centrum_panorama_hostshopping
Foto: Pressbild/Nadja Hallström

Iris Bergcrantz lägger turnépremiär på Stiftelsen

Artisten Iris Bergcrantz tolkar Olle Adolphsson och kommer till Sigtunastiftelsen för sin turnépremiär.

centrum_artikel_host

Den skånska sångerskan och kompositören Iris Bergcrantz släpper nytt album där hon tolkar Olle Adolphson. Albumet Trasighet och Fransar innehåller hennes favoritkompositioner av Olle Adolphson. Första singeln släpps på fredagen. Snart kommer hon även till Sigtuna med sin turné, självaste premiären sker på Stiftelsen 19:e mars. Med sig har hon sin jazzkvartett och publiken kan förvänta sig ”kammarmusik kombinerat med temperamentstfylld jazz, intimitet, personlighet och en nostalgitripp tillbaka till Olle Adolphsons storhetstid”.
– Det har varit fantastiskt kul och lärorikt att djupdyka in i Olle Adolphsons musikaliska värld. Jag har alltid beundrat honom, och min beundran har bara växt i takt med att att jag grävt ner mig i hans låtar och texter. Jag ser verkligen fram emot att turnera med detta material, säger Iris Bergcrantz

 

centrum_host_helsida
fritidsbanken_helsida
brobygget_2024

Succé för runmålningen vid S:t Lars ruin

Kulturnyheter En magisk kväll utspelade sig vid S:t Lars kyrkoruin i Sigtuna när runolog Magnus Källström från Riksantikvarieämbetet fyllde i Anundstenens inskriptioner med färg. Sakta men säkert trädde de gamla tecknen fram igen, de runor som Anund lät göra för över 1000 år sedan.

Arkeologiska mynt från Sigtuna ställs ut i Spanien

Kulturnyheter Den 12 juli öppnar utställningen ”A Viking Life” på Museo Centro Gaiás vid kulturcentret i Santiago de Compostela, Spanien. Utställningen kommer att visa upp 38 föremål lånade från Historiska museet i Sverige, inklusive föremål från Sigtuna.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida

Feelgoodfestivalen i Sigtuna: En hyllning till Feelgoodlitteraturen

Nöjesnyheter Läsandet och lyssnandet av feelgoodlitteratur ökar för varje år, och för att hylla denna växande genre har Feelgoodfestivalen och tävlingen Årets feelgood etablerats. Festivalen äger rum i Sigtuna lördagen den 17 augusti, och bjuder på en dag fylld av litterära upplevelser och inspirerande möten.

Nytt konstverk invigs i Märsta Centrum

Kulturnyheter Invigningen av Märsta Centrums nya konstverk, som ursprungligen skulle ha ägt rum den 25 maj, har nu blivit framflyttad till den 16 juni kl. 12:00. Invigningen kommer att ske i samband med Märsta Centrums sommarfest.

uppdaterad Philip Alouch Årets Eldsjäl i Valsta

Märstafolket Philip Alouch, en välkänd och uppskattad profil i Valsta, har utsetts till Årets Eldsjäl av Vi är Valsta. Alouch, som föddes och växte upp i Valsta, känner sig hedrad över att ha blivit både nominerad och utvald för denna utmärkelse. Trots att han ogärna står i centrum, är han tacksam över erkännandet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

brobygget_outsider
klara_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
connys
fritidsbanken_outsider
centrum_outsider_host