sap_feb_pan
Jasmine Monserrat attackerades av knivmannen i söndags. Foto: Montage/märsta.nu/Privat/Jamshid Jamshidi

Jasmine attackerades på Svampvägen

Jasmine Monserrat från Enköping var ute med kompisar i Märsta då hon helt plötsligt attackerades på Svampvägen: - Han bara dök upp, berättar Jasmine för märsta.nu

centrum_artikel_host

Det var i söndags eftermiddag som Jasmine och några vänner gick på Svampvägen. Jasmine som inte bor i Märsta var på besök här. En trevlig dag förvandlades till en mardröm när en okänd gärningsman helt oprovocerat attackerade dem, han kom åt Jasmine och hamnade i någon form av ”brottningsmatch”. Polisen har uppgett att det rörde sig om ett rån, någon som Jasmin bekräftar:
– Han tog min väska och mina kort i fickan.

Kommer återhämta sig
Utöver det skadade han henne med ett vasst föremål som han stack henne i benet med. Jasmine fick åka till sjukhus för att sy, det blödde mycket eftersom han kom åt några kärl. Men nu är hon ok och kommer att återhämta sig:
– Det kommer gå bra, jag tar bort stygnen på måndag. Det är väldigt svårt att gå och röra på just det benet och jag haltar lite, säger hon.

”Bar mask och kniv”
Hon minns fortfarande händelsen och vill berätta om det för att uppmärksamma andra och för att eventuella vittnen ska kunna lämna tips till Polisen om händelsen:
– Han kom liksom springande framför med en svart mask framför ansiktet och en lång kniv. Han hade svart jacka, beige militärbyxa/kamouflage, svart luva och lite krulligt hår.

Polisen har upprättat en anmälan om grovt rån men ingen person har gripits trots en intensiv polisjakt på söndagskvällen.

Vet du mer? Kontakta Polisen 114 14

pantamera_avc_helsida

Trafikverket arbetar med att åtgärda potthål

Nyheter Trafikverket upplever för närvarande ökade problem med potthål på vägarna. Vägnätet är omfattande, vilket gör det till ett betydande arbete att åtgärda dessa problem. De stora vägarna som påverkas i kommunen inkluderar 263, 273 och 255, där det är särskilt många potthål mellan Märsta och Sigtuna i båda riktningarna.

A-traktorer fortsätter öka

Notiser Den senaste utvecklingen inom användningen av A-traktorer i Sverige och särskilt i Sigtuna kommun visar en markant ökning under det senaste decenniet, med fortsatt tillväxt under 2023. Enligt nyligen publicerade siffror från Trafikanalys har antalet A-traktorer i Sigtuna ökat för tredje året i rad, vilket pekar på en stadigt växande trend i regionen.

spedition_helsida
connys_helsida
steningekompani_helsida

Nya insatser för att stoppa utbrottet av granbarkborre

Notiser I kampen mot granbarkborren tar Sigtuna kommun nu ett aktivt steg genom att bekämpa dess spridning. I skogskanterna kan du möjligen se nedfällda granar, en del av det pågående arbetet med att förbereda inför granbarkborrens svärmningssäsong senare i vår.

funkisfest_helsida
skridskodisco_helsida

Gängkriminell greps på Arlanda

Blåljus En 31-årig man, känd som Foxtrotmannen, som varit jagad internationellt för flera grova brott, inklusive morden på två tonårspojkar i Stockholm, har gripits på Arlanda flygplats.

hamnplanen

Nya förslaget: Krögare får bekosta fastigheten

Nyheter Det tidigare förslaget om att Sigtuna kommun skulle bygga och förvalta en restaurang på Hamnplanen i Sigtuna har reviderats. I det nya förslaget söks en intressent som själv vill bekosta bygget och driva verksamheten.

sportlov

Ny aktör tar över Mälartåg

Nyheter Transdev kommer att ta över driften av Mälartåg, som ansvarar för den regionala tågtrafiken i Stockholm-Mälardalen, från och med den 16 juni i år.

Ökad befolkning trots färre födda barn

Nyheter Antalet nyfödda i Sverige fortsätter att minska enligt ny statistik från SCB. I Sigtuna kommun var antalet nyfödda det lägsta på elva år under 2023, med endast 546 levande födslar. Även om antalet nyfödda minskar, ökade den totala folkmängden i Sigtuna med 653 invånare.

centrum_host_helsida
fritidsbanken_sportlov

Varning utfärdad för ishalka i Sigtuna kommun

Nyheter En varning har utfärdats för plötslig ishalka i Sigtuna kommun och stora delar av Svealand samt sydostligaste Norrland. Underkylt regn eller regn på kalla vägytor kan orsaka svårigheter med plötslig ishalka.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

stentekompani_outsider
funkisfest_outsider
skridskodisco_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
spedition_outsider
centrum_outsider_host
connys