eu_valet_panorama
Foto: Arlanda Express/Niklas Alm

Järnvägsreparation pågår till oktober

Reparationen av Arlandabanan väntas pågå till tidigast i början av oktober.

centrum_artikel_host

Efter det allvarliga Arlanda-expresståget-urspårningen den 27:e maj tidigare i år har reparationerna av järnvägen vid Arlanda fortsatt att vara en utmanande uppgift för myndigheterna. Enligt de senaste rapporterna Radio Uppland kommer det att dröja till tidigast den åttonde oktober innan skadorna är helt åtgärdade. Under tiden kommer tågtrafiken att fortsätta, men med begränsad kapacitet för att minska potentiella störningar.

Efter olyckan den 27:e maj har arbetet med att återställa järnvägen varit ett komplext uppdrag för tekniker och ingenjörer. Skadorna på infrastrukturen var omfattande, och att hitta lämpliga lösningar som garanterar säkerheten för tågresenärer har varit av yttersta vikt.

Medan reparationerna pågår kommer tågtrafiken förbi Arlanda att fortsätta, men med betydligt begränsad kapacitet. Pendeltågen kommer att stanna vid Arlanda C och passagerarna kommer att behöva byta till andra transportmedel för att fortsätta sina resor vidare.

Denna text genererades med en textrobot

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

seniormassa_pan
centrum_host_helsida
eldsjal2024_helsida
bygdensdag_helsida

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

connys_helsida
mp_helsida_eu
pantamera_avc_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

seniormassa_outsider
ridskola_2020_outsider
eu_valet_outsider
bygdensdag_outsider
eldsjal2024_out
nrh_sigtuna
connys
nationaldag_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out