centrum_panorama_hostshopping
Polis på plats i Valsta i samaband med att en taxichaufför jagats med yxa i ValstaFoto: Arkivbild

Man åtalas efter att ha jagat taxichaufför med yxa

En man åtalas för att han hotat döda en taxichaufför samt jagat honom med en yxa i Valsta.

centrum_artikel_host

Det var i augusti 2019 som en taxichaufför i samband med betalningen efter färd till Valsta hotades av sin kund. Kunden uppgav enligt åtal vid Attunda tingsrätt att han skulle döda eller skada honom, därefter jagade han honom med en yxa. Därefter krossade mannen rutan på en annan bil i Valsta. Utöver hot mot tjänsteman åtalas mannen för skadegörelse. Taxichauffören yrkar på skadestånd för att han inte kunnat arbeta under en månad med drygt 31000 kronor.

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida
fritidsbanken_helsida
brobygget_2024

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

mp_tack_helsida

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

centrum_host_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
centrum_outsider_host
pantamera_out
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
fritidsbanken_outsider
mp_tack_outsider
brobygget_outsider