helsida_bostad
Foto: Pressbild/Nadja Hallström

Iris Bergcrantz lägger turnépremiär på Stiftelsen

Artisten Iris Bergcrantz tolkar Olle Adolphsson och kommer till Sigtunastiftelsen för sin turnépremiär.

centrum_artikel_host

Den skånska sångerskan och kompositören Iris Bergcrantz släpper nytt album där hon tolkar Olle Adolphson. Albumet Trasighet och Fransar innehåller hennes favoritkompositioner av Olle Adolphson. Första singeln släpps på fredagen. Snart kommer hon även till Sigtuna med sin turné, självaste premiären sker på Stiftelsen 19:e mars. Med sig har hon sin jazzkvartett och publiken kan förvänta sig ”kammarmusik kombinerat med temperamentstfylld jazz, intimitet, personlighet och en nostalgitripp tillbaka till Olle Adolphsons storhetstid”.
– Det har varit fantastiskt kul och lärorikt att djupdyka in i Olle Adolphsons musikaliska värld. Jag har alltid beundrat honom, och min beundran har bara växt i takt med att att jag grävt ner mig i hans låtar och texter. Jag ser verkligen fram emot att turnera med detta material, säger Iris Bergcrantz

 

connys_helsida
pantamera_avc_helsida
toppbanner
ungdomsarbete_helsida
defacto_helsida

Mariakyrkan fyllde 775 år

Kulturnyheter Nyligen fyllde Mariakyrkan i Sigtuna hela 775 år: - Fönstren är ett sätt att låta vår tid lämna sitt bidrag till byggnaden, säger kyrkoherden Jakob Tronêt till tidningen Världen Idag.

centrum_sommar2022_helsida

Summer Squeeze utökas till två dagar

Kulturnyheter Sigtuna Summer Squeeze är tillbaka för tredje gången och för första gången är det ett pandemifritt evenemang: - Jag ser fram emot att möta Sigtunapubliken med den gamla ruinen som inramning. Min sommar har varit fylld av spelningar över hela Sverige och Sigtuna Summer Squeeze blir ett av mina sista sommar-gigg, säger gitarristen Janne Schaffer som uppträder på lördagen.

Mest klickat i juli

Nöjesnyheter Har du varit bortrest eller kanske kopplat bort från nyheterna i sommar? Lugn, här hittar du juli månads mest klickade.

Sigtunas rådhus öppnar upp för Pride-vigslar

Nöjesnyheter Sigtunas Rådhus kommer under Pride-veckan första veckan i augusti att öppna upp för drop-in-vigslar en dag: - Vi vill bidra till att sprida glädje och kärlek och stå stolta tillsammans i kärlekens tecken. Det gör vi bland annat genom att under Pride-veckan bjuda in till drop-in vigslar i Sveriges minsta och mysigaste rådhus, säger Anna Lakmaker, vd på Destination Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

pantamera_out
arbete_outsider
swedol_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
connys
centrum_sommar_outsider2022