eldsjal2024_pan
Polis i Valsta med anledning av att ett hot riktats mot en skolaFoto: MMS-Bild

Polisinsats på skola var falsklarm

Efter en omfattande polisinsats i Valsta med anledning av ett eventuellt hot så har en anmälan om falsklarm upprättats.

centrum_artikel_host

Aftonbladet var först med att rapportera om att ett hot undersöktes mot en skola i kommunen. Vittnesuppgifter gör gällande att det rör sig om Valstaskolan där ett flertal polisbilar har setts. En uppgiftslämnare berättar även att polis setts undersöka terräng några hundra meter bort.

Uppgifterna från polisen är just nu knapphändiga, Towe Hägg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral, säger till märsta.nu att man undersöker en uppgift som kommit in via SOS Alarm som man undersöker. Det är inte aktuellt med att utrymma skolan, poängterar Towe Hägg.

Vid 13.20-tiden meddelas från Polisens sida att det inte finns något som tyder på att något brottsligt skett eller kommer att ske, man har istället upprättat en anmälan om falsklarm.

Uppdaterad kl. 13.41

mp_helsida_eu

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

eldsjal2024_helsida
steningekompani_helsida

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

pantamera_avc_helsida
spedition_helsida
storemore_helsida
centrum_host_helsida

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Nyheter Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

connys_helsida

Stor risk för gräsbrand i Sigtuna kommun

Notiser Under fredagen varnar SMHI för en hög risk för gräsbrand i Sigtuna kommun och omkringliggande områden. Det torra vädret har ökat risken för att gräsbränder lätt kan uppstå och spridas i det torra fjolårsgräset.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
eldsjal2024_out
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
mp_eu_outsider
stentekompani_outsider
spedition_outsider
centrum_outsider_host
connys
storemore_out