vinter_pan
Foto: Arlanda Express/Niklas Alm

Järnvägsreparation pågår till oktober

Reparationen av Arlandabanan väntas pågå till tidigast i början av oktober.

centrum_artikel_host

Efter det allvarliga Arlanda-expresståget-urspårningen den 27:e maj tidigare i år har reparationerna av järnvägen vid Arlanda fortsatt att vara en utmanande uppgift för myndigheterna. Enligt de senaste rapporterna Radio Uppland kommer det att dröja till tidigast den åttonde oktober innan skadorna är helt åtgärdade. Under tiden kommer tågtrafiken att fortsätta, men med begränsad kapacitet för att minska potentiella störningar.

Efter olyckan den 27:e maj har arbetet med att återställa järnvägen varit ett komplext uppdrag för tekniker och ingenjörer. Skadorna på infrastrukturen var omfattande, och att hitta lämpliga lösningar som garanterar säkerheten för tågresenärer har varit av yttersta vikt.

Medan reparationerna pågår kommer tågtrafiken förbi Arlanda att fortsätta, men med betydligt begränsad kapacitet. Pendeltågen kommer att stanna vid Arlanda C och passagerarna kommer att behöva byta till andra transportmedel för att fortsätta sina resor vidare.

Denna text genererades med en textrobot

storemore_helsida

Var tredje elev tar inte gymnasieexamen

Nyheter En ny genomgång av statistik från Skolverket avslöjar att i Sigtuna kommun klarade endast 70 procent av eleverna att ta gymnasieexamen inom tre år. Denna siffra speglar en nationell trend där nästan 30 procent av eleverna i hela landet inte når examen inom samma tidsram.

joes-helsida
vinter_helsida

Trafikolycka på E4:an vid Arlanda

Blåljus En trafikolycka som involverar fyra personbilar inträffade på E4 vid trafikplats 181 Arlanda i riktning mot Stockholm. Polisen kontaktades om händelsen och är på plats.

wenngarn_helsida
pantamera_avc_helsida

Fortsatta trygghetsvandringar i kommunen

Nyheter Sigtuna kommun har återigen genomfört en trygghetsvandring i samarbete med flera andra viktiga aktörer. Detta initiativ syftar till att få en heltäckande översikt av olika områden och att identifiera sätt att gemensamt öka tryggheten.

Vintertidtabellen startar 10 december

Nyheter Sommartidtabellen går i ide och 2024 års tidtabell träder i kraft den 10 december 2023 för kollektivtrafiken. Förändringarna är redan synliga på SL-appen och sl.se för resenärer som vill förbereda sig i förväg.

nrh_sigtuna

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu: Snöfall och kyligt väder förväntas

connys_helsida

Julgransflygning över Märsta 18 december

Nyheter Det närmar sig årets sista gång för Flygskolan att utföra julgransflygning med SK 60, och det blir en särskild händelse då det är den sista gången detta genomförs med detta flygplan. Den planerade formationsflygningen är tänkt att sträcka sig över Mälardalen och Östergötland den 18 december. Dock är exakt tid ännu inte fastställd.

Många tog ställning mot mäns våld mot kvinnor

Nyheter Valsta var under torsdagskvällen platsen för den årliga ljusmanifestationen med fokus på att uppmärksamma och bekämpa mäns våld mot kvinnor världen över. För femte året samlades engagerade individer och representanter från olika föreningar och organisationer för att stödja nolltolerans mot våldet.

defacto_helsida

Inkomstklyftorna ökar i kommunen

Nyheter I Sigtuna kommun växer de ekonomiska klyftorna markant. I Til-Munkholmen-området är den disponibla inkomsten mer än dubbelt så hög jämfört med Centrala Valsta.

Morgonkollen

Notiser Kylig morgon med normal trafik och mindre påverkan på busstrafik i Sigtuna

ica_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen 23 november: märsta.nu informerar om väder, trafik och blåljus

oppethus_dec

Vädervarning i kommunen för onsdag

Notiser SMHI utfärdar en vädervarning för Sigtuna kommun med en Gul varning för Vind i kombination med snöfall. Under tiden från onsdag eftermiddag till natt mot torsdag förväntas en kombination av snöfall och kraftiga vindar skapa potentiella problem i trafiken.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
nrh
oppethus_out
swedol_outsider
connys
joes_outsider
pantamera_out
storemore_out
vinter_outsider
ica_outsider
wenngarn_outsider