen gett fina affärsresultat och en bra försäljningstillväxt. De lägger stort fokus i att utveckla verksamheten och bygga en långsiktigt kundrelation genom att förenkla kundernas vardag. De erbjuder nämligen en helhetslösning via deras lokala däckhotell i Märsta, säger Jan Fraggstedt, franchiseansvarig på Däckskiftarna

Nu öppnar nya marknadsplatsen

Näringsliv Swedavia satsar stort på att förbättra det kommersiella utbudet på Stockholm Arlanda Airport genom att introducera den nya Marknadsplatsen i Terminal 5. Denna satsning är en del av deras långsiktiga strategi som fokuserar på variation, förnyelse och prisvärde för resenärer.

pantamera_avc_helsida

Eatery har öppnat på Arlanda

Näringsliv Eatery har nyligen öppnat en ny enhet på Arlanda med namnet Eatery Garden. Det är den tredje franchiserestaurangen för Eatery och den andra som har etablerats i samarbete med SSP (Scandinavian Service Partner) på Arlanda flygplats.

moderat_fokus_helsida

Wizz air lanserar nya linjer från Arlanda

Näringsliv Det europeiska lågprisbolaget Wizz Air, känt för sin snabba expansion, gör en betydande satsning genom att utvidga sina operationer till Sveriges största flygplats. Från och med den 31 oktober 2023 kommer bolaget att introducera två nya rutter som avgår från Stockholm Arlanda Airport och kopplar passagerare till de livliga städerna Budapest och Gdansk.

ica_helsida

Sigtuna Deli köps upp av Food Alliance

Näringsliv Food Alliance har nyligen tagit ett betydande steg i riktning mot att forma matindustrins framtid genom att slutföra sina första två företagsförvärv sedan företagets start. Dessa förvärv, som inkluderar Sigtuna Delikatesser AB och Fine Foods Sweden AB, markerar en historisk milstolpe och stärker Food Alliance's position som en ledande aktör inom branschen.

Nya näringslivschefen: Vi arbetar hårt med företagsklimatet

Näringsliv En glädjande nyhet för Sigtuna kommun är att de har förbättrat sin placering avsevärt, från plats 81 till plats 73. Denna förbättring kan i stor utsträckning tillskrivas företagens upplevda förbättring av kommunens service och bemötande samt den ökade informationen till företagen via nyhetsbrev, företagsbesök och frukostmöten.

centrum_host_helsida

Nya hyresgäster hos Arlandastad Group

Näringsliv Arlandastad Group har nyligen ingått hyresavtal med flera företag, inklusive Skincare by us, NIO, Kemteknik, Traveller Buss och Brunkeberg. Dessa företag kommer att flytta sina verksamheter till Explore Arlandastad under det tredje kvartalet 2023. De har valt detta område på grund av dess strategiska läge mellan Stockholm och Uppsala, närheten till E4:an och Stockholm Arlanda Airport.

Stoppade alla byggen på Arlanda

Näringsliv Swedavia har intensifierat sina insatser för att säkerställa arbetsmiljön och säkerheten i de pågående byggprojekten på Arlanda flygplats. Den 19 september 2023 höll de tillsammans med organisationen Håll Nollan en manifestation med målet att uppnå noll arbetsplatsolyckor inom projektet.

mp_ute_helsida

Litet lyft för företagsklimat i Sigtuna

Näringsliv Sigtuna kommun har nått åtta platser uppåt och hamnat på plats 73 i Svenskt Näringslivs årliga ranking av företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Årets ranking inkluderade omdömen från över 32 000 företag i hela landet.

Ny VD för Clarion Hotel Arlanda

Näringsliv Clarion Hotel har avslöjat sin senaste tillsättning av högsta ledningsteamet vid Clarion Hotel Arlanda, och i december välkomnar de Mirja Braun som den nya VD:n för hotellet.

adhd_kommun

Bilföretag i Arlandastad i konkurs

Näringsliv Under den gångna veckan drabbades Sigtuna kommun av en olycklig ekonomisk händelse när fyra företag tvingades ansöka om konkurs. Den mest framträdande av dessa konkurser var Märsta Bil Center AB, ett etablerat företag med sitt säte i kommunen.

nrh_sigtuna

Sigtunahöjdens VD kan prisas för hållbarhetsarbete

Näringsliv Lotta Giesenfeld Boman, som är VD och ägare av Sigtunahöjden, har blivit utvald för sina ledaregenskaper och sitt stora engagemang inom hållbarhetsområdet. Priset hon har blivit nominerad till är det Hållbara Ledarskapspriset 2023, som arrangeras av Nätverket för Hållbart Näringsliv. Nätverket har identifierat tre finalister till detta pris.

Emirates firade tio år på Arlanda

Näringsliv Emirates firade igår sitt 10-årsjubileum av flygverksamhet mellan Dubai och Stockholm. Den 4:e september 2013 invigde Emirates sin eftertraktade flyglinje mellan de två städerna, och sedan dess har bolaget spelat en avgörande roll i att knyta samman Sverige med resten av världen.

connys_helsida
hockeyskola_helsida

Norwegian firade 20 år på Arlanda

Näringsliv På fredagen 1 september firade Norwegian en bemärkelsedag då det är exakt 20 år sedan flygbolaget inledde sin flygverksamhet från Stockholm Arlanda och därmed i Sverige.

Bankomat etablerar i Arlandastad

Näringsliv Arlandastad Group har tecknat ett 15-årigt hyresavtal med Bankomat AB för ett nytt hus som kommer att placeras i Explore Arlandastad. Arlandastad Group och BRA Bygg bildar ett JV-bolag för fastighetsutvecklingen. Bankomat ägs av Danske Bank, Handelsbanken, Nordea, SEB och Swedbank inklusive Sparbankerna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

moderat_bli_medlem
hockeyskola_outsider
connys
kommun_adhd_outsider
kommun_skoterska_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
mp_ute_outsider
pantamera_out
ica_outsider
nrh
centrum_outsider_host