centrum_panorama_hostshopping

Intensivt arbete för att laga potthålen

Det har varit ett rekordår för potthåll inte bara i Sigtuna kommun utan runt om i mellersta och södra Sverige.

centrum_artikel_host

Vintervädret sätter sina spår på vägarna i Sigtuna kommun. De senaste veckorna har vintervädret skapat utmaningar för vägnätet i Sigtuna kommun, och potthål har blivit ett vanligt förekommande problem. Trots pågående reparationer återstår mycket arbete för att återställa vägarna till ett säkert skick.

Michael Zingerman, enhetschef för teknik- och gatudrift på Sigtuna kommun, uttrycker oro över situationen:

”På vissa ställen ser det bedrövligt ut. Vi lagar mellan tio till 15 hål om dagen, varav vissa är omkring 20 centimeter djupa. För dem som kör ner i dessa potthål kan både däck och fälgar förstöras. Vi prioriterar att åtgärda de större hålen och uppmanar allmänheten att rapportera om de upptäcker potthål av betydande storlek.”

Potthål uppstår när sprickor i vägen tillåter vatten att tränga ner, och vid frost blir vattnet till is, vilket leder till att marken bryts sönder. Den ovanligt stora påverkan på vägarna, med växlande blött väder och minusgrader, har bidragit till problemet.

För närvarande används kall asfalt för att laga potthålen, vilket, även om det inte är lika hållbart som varm asfalt, fungerar för att lösa de mest akuta problemen. Michael Zingerman påpekar att vissa reparationer kanske behöver göras om under sommaren. Mindre skador på vägarna, kända som ytsläpp, är svårare att åtgärda för tillfället, eftersom kall asfalt inte fungerar effektivt på sprickor och det finns problem med att få lim att fästa ordentligt.

Sigtuna kommun uppmanar kommuninvånare att anmäla potthålen online via app eller webb.

centrum_host_helsida
seniormassa_pan

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

pantamera_avc_helsida
eldsjal2024_helsida
connys_helsida
bygdensdag_helsida
mp_helsida_eu

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

bygdensdag_outsider
nrh_sigtuna
eu_valet_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
eldsjal2024_out
ridskola_2020_outsider
mp_eu_outsider
seniormassa_outsider
connys