centrum_panorama_hostshopping
Foto: Insändarbild

Internationell kvaltävling till Arlandastad Golf

Under perioden 12-15 september blir Arlandastad Golf återigen epicentret för en av Sveriges största internationella golfhändelser - DP World Tour Qualifying School.

centrum_artikel_host

Evenemanget är det näst största av sitt slag i Sverige och fungerar som den första avgörande tröskeln för att kvalificera sig till DP World Tour, tidigare känd som Europatouren, för säsongen 2024.

Spelare från hela världen har samlats här för att konkurrera om sina drömmar om en framgångsrik professionell golfkarriär. Deltagare kommer från länder såsom USA, Japan, Sydkorea, Colombia, Nya Zeeland, Kanada och flera europeiska nationer. Över 30 hoppfulla spelare från Sverige är också med i startfältet.

Banmästarna på Arlandastad Golf har förberett Masters Banan på bästa sätt, och den har fått högt beröm av de tävlande spelarna för sin kvalitet och utmaning. Att överleva denna intensiva första prövning är ett imponerande steg i sig.

För de spelare som lyckas ta sig igenom det krävande uttagningsspelet i Arlandastad väntar Steg 2 i den här tävlingsresan. Det är här de som visar sig starkast och bäst utrustade att hantera ”anställningsprocessen” fortsätter sin resa mot en plats i slutkvalet, som kommer att äga rum på Lumine Golf Club i Spanien i mitten av november.

Detta är den fjärde gången som kvalspel till Europatouren har hållits i Sverige, och varje gång har Arlandastad Golf varit värd för evenemanget. Tidigare år var 2006, 2019 och senast 2022, då spelarna behövde prestera på en nivå av +2 eller bättre för att gå vidare. Detta år utgör Arlandastad Golf återigen den avgörande arenan där golfstjärnornas framtid avgörs.

DP World Tour Qualifying School är en spännande möjlighet för golffans att se framväxande talanger och etablerade spelare tävla om sina platser på den prestigefyllda DP World Tour, och Arlandastad Golf kommer att vara en plats för spänning och dramatik under denna viktiga golfvecka.

pantamera_avc_helsida
division 6

Sigtuna IF dominerade mot Håbo FF2

Fotboll Sigtuna IF visade sin styrka i Division 6 Södra genom att besegra Håbo FF2 med imponerande 6-3. Matchen, som spelades på Sigtunas hemmaplan, såg hemmalaget ta ledningen tidigt och dominera större delen av spelet.

centrum_host_helsida
brobygget_2024

Skånela med på TRIM-SM

Handboll Skånela IF, bestående av ett gäng gamla handbollsprofiler från Märsta och Stockholm, kommer att delta i Trim-SM 2024.

connys_helsida
mp_tack_helsida
fritidsbanken_helsida

Brons för IFK Märsta på Stafett-SM

Friidrott I lördags lyckades IFK Märstas stafettlag i klassen M50 ta hem ett brons på 4 x 400 meter vid Veteran-SM. Laget, bestående av Magnus Andervin, Morten Linnes, Kemal Davidsun och Peter Wallin, sprang in på tiden 4:05.05.

Kim Taekwondo deltog i Lomma Cup

kampsport I helgen deltog Kim Taekwondo i Lomma Cup, Sveriges största tävling för både nybörjare och avancerade utövare. Klubben ställde upp med ett lag som hade en blandad ålder och nivå, vilket resulterade i stora framgångar.

Lohake i P18-landslaget

Fotboll Alfons Lohake, född 2006, gjorde nyligen sin debut i den svenska Allsvenskan. Trots sin unga ålder lever han redan drömmen för många aspirerande fotbollsspelare.

division 3

Procyon besegrar Märsta IK med 3-1

Fotboll I en spännande match mellan Procyon och Märsta IK i Division 3 Norra Svealand lyckades Procyon säkra segern med en stark 3-1-vinst. Matchen, som hölls på Procyons hemmaplan, bjöd på flera mål och dramatiska ögonblick.

helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Kristi himmelfärdshelgen är en lång fotbollshelg som startar redan på onsdagen med RIK-Knivsta och avslutas på söndag.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
mp_tack_outsider
brobygget_outsider
pantamera_out
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
fritidsbanken_outsider