centrum_panorama_hostshopping
Jean Karabet vid Däckskiftarna på Västra BangatanFoto: Insändarbild

Jean och Däckskiftarna nöjda med stationen i Märsta

Bröderna Jean och George Karabets etablering av Däckskiftarna i Märsta har tagits emot väl av kommuninvånarna: - Responsen är väldig god och det uppskattas att vi finns här. Kunderna tycker att det går fort och smidigt. De uppskattar bäst att man inte behöver boka en tid för att få ett hjulskifte då vi har drop-in alla dagar i veckan, berättar Jean Karabet.

centrum_artikel_host

Jean och George Karabet är födda och uppvuxna i Märsta och har bott i kommunen hela sitt liv. Efter att i flera år varit verksamma i däck- och bilbranschen hoppade de på konceptet med Däckskiftarna i Märsta:
– Vi har jobbat inom däck tidigare och såg att det fanns potential för att göra något bra av verksamheten. Däckskiftarnas verksamhet är fantastisk, baserat på enkelhet, tillgänglighet och god service. Det finns duktiga, driftiga och ambitiösa människor som ligger bakom. Sigtuna är en växande kommun, säger Jean Karabet.

Anpassar sig efter kunden
Fördelen med att besöka en av Däckskiftarnas verkstad istället för en vanlig stationär verkstad var något som lockade bröderna att etablera med Däckskiftarna.
– Vi anpassar oss efter kundens behov istället för tvärtom. Det är bara att lägga in däcken i bilen och köra ner till oss så fixar vi resten. Man kan även checka in hjulen på vårt däckhotell vilket är väldigt bekvämt för kunden, fortsätter Jean.

Däcksäsongen pågår än
Däcksäsongen är långt ifrån slut trots att dubbdäcksförbud sedan en vecka tillbaka. Nu vänder man sig till bilägare som kör med friktionsdäck då dessa inte behöver anpassa sig efter dubbdäcksförbudet. Dessa brukar komma in för hjulskifte senare på våren. Däckskiftarna behåller även sin station i Märsta till 5:e maj.

Coronaanpassat byte
Under coronapandemin har man vidtagit en del åtgärder för att kunder ska känna sig trygga. Bland annat kan man få stanna kvar i bilen i samband med skiftet och man kan betala genom swhish. Man kan också genomföra skiftet hemma hos kunderna.
– Då vi är väldigt måna om våra kunder och oss själva så anpassar vi vår verksamhet efter rådande riktlinjer för att möjliggöra att det känns säkert och tryggt för så många som möjligt, säger Jean.

Engagerats i flera stationer
Även Däckskiftarna är nöjda med etableringen och att Jean och George engagerats i några stationer, även i Bro och Nyköping. Man ser fram emot ett långt partnerskap med bröderna.
– Deras driv i att skapa en enastående kundupplevelse har verkligen gett fina affärsresultat och en bra försäljningstillväxt. De lägger stort fokus i att utveckla verksamheten och bygga en långsiktigt kundrelation genom att förenkla kundernas vardag. De erbjuder nämligen en helhetslösning via deras lokala däckhotell i Märsta, säger Jan Fraggstedt, franchiseansvarig på Däckskiftarna

mp_helsida

SAS ser stark ökning i efterfrågan inför kommande sommarsäsong

Näringsliv Med sommaren inom räckhåll har SAS, Skandinaviens ledande flygbolag, rapporterat en stark ökning i efterfrågan från passagerare under det andra kvartalet. Enligt nyligen publicerade siffror ökade antalet passagerare som reste med SAS med imponerande 36 procent jämfört med samma period föregående år, vilket innebar att 5,4 miljoner människor valde att flyga med bolaget under kvartalet.

elon_helsida
joes-helsida
nrh_sigtuna

Två bolag i konkurs

Ekonomi Vecka 19 innebar att två företag i kommunen begärdes i konkurs. Siffrorna för vecka 20 är ännu ej klara.

Ramirent nöjda med etablering i Märsta

Näringsliv Ramirents kundcenter i Märsta firar ett framgångsrikt år i sin nya anläggning. Kundcenterchefen Fredrik Aronsson summerar erfarenheterna från det senaste året och riktar blicken mot framtiden.

pantamera_avc_helsida
EXTRA

Dessa kan bli Årets företagare 2023

Näringsliv Sigtuna kommun är fylld med entreprenörsanda och framgångsrika företag. Årets Företagare-nomineringarna för 2023 är inget undantag, där tre enastående företagare har utmärkt sig med sina innovativa idéer, starka ledarskap och enastående prestationer. Bland de nominerade återfinns RC Bageri AB, Steningekompaniet AB och Laserpro, medan Årets Unga Företagare-nomineringarna har gått till Madeleine Pettersson från SidebySide AB och Ludwig Askerwall från Sigtuna Bil: Lundqvist & Askervall AB.

SAS lanserar ny linje till Marocko

Näringsliv SAS expanderar på Stockholm Arlanda Airport och stärker tillgängligheten genom en ny direktlinje till Agadir i Marocko. Linjen är tidigare otrafikerad och kommer att flygas en gång i veckan, lördagar, med start 4 november i år.

ica_helsida

Arlandas resenärer ökade kraftigt i april

Näringsliv Flygresandet fortsätter att återhämta sig efter pandemin, enligt en rapport från Swedavia. Totalt sett reste över 2,6 miljoner resenärer via Swedavias flygplatser under april, vilket är en ökning med 17 procent jämfört med förra årets aprilresande. Detta motsvarar 81 procent av prepandeminivåerna från 2019.

centrum_host_helsida

Cargo City utökas

Näringsliv Swedavia, ägaren till Stockholm Arlanda Airport, söker nu partners för att utveckla en stor markyta inom Cargo City - ett nytt centrum för flygfrakt, logistik och industri. Totalt ska en markyta om 144 400 kvm utvecklas och Swedavia söker en eller flera partners för långsiktiga samarbeten.

Sigtuna är Årets välfärdsraket enligt Företagarna

Näringsliv Småföretagen står för den största delen av svenska kommunernas skatteintäkter, enligt den nyligen släppta rapporten Välfärdsskaparna 2023 från Företagarna. Rapporten, som publiceras vartannat år, analyserar skatteintäkterna från samtliga av Sveriges 290 kommuner. Resultaten visar att småföretagen är den största skattebetalaren i 198 av kommunerna och står för 28 procent av de totala kommunala skatteintäkterna.

defacto_helsida

Lokala mötesplatser kan prisas

Näringsliv Svenska Möten, en organisation som arbetar för att främja och utveckla mötesindustrin i Sverige, har presenterat de nominerade till Årets Mötesplats. Detta prestigefyllda pris går till den anläggning som fått högst betyg från Svenska Mötens kunder vad det gäller övergripande kundnöjdhet. Nominerade till årets pris är Villa Aske Konferens, Hotell Kristina samt United Spaces Arlanda.

valstadagen

Ny restaurang Pocket Bar & Bistro öppnar på Stockholm Arlanda Airport i SkyCity

Näringsliv Stockholm Arlanda Airport är mitt i en stor utvecklingsfas med flera spännande förändringar på gång. Under andra halvan av 2023 kommer den nya Marknadsplatsen att öppna på flygplatsen, och flera nya restauranger, barer och butiker kommer att öppna i SkyCity under året. En av de senaste tillskotten är restaurangen Pocket Bar & Bistro, som precis har slagit upp sina portar en trappa upp i SkyCity, mittemot Arlanda Centralstation.

Luthman Nordic AB i konkurs – Omsatte nära 100 miljoner

Näringsliv Sigtuna kommun, den 18:e april 2023: Luthman Nordic AB, ett företag som har sitt säte i Sigtuna kommun och grundades år 2008, har inlett en konkursprocess. Enligt tillgänglig information är Luthman Nordic AB det enda bolaget i Sigtuna som har drabbats av konkurs under vecka 14.

Arlandaområdet tar steget mot hållbar mobilitet med autonoma bussar

Näringsliv RISE, Sveriges forskningsinstitut, leder ett projekt för att införa autonoma bussar i Arlandaområdet. Projektet finansieras av Vinnova och drivs i samarbete med Arlandastad Group, Vy, Adastec och Applied Autonomy. Det är ett första steg mot att införa autonoma bussar i Sverige och kan bli en av världens första pilotstudier med autonoma bussar av denna typ.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

centrum_outsider_host
joes_outsider
connys
nrh
student_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
ica_outsider
mp_outsider
swedol_outsider
valstadagen_outsider