centrum_panorama_hostshopping
Foto: Jamshid Jamshidi/Genrebild

Inget miljöpris för Sigtuna

Sigtuna var en av tretton städer som tävlade om Årets klimatstad utses inte till en av de nominerade.

centrum_artikel_host

Tretton städer anmälde sig för att göra upp om titeln Årets klimatstad 2020, bland dessa Sigtuna, Uppsala och Upplands-Bro. När nu tre städer nominerats står det klart att Sigtuna inte går vidare.

Det blir Helsingborg, Uppsala och Växjö som gått till final och vinnaren utses i maj. Uppsala har bland annat ett mål om att bli fossilfri till 2020 och klimatpositiv till 2050. De har också ett lokalt ”Parisavtal” där olika aktörer enats om att minska sin koldioxidpåverkan. Man har också utsetts till Årets cykelstad två år i rad.

fritidsbanken_helsida

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

centrum_host_helsida
connys_helsida

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

brobygget_2024
pantamera_avc_helsida
mp_tack_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
connys
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
fritidsbanken_outsider
ridskola_2020_outsider
brobygget_outsider
mp_tack_outsider