eldsjal2024_pan
Andie Lahdo, Niklas Ramberg och Jorge Castro

Initiativ hjälper riskgrupper

Jorge Castro och Niklas Andersson startar upp ett projekt som ska hjälpa riskgrupper med vardagssysslor i coronatider.

centrum_artikel_host

Personer i riskgruppen får hjälp med vardagssysslor via initiativet Coronasmittad.nu. Det är Jorge Castro och Niklas Ramberg på ABS Wheels som ligger bakom, VD Andie Lahdo har finansierat det. Projektet vänder sig till riskgrupper att drabbas av Corona i Sigtuna kommun. Det handlar om att handla varor, plocka upp paket eller utföra andra typ av ärenden enligt Jorge Castro. Är man redan i karantän kan man dessvärre inte söka hjälp på grund av smittorisk.

Det startar upp nu på måndag och pågår bara måndagar mellan 18-20. Näringslivschefen Mathias Forsberg lovordar projektet:
– Tillsammans är vi starka och det minsta man kan göra som företagare är att underlätta för dom äldre som byggt upp Sigtuna säger Andie Lahdo, ABS Wheels VD

Cykelutmaning för Naturklasser på Arlandagymnasiet

Nyheter Eleverna på Arlandagymnasiet tar pedalen till en ny nivå med en spännande cykelutmaning som pågår just nu. Initiativet kommer från deras biologilärare Mathias Alterman, och det har redan väckt stor entusiasm bland eleverna.

connys_helsida
steningekompani_helsida
pantamera_avc_helsida
storemore_helsida
centrum_host_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Nyheter Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

eldsjal2024_helsida
mp_helsida_eu

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Nyheter Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

stentekompani_outsider
pantamera_out
storemore_out
nrh_sigtuna
connys
mp_eu_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
eldsjal2024_out