nationaldagen_pan
Foto: Sigtuna kommun

Insatser för att minska och motverka segregation fortsätter

Beslut har nyligen fattats för att förlänga tre sociala initiativ och utveckla nya för att stödja och förbättra livet i hela kommunen.

centrum_artikel_host

Dessa insatser är en del av Samhällsbyggnadslyftet och har som mål att minska segregationen, stärka attraktiviteten och öka tryggheten i området. Under kommunstyrelsens möte den 9 oktober 2023 beslutades det att förlänga tre pågående sociala insatser och introducera nya.

Elin Lundkvist, chef för avdelningen för ekonomi och styrning i Sigtuna kommun, delar sitt perspektiv på initiativen. Hon betonar att dessa insatser har möjliggjort för kommunen att nå olika målgrupper på innovativa sätt och testa nya tillvägagångssätt som resulterat i positiva resultat. Lundkvist ser fram emot att fortsätta detta arbete under 2024.

De tre sociala insatser som förlängs är ”Steg mot försörjning,” ”Stadsdelsmammor,” samt ”Aktiviteter för ökad trygghet och delaktighet.”

eldsjal2024_helsida

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

connys_helsida
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
seniormassa_pan

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

mp_helsida_eu
bygdensdag_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eu_valet_outsider
eldsjal2024_out
bygdensdag_outsider
seniormassa_outsider
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
nationaldag_outsider
connys