vinter_pan
Foto: Riksbanken

Inkomstklyftorna ökade i kommunen

En rapport som Dagens samhälle har gjort 2017 visar att inkomstklyftorna ökade i kommunen mellan 2011 och 2015.

centrum_artikel_host

Drygt var tionde invånare i kommunen har en inkomst på under 60 procent av medianinkomsten i Sverige enligt en kartläggning som Dagens Samhälle har gjort 2017. Tidningen har jämfört inkomsterna 2011 med 2015 och kommit fram till att det 2011 fanns 11,9 procent med inkomst under 60 procent av medianinkomsten i Sverige, 2015 var antalet 12,4 procent. Samtidigt ökar de ”rika” med inkomster 200 procent över medianinkomsten.

2011 var det 7 procent som räknades som rika, 2015 är det 8,2 procent av kommunens invånare. Andelens om ligger på medelinkomst minskar också mellan åren från 81,1 procent till 79,4. I länet är Sigtuna tredje fattigast, bara i Södertälje och Botkyrka bor större andel fattiga med 18,7 respektive 16,9 procent. Flest rika i länet bor i Danderyd där 36 procent hade inkomster 200 procent över medianinkomsten. Även i grannkommunen Väsby ökade inkomstklyftorna, det finns 10,1 procent fattiga i Väsby 2015 och 8,6 procent rika.

connys_helsida
oppethus_dec

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

ica_helsida
vinter_helsida

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

storemore_helsida
pantamera_avc_helsida

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

slottsby_helsida
joes-helsida

Var tredje elev tar inte gymnasieexamen

Nyheter En ny genomgång av statistik från Skolverket avslöjar att i Sigtuna kommun klarade endast 70 procent av eleverna att ta gymnasieexamen inom tre år. Denna siffra speglar en nationell trend där nästan 30 procent av eleverna i hela landet inte når examen inom samma tidsram.

nrh_sigtuna
defacto_helsida

Trafikolycka på E4:an vid Arlanda

Blåljus En trafikolycka som involverar fyra personbilar inträffade på E4 vid trafikplats 181 Arlanda i riktning mot Stockholm. Polisen kontaktades om händelsen och är på plats.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
slottsby_outsider
nrh
ica_outsider
vinter_outsider
swedol_outsider
joes_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
oppethus_out
storemore_out