moderat_fokus_pan
Andie Lahdo, Niklas Ramberg och Jorge Castro

Initiativ hjälper riskgrupper

Jorge Castro och Niklas Andersson startar upp ett projekt som ska hjälpa riskgrupper med vardagssysslor i coronatider.

centrum_artikel_host

Personer i riskgruppen får hjälp med vardagssysslor via initiativet Coronasmittad.nu. Det är Jorge Castro och Niklas Ramberg på ABS Wheels som ligger bakom, VD Andie Lahdo har finansierat det. Projektet vänder sig till riskgrupper att drabbas av Corona i Sigtuna kommun. Det handlar om att handla varor, plocka upp paket eller utföra andra typ av ärenden enligt Jorge Castro. Är man redan i karantän kan man dessvärre inte söka hjälp på grund av smittorisk.

Det startar upp nu på måndag och pågår bara måndagar mellan 18-20. Näringslivschefen Mathias Forsberg lovordar projektet:
– Tillsammans är vi starka och det minsta man kan göra som företagare är att underlätta för dom äldre som byggt upp Sigtuna säger Andie Lahdo, ABS Wheels VD

Mälardslasrådet träffas om Arlandas framtid

Politik 70 politiker från Mälardalsrådets infrastruktursamarbete kommer att samlas på Clarion Hotel Arlanda Airport för att diskutera och fatta beslut om framtiden för transportnätverket i Stockholm-Mälarregionen. Målet är att förbättra regionens internationella tillgänglighet och öka konkurrenskraften.

adhd_kommun
pantamera_avc_helsida

Idoler och fältare gör gemensam sak mot psykisk ohälsa

Nyheter I en inspirerande sammanslagning av engagemang och kreativitet samlades Sigtuna kommuns fältassistenter Pelle, Camilla, Roger och Carina tillsammans med välkända artister och en passionerad föreläsare i Råbergshallen förra lördagen. Syftet med evenemanget var att sprida medvetenhet om psykisk hälsa och samla in medel till förmån för Suicide Zero.

sap_sep23_helsida

Pristak på Arlanda införs

Nyheter Arlanda har länge varit föremål för resenärers ilska över de hutlösa matpriserna som erbjuds vid terminalerna. Nu, som ett svar på dessa klagomål, tar Swedavia ett steg mot att sätta stopp för de tokdyra måltiderna.

moderat_fokus_helsida
nrh_sigtuna
EXTRA

Grov misshandel på buss

Blåljus Under natten till söndag inträffade en allvarlig misshandel på en buss mellan Märsta och Sigtuna där fem okända gärningspersoner är nu misstänkta för brottet. Polisen utreder händelsen som grov misshandel.

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen 24 september: märsta.nu ger dig den senaste informationen

ica_helsida

Man misstänkts för våldsamt motstånd och olaga hot på Arlanda

Blåljus Under de tidiga morgontimmarna på utspelade sig en händelse på Terminal 5 vid en av Sveriges mest trafikerade flygplatser, där en man greps av polisen efter att ha misstänkts för våldsamt motstånd mot tjänstemän. Händelsen ägde rum i avgångshallen på terminalen och ledde till ett pådrag av polis och säkerhetsvakter.

connys_helsida

Morgonkollen

Notiser Välkommen till Morgonkollen med märsta.nu, din dagliga uppdatering om vad som händer i kommunen. Här är dagens sammanfattning:

hockeyskola_helsida

Fler parkeringsplatser utanför Forum

Nyheter Arbetet med att utöka antalet parkeringsplatser vid Forum, beläget i korsningen Ringvägen/Stockholmsvägen i Märsta, har nu påbörjats. Detta efterlängtade projekt är en välkommen nyhet för anställda och besökare i området.

Landshövdingen besökte kommunen

Nyheter Landshövdingen Anna Kinberg-Batra besökte Sigtuna kommun den 21 september. Under besöket betonade hon vikten av Arlanda och dess omgivningar för tillväxt, säkerhet och hållbarhet både för regionen och hela landet.

defacto_helsida
centrum_host_helsida
joes-helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ica_outsider
centrum_outsider_host
moderat_bli_medlem
connys
kommun_skoterska_outsider
ridskola_2020_outsider
kommun_adhd_outsider
socialdem_sep23_outsider
pantamera_out
swedol_outsider
hockeyskola_outsider
joes_outsider
nrh