eu_valet_panorama
Foto: Jamshid Jamshidi

Inget fotbollscenter till Arlandastad

Svenska fotbollförbundet nobbar Arlandastad och väljer att etablera sitt fotbollscenter i Upplands-Bro kommun.

centrum_artikel_host

Arlandastad var en av platserna som Svenska Fotbollförbundet undersökte för etableringen av den nationella träningsanläggningen. Arlandastad Group som avser etablera ett sportcentrum där nuvarande golfbanan ligger går därmed miste om en av de viktigaste aktörerna inom idrotten. Området ska utvecklas kring Kungsängens IP i Upplands-Bro kommun istället avslöjar Fastighetsnytt. Det rör sig om nationella utvecklings, tränings- och utbildningscenter för svensk fotboll. Den omfattar fyra fullstora gräsplaner, en fullstor konstgräsplan, en fullstor inomhushall, hotel, kontor och fysiologiskt och medicinskt center.

Ett intentionsavtal mellan parterna har tecknats där Upplands-Bro kommun ska inleda en förstudie gällande utredning av mark, plan och exploateringsmöjligheter samt programmering, strukturplan och kalkylarbete. Förstudien ska vara klar till i sommar. I valrörelsen hade Socialdemokraterna ett vallöfte om att bygga en fullstor inomhushall vid valseger. Så blev det inte. Grannkommuner som Väsby, Bro och Sollentuna har redan en hall.

Läs mer: Training Academy i Arlandastad

pantamera_avc_helsida
mp_helsida_eu
seniormassa_pan
division 3

Procyon besegrar Märsta IK med 3-1

Fotboll I en spännande match mellan Procyon och Märsta IK i Division 3 Norra Svealand lyckades Procyon säkra segern med en stark 3-1-vinst. Matchen, som hölls på Procyons hemmaplan, bjöd på flera mål och dramatiska ögonblick.

eldsjal2024_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Kristi himmelfärdshelgen är en lång fotbollshelg som startar redan på onsdagen med RIK-Knivsta och avslutas på söndag.

centrum_host_helsida

Sigtunakampen är tillbaka

kampsport Efter en paus på 25 år återvände Sigtunakampen till Prästängshallen den 4:e maj, arrangerad av Sigtuna Budoklubb. Trots sin långa frånvaro visade tävlingen sig vara en imponerande återkomst, med 163 deltagare från 23 judoklubbar över hela landet.

connys_helsida
division 6

Målrikt och intensivt möte mellan SIF-Rimbo

Fotboll En intensiv fotbollsmatch mellan Sigtuna IF-Rimbo visade sig vara en händelserik tillställning med många kort och några utvisningar. Matchen, som spelades över 90 minuter, bjöd på flera mål och en del dramatik på planen.

Imponerande insatser på internationell tävling

Fotboll President's Cup, en av världens största tävlingar som varje år hålls i olika länder, har dragit igång med full kraft. Kim Taekwondo har varit på plats sedan i torsdags och tävlingen avslutas under söndagen.

bygdensdag_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Fotbollsfansen i Sigtuna kommun förbereder sig för en helg fylld med spänning och action när flera matcher är planerade på lokala planer. Här är en sammanfattning av de kommande matcherna:

RA19 slutade åtta på JSM

Innebandy Rosersberg Arlanda IBK's herrjuniorlag, RA19, visade prov på imponerande spel under helgens Junior-SM (JSM) och tog hem en hedrande 8:e plats i Sverige.

helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Redan på fredagskvällen var två av bygdens lag igång. Märsta IK spelade 1-1 mot Roslagsbro och Sigtuna IF vann borta i Uppsala mot Gränby.

division 3

Oavgjort för Märsta IK i Upplandsderbyt

Fotboll En spännande match utspelades på Midgårdsvallen i Märsta när Märsta IK mötte Roslagsbro i Division 3 Norra Svealand. Matchen slutade oavgjort, 1-1, efter en intensiv kamp på planen.

Fler ska lockas till aktivitet och idrott

Sport Region Stockholm har skapat en plan för att få fler människor att vara aktiva och idrotta. Målet är att göra befolkningen friskare, stärka gemenskapen och göra Stockholm ännu mer attraktivt.

RA19 Herrjuniorer klara för SM-slutspel

Innebandy RA19:s herrjuniorer kommer helgen 19-21 april att göra upp om SM-titeln i IFU Arena, Uppsala: - Vi har som lag haft en väldigt bra säsong där vi endast förlorat en match, säger lagkapten William Christoffersen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
eldsjal2024_out
nationaldag_outsider
eu_valet_outsider
connys
pantamera_out
bygdensdag_outsider
centrum_outsider_host
seniormassa_outsider
ridskola_2020_outsider