Marika Khodr och Åsa TaubeFoto: Daniel Iskander
Bostadshus från Svenska HyreshusFoto: Illustration/Svenska hyreshus
Per TaubeFoto: Daniel Iskander
Här börjar huvudgatan i områdetFoto: Daniel Iskander

Inget lämnas åt slumpen i Steninge slottsby

Steninge slottsby presenterade sina visioner för det område man ska bygga med inflyttning 2018: - Inget lämnas åt slumpen, var budskapet från Per Taube med hustru Åsa samt projektledaren Marika Khodr.

Per Taube och Gelba som exploaterar Steninge slottsby har en vision om att området ska andas exklusivitet och stolthet.
– Visionen är att lämna något bra efter oss, något som vi kan vara stolta över, något härligt och fint. Vi ska också koppla ihop det med Steninge slott och dess historia.

Taube som tillsammans med sin hustru Åsa och Marika Khodr höll i en presentation på tisdagen berättade om att det ska andas exklusivitet att bo i området. Inte materiellt, poängterade han:
– Snarare att ha tid med barnen, att det finns skidor ute, skridskor som hänger på garaget och så vidare.

Området ska få in en förskola, det ska finnas gym, löparspår, mat och nöjen, stall och marina. Även ett äldreboende ska byggas in. När det står klart ca 2022 så finns det 650 bostäder i elva så kallade tun (kvarter).
– Målet är att ha tio byggherrar och snart är vi där, vi ska sälja 40 procent till. Första inflyttning räknar vi med 2018 och det är huvudgatan som bestämmer takten för när nästa tin byggs, berättade Marika Khodr, projektledare.

En annan unik detalj i planeringen är att i princip allt är styrt, från färg på hus till vilka växter som ska planteras. Allt finns i det gestaltingsprogram som hör till detaljplanen:
– Vi tar hänsyn till platsens förutsättningar och värde. Vi har en designidé och inget är lämnat åt slumpen, förklarade Marika Khodr.

Svenska Hyreshus väntas vara först med att sälja lägenheter, det går även att köpa hus och tomter med priser från 2,6 miljoner för en tomt samt ca 8,5 miljoner för ett hus på 208 kvadratmeter. För den som vill ha riktigt mycket yta finns hus med 252 kvadratmeter boyta och 958 kvadratmeter tomt för strax under 11 miljoner kronor. Lägenheterna är ännu inte prissatta.

Därför inleds rekordtidig hyresförhandling

Bostad märsta.nu kunde tidigare i veckan rapportera om att privata hyresvärdar i kommunen startat hyresförhandlingar redan nu och dessutom yrkat höjning med över 14 procent. Nu bemöter Fastighetsägarna kritiken från Hyresgästföreningen

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening