sap_feb_pan
Foto: MMS-Bild

Insatsen avslutad efter explosion i port

Den 25 januari klockan 23.46 inträffade en detonation i Valsta, där flera inringare från bostadsområdet rapporterade en kraftig smäll. Polispatruller kallades omedelbart till platsen.

centrum_artikel_host

Vid ankomsten kunde polispatrullerna konstatera att detonationen hade ägt rum i entrén till ett flerbostadshus. Dörren till porten, dess karm, fasad och andra delar hade blivit skadade. Trots händelsens allvar har inga uppgifter om personskador framkommit.

En förundersökning inleddes med brottsrubriceringen allmänfarlig ödeläggelse, och platsen avspärrades. En pågående polisinsats sattes igång för att leta efter eventuella gärningspersoner. Efter att det nationella bombskyddet hade säkrat platsen planerades en teknisk undersökning.

Vid den första uppdateringen klockan 02:20 pågick dörrknackning, teknisk undersökning, spårsök med specialsökhund och andra utredningsåtgärder.

Vid den andra uppdateringen klockan 04:40 hade ingen person gripits. Teknisk undersökning och övriga utredningsåtgärder pågick fortfarande.

Vid den tredje uppdateringen klockan 04:50 hade den tekniska undersökningen avslutats och avspärrningarna hävts. Ingen ytterligare information om händelsen eller eventuella misstänkta personer framkom i det stadiet.

steningekompani_helsida

Före detta finansregionsrådet lämnar sitt uppdrag

Politik Oppositionsregionrådet Irene Svenonius meddelade vid ett extrainsatt möte med den moderata regiongruppen i Stockholm att hon lämnar såväl sina uppdrag för Moderaterna i Region Stockholm som övriga uppdrag för Moderaterna. Efter sju år som gruppledare på heltid, varav sex år som finansregionråd (2017-2022) under en turbulent period för Stockholmsregionen.

sportlov
foraldranatverk_helsida
fritidsbanken_sportlov
funkisfest_helsida

Trafikverket arbetar med att åtgärda potthål

Nyheter Trafikverket upplever för närvarande ökade problem med potthål på vägarna. Vägnätet är omfattande, vilket gör det till ett betydande arbete att åtgärda dessa problem. De stora vägarna som påverkas i kommunen inkluderar 263, 273 och 255, där det är särskilt många potthål mellan Märsta och Sigtuna i båda riktningarna.

skridskodisco_helsida

A-traktorer fortsätter öka

Notiser Den senaste utvecklingen inom användningen av A-traktorer i Sverige och särskilt i Sigtuna kommun visar en markant ökning under det senaste decenniet, med fortsatt tillväxt under 2023. Enligt nyligen publicerade siffror från Trafikanalys har antalet A-traktorer i Sigtuna ökat för tredje året i rad, vilket pekar på en stadigt växande trend i regionen.

spedition_helsida
connys_helsida

Nya insatser för att stoppa utbrottet av granbarkborre

Notiser I kampen mot granbarkborren tar Sigtuna kommun nu ett aktivt steg genom att bekämpa dess spridning. I skogskanterna kan du möjligen se nedfällda granar, en del av det pågående arbetet med att förbereda inför granbarkborrens svärmningssäsong senare i vår.

pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida

Gängkriminell greps på Arlanda

Blåljus En 31-årig man, känd som Foxtrotmannen, som varit jagad internationellt för flera grova brott, inklusive morden på två tonårspojkar i Stockholm, har gripits på Arlanda flygplats.

hamnplanen

Nya förslaget: Krögare får bekosta fastigheten

Nyheter Det tidigare förslaget om att Sigtuna kommun skulle bygga och förvalta en restaurang på Hamnplanen i Sigtuna har reviderats. I det nya förslaget söks en intressent som själv vill bekosta bygget och driva verksamheten.

Ny aktör tar över Mälartåg

Nyheter Transdev kommer att ta över driften av Mälartåg, som ansvarar för den regionala tågtrafiken i Stockholm-Mälardalen, från och med den 16 juni i år.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

funkisfest_outsider
skridskodisco_outsider
stentekompani_outsider
centrum_outsider_host
foraldranatverk_outsider
ridskola_2020_outsider
spedition_outsider
connys
nrh_sigtuna
pantamera_out