valstadagen_pan
Foto: Jamshid Jamshidi

Intensiv fotbollshelg att vänta – Sigtuna och Wiggan redan igång

Det blir en händelserik helg fylld av spännande fotbollsmatcher. Några lag har redan spelar sina matcher denna vecka, som Wigör och Sigtuna.

centrum_artikel_host

På tisdagen ställdes Wigör och Harg-Östhammar mot varandra, och det var Wigör som kunde dra det längsta strået. Wigör dominerade matchen och vann med en övertygande 4-1. Målskyttarna för Wigör var Pino, Grentzelius, Al-Jaf och ett självmål. Nästa match för Wigör äger rum den 23 maj då de tar emot Almo på hemmaplan.

På onsdagen möttes Sigtuna IF och Örsundsbro i en match som slutade oavgjort, 1-1. Efter att ha hamnat i underläge kunde Sigtuna IF kvittera genom Christoffer Sveholm i den 72:a minuten. Sigtuna IF ligger för närvarande på fjärde plats i tabellen och kommer att spela sin nästa match den 26 maj, då de möter Elvan på bortaplan.

På torsdagen spelas en viktig match i Division 4 Uppland mellan Strömsberg och Rosersbergs IK på Hedens IP. Rosersbergs IK, som har lidit av fyra raka förluster, är i desperat behov av en seger för att undvika att tappa mark i botten av tabellen. Avspark kl. 14.00.

På fredagen spelas två intressanta matcher. I Division 6S möts Skokloster och Märsta Syrianska FC på Gröna dalens IP. Märsta Syrianska, som har tre raka förluster, behöver en seger för att återfå momentum. I Division 3NS ställs Märsta IK och GUSK mot varandra på Midgårdsvallen. Märsta IK har imponerat med fyra raka matcher utan förlust och befinner sig nu i skuggan av topplagen i serien. Avspark för MSFC är 20.00 och Märsta IK 19.45.

På söndagen möts Rosersbergs IK och IFK Uppsala2 på Råbergsvallen i en Division 4 Uppland-match. Detta är Rosersbergs IK:s andra match på bara fyra dagar, och de behöver kraft och uthållighet för att kunna prestera på topp.

Avslutningsvis möts Märsta IK2 och Rosersbergs IK2 på Midgårdsvallen på måndagen i ett spännande lokalderby. Dessa möten är alltid extra laddade, och lagen kommer ge allt för att ta hem segern.

Fotbollsälskare i Sigtuna kommun får verkligen njuta av en helg fullspäckad med action och rivalitet på planen. Medan vissa lag behöver vända på sina resultattrender, är det andra som vill fortsätta imponera med sina prestationer. Vi ser fram emot kommande matcher och vilka överraskningar som väntar.

Denna text genererades med en textrobot

Många graderades inom TSG

kampsport I söndags hölls en traditionsenlig gradering för medlemmarna i både barn- och ungdom/vuxengruppen inom TSG. Det var en dag fylld av kämparglöd, imponerande tekniker och en stark gemenskap.

Wenngarns_cafe_helsida

Fredman når kvalgränsen för EYOF med imponerande diskuskast

Friidrott Ludvig Fredman, en talangfull idrottare från IFK Märsta, har banat väg för sig själv till Europeiska Ungdoms Olympiaden (EYOF) genom att överträffa kvalgränsen i diskus vid inte en, utan två olika tillfällen. Med sina imponerande kast har Fredman satt sig i en stark position inför uttagningen som kommer att äga rum i början av juli.

defacto_helsida

Tre poäng av William när Vegas nådde final

Ishockey William Karlsson är i final för andra gången på sex år: - Det känns helt fantastiskt. Man är verkligen glad. Det är för att få spela hockey i juni man krigar hela säsongen, säger William till Aftonbladet.

elon_helsida
ica_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Ännu en helg är här! Det finns gott om spännande matcher att kika på runt om i kommunen

mp_helsida
valstadagen
centrum_host_helsida
division 3

MIK:s förlustfria svit bröts på Midgårdsvallen

Fotboll Märsta IK noterade första förlusten sedan premiären mot GUSK i en spännande match på Midgårdsvallen. Efter en stark segerrad på fem matcher kämpade Märsta IK mot GUSK, men GUSK lyckades ta hem segern med 3-1.

nrh_sigtuna

William Karlsson har blivit pappa

Ishockey Märstasonen och Vegasstjärnan William Karlsson hann med att bli pappa och sen besegra världens bästa hockeyspelare Connor McDavid i den femte matchen i kvartsfinalen i Stanley Cup: - Det var onekligen 24 unika timmar och den här segern får väl ses som en ”cherry on the top”, sa Karlsson till Aftonbladet.

division 4

Storförlust för RIK efter miserabel andra halvlek

Fotboll Roserbergs IK fortsätter att ha det tufft i Division 4 Uppland och befäster sin position som jumbo i tabellen efter ännu en förlust. Under fredagskvällen mötte de Håbo FF på Råbergsvallen, och det var Håbo som tog hem segern med en överlägsen 4-0 vinst. För Rosersberg var det den fjärde raka förlusten och laget har nu bara mäktat med att göra ett enda mål under sina fyra senaste matcher.

connys_helsida

Oavgjort för Märsta IK mot bottenlaget

Fotboll Märsta IK ställdes mot Västerås IK i en spännande match i Division 3 Norra Svealand. Märsta kom in i matchen med en imponerande svit av fyra raka matcher utan förlust och hoppades på att fortsätta sin fina form. Västerås IK å andra sidan befann sig i den nedre delen av tabellen inför mötet.

pantamera_avc_helsida

Olivia Jansson imponerar på judotävlingar

Fotboll Olivia Jansson, en framstående medlem av Knivsta Judoklubb, har gjort enastående prestationer på senaste judotävlingarna. Med flera framstående placeringar och medaljer visar Olivia på sin imponerande talang och dedikation inom sporten.

joes-helsida

Klubbmästerskap hos SBRF

Ridning 17 ekipage tävlade i tre klasser vid klubbmästerskapet i hoppning 2023 som hölls hos Sigtunabygdens ryttarförening under helgen. Deltagarna bedömdes utifrån deras stil och teknik under hoppningen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
valstadagen_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
mp_outsider
student_outsider
ica_outsider
swedol_outsider
centrum_outsider_host
joes_outsider
connys
wenngarn_outsider