defacto_pan2020
Foto: Insändarbild

Internationell kvaltävling till Arlandastad Golf

Under perioden 12-15 september blir Arlandastad Golf återigen epicentret för en av Sveriges största internationella golfhändelser - DP World Tour Qualifying School.

centrum_artikel_host

Evenemanget är det näst största av sitt slag i Sverige och fungerar som den första avgörande tröskeln för att kvalificera sig till DP World Tour, tidigare känd som Europatouren, för säsongen 2024.

Spelare från hela världen har samlats här för att konkurrera om sina drömmar om en framgångsrik professionell golfkarriär. Deltagare kommer från länder såsom USA, Japan, Sydkorea, Colombia, Nya Zeeland, Kanada och flera europeiska nationer. Över 30 hoppfulla spelare från Sverige är också med i startfältet.

Banmästarna på Arlandastad Golf har förberett Masters Banan på bästa sätt, och den har fått högt beröm av de tävlande spelarna för sin kvalitet och utmaning. Att överleva denna intensiva första prövning är ett imponerande steg i sig.

För de spelare som lyckas ta sig igenom det krävande uttagningsspelet i Arlandastad väntar Steg 2 i den här tävlingsresan. Det är här de som visar sig starkast och bäst utrustade att hantera ”anställningsprocessen” fortsätter sin resa mot en plats i slutkvalet, som kommer att äga rum på Lumine Golf Club i Spanien i mitten av november.

Detta är den fjärde gången som kvalspel till Europatouren har hållits i Sverige, och varje gång har Arlandastad Golf varit värd för evenemanget. Tidigare år var 2006, 2019 och senast 2022, då spelarna behövde prestera på en nivå av +2 eller bättre för att gå vidare. Detta år utgör Arlandastad Golf återigen den avgörande arenan där golfstjärnornas framtid avgörs.

DP World Tour Qualifying School är en spännande möjlighet för golffans att se framväxande talanger och etablerade spelare tävla om sina platser på den prestigefyllda DP World Tour, och Arlandastad Golf kommer att vara en plats för spänning och dramatik under denna viktiga golfvecka.

MIK klara för Division 3

Fotboll Resultatet mellan Bollstanäs och Frej på söndagen innebar Märsta IK är klara för Division 3 redan innan den sista omgången.

defacto_helsida
hockeyettan

Premiärseger för Wings

Ishockey I en intensiv och spännande match mellan Enköping och Wings slutade det med en imponerande seger för Wings med 4-1. Det var bröderna Pentlers kväll i Bahcohallen när de tillsammans satte sitt prägel på matchen. Oscar Pentler var en målskytt i toppklass och lyckades nätta två gånger, medan Oliver Pentler också bidrog med ett mål.

centrum_host_helsida
joes-helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll De flesta serier är nu färdigspelade. Märsta IK krigar på i trean för att undvika kval. Rosersbergs IK spelar sista matchen för säsongen på söndag

adhd_kommun
herrallsvenskan

Skånela vann dramatisk match

Handboll Det var en spännande och dramatisk match mellan Skånela IF och IFK Ystad som ägde rum i Vikingahallen inför 200 ivriga åskådare. Matchen slutade med en knapp seger för hemmalaget Skånela, som vann med 27-26.

division 3

Viktig seger för MIK i streckmatchen

Fotboll Märsta IK stod starka i mötet mot IK Frej och säkrade segern med 1-0 efter en dramatisk match. Det avgörande målet kom i den 93:e minuten när Nasir Abdi Osman tog saken i egna händer och prickade in bollen i nätet.

pantamera_avc_helsida
ica_helsida
mp_ute_helsida
nrh_sigtuna
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Det har blivit dags för nya matcher när serierna nu går in i ett slutskede. Märsta IK spelar på fredag kväll mot Norrtälje.

connys_helsida

Parasportvecka firas i kommunen

Sport Vecka 37 markerar den årliga parasportveckan i hela Sverige, och Sigtuna kommun har inte varit sämre. Under tisdagen, 12 september, har kommunen firat denna viktiga vecka genom att arrangera en minnesvärd parasportdag som syftar till att främja inkludering och möjligheter inom parasporten.

Ghazal Jansson vinner Arvika Judo Cup

kampsport I en imponerande uppvisning av skicklighet och uthållighet tog Olivia Ghazal Jansson hem segern i årets Arvika Judo Cup. Den unga judo-utövaren imponerade publiken när hon besegrade sina motståndare med självsäkerhet och beslutsamhet.

division 3

Föll mot topplaget

Fotboll Märsta IK föll mot GUSK och är nu indraget i bottenstriden på allvar med fyra matcher kvar att spela.

Kim Taekwondo på Kadett-VM

kampsport Kadett-VM i taekwondo hölls i Sarajevo mellan den 28:e och 31:a augusti. Landslaget bestod av 10 atleter i åldern 12-14 år, som hade kvalificerat sig till detta stora evenemang med över 600 deltagare från hela världen. Kim Taekwondo hade två deltagare med i landslaget.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
mp_ute_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
kommun_adhd_outsider
joes_outsider
kommun_skoterska_outsider
swedol_outsider
ica_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh