centrum_panorama_hostshopping
Foto: MMS-Bild

Insatsen avslutad efter explosion i port

Den 25 januari klockan 23.46 inträffade en detonation i Valsta, där flera inringare från bostadsområdet rapporterade en kraftig smäll. Polispatruller kallades omedelbart till platsen.

centrum_artikel_host

Vid ankomsten kunde polispatrullerna konstatera att detonationen hade ägt rum i entrén till ett flerbostadshus. Dörren till porten, dess karm, fasad och andra delar hade blivit skadade. Trots händelsens allvar har inga uppgifter om personskador framkommit.

En förundersökning inleddes med brottsrubriceringen allmänfarlig ödeläggelse, och platsen avspärrades. En pågående polisinsats sattes igång för att leta efter eventuella gärningspersoner. Efter att det nationella bombskyddet hade säkrat platsen planerades en teknisk undersökning.

Vid den första uppdateringen klockan 02:20 pågick dörrknackning, teknisk undersökning, spårsök med specialsökhund och andra utredningsåtgärder.

Vid den andra uppdateringen klockan 04:40 hade ingen person gripits. Teknisk undersökning och övriga utredningsåtgärder pågick fortfarande.

Vid den tredje uppdateringen klockan 04:50 hade den tekniska undersökningen avslutats och avspärrningarna hävts. Ingen ytterligare information om händelsen eller eventuella misstänkta personer framkom i det stadiet.

Beslut om Kultur- och Aktivitetscenter i Valsta

Politik I gårdagens kommunfullmäktige, den 18 juni, beslutades det att bygga ett nytt kultur- och aktivitetscenter i Valsta. Centret ska bli en mötesplats med aktiviteter för barn och unga, och byggstarten är planerad till våren 2025.

brobygget_2024
connys_helsida
mp_tack_helsida

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

fritidsbanken_helsida
pantamera_avc_helsida

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

centrum_host_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_tack_outsider
brobygget_outsider
connys
pantamera_out
fritidsbanken_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna