Foto: Sigtuna kommun

Insatser för att minska och motverka segregation fortsätter

Beslut har nyligen fattats för att förlänga tre sociala initiativ och utveckla nya för att stödja och förbättra livet i hela kommunen.

centrum_artikel_host

Dessa insatser är en del av Samhällsbyggnadslyftet och har som mål att minska segregationen, stärka attraktiviteten och öka tryggheten i området. Under kommunstyrelsens möte den 9 oktober 2023 beslutades det att förlänga tre pågående sociala insatser och introducera nya.

Elin Lundkvist, chef för avdelningen för ekonomi och styrning i Sigtuna kommun, delar sitt perspektiv på initiativen. Hon betonar att dessa insatser har möjliggjort för kommunen att nå olika målgrupper på innovativa sätt och testa nya tillvägagångssätt som resulterat i positiva resultat. Lundkvist ser fram emot att fortsätta detta arbete under 2024.

De tre sociala insatser som förlängs är ”Steg mot försörjning,” ”Stadsdelsmammor,” samt ”Aktiviteter för ökad trygghet och delaktighet.”

defacto_helsida
wenngarn_jul_helsida
pantamera_avc_helsida

Övervåningarna öppnas upp på Mälartåg

Notiser Från och med torsdagkväll och successivt under natten mot fredag den 8 december kommer övervåningarna på Mälartågs dubbeldäckare att åter öppnas för resenärer. Detta sker efter att en säkerhetsutredning konstaterat att ingen säkerhetsrisk föreligger.

centrum_host_helsida
slottsby_helsida
ica_helsida

Tekniska Problem Störde VMA-testet

Nyheter Måndagens välkända VMA-test (Viktigt Meddelande till Allmänheten) ställdes inför oväntade tekniska hinder, vilket resulterade i att varningssignalen inte nådde stora delar av centrala Stockholm och norra delar av länet.

joes-helsida

Misstänkt brand i byggbarack

Blåljus Tidigt på morgonen den 5 december rapporterades en brandincident i Steninge slottsby, där en byggbarack på Mejeriets väg engagerade räddningstjänsten och polisen.

storemore_helsida
connys_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

swedol_outsider
nrh_sigtuna
slottsby_outsider
storemore_out
ridskola_2020_outsider
wnngarn_jul_outsider
ica_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
joes_outsider
connys