valstadagen_pan
Foto: Jamshid Jamshidi

Inget fotbollscenter till Arlandastad

Svenska fotbollförbundet nobbar Arlandastad och väljer att etablera sitt fotbollscenter i Upplands-Bro kommun.

centrum_artikel_host

Arlandastad var en av platserna som Svenska Fotbollförbundet undersökte för etableringen av den nationella träningsanläggningen. Arlandastad Group som avser etablera ett sportcentrum där nuvarande golfbanan ligger går därmed miste om en av de viktigaste aktörerna inom idrotten. Området ska utvecklas kring Kungsängens IP i Upplands-Bro kommun istället avslöjar Fastighetsnytt. Det rör sig om nationella utvecklings, tränings- och utbildningscenter för svensk fotboll. Den omfattar fyra fullstora gräsplaner, en fullstor konstgräsplan, en fullstor inomhushall, hotel, kontor och fysiologiskt och medicinskt center.

Ett intentionsavtal mellan parterna har tecknats där Upplands-Bro kommun ska inleda en förstudie gällande utredning av mark, plan och exploateringsmöjligheter samt programmering, strukturplan och kalkylarbete. Förstudien ska vara klar till i sommar. I valrörelsen hade Socialdemokraterna ett vallöfte om att bygga en fullstor inomhushall vid valseger. Så blev det inte. Grannkommuner som Väsby, Bro och Sollentuna har redan en hall.

Läs mer: Training Academy i Arlandastad

connys_helsida

Fredman når kvalgränsen för EYOF med imponerande diskuskast

Friidrott Ludvig Fredman, en talangfull idrottare från IFK Märsta, har banat väg för sig själv till Europeiska Ungdoms Olympiaden (EYOF) genom att överträffa kvalgränsen i diskus vid inte en, utan två olika tillfällen. Med sina imponerande kast har Fredman satt sig i en stark position inför uttagningen som kommer att äga rum i början av juli.

Tre poäng av William när Vegas nådde final

Ishockey William Karlsson är i final för andra gången på sex år: - Det känns helt fantastiskt. Man är verkligen glad. Det är för att få spela hockey i juni man krigar hela säsongen, säger William till Aftonbladet.

centrum_host_helsida
valstadagen
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Ännu en helg är här! Det finns gott om spännande matcher att kika på runt om i kommunen

mp_helsida
joes-helsida
nrh_sigtuna
division 3

MIK:s förlustfria svit bröts på Midgårdsvallen

Fotboll Märsta IK noterade första förlusten sedan premiären mot GUSK i en spännande match på Midgårdsvallen. Efter en stark segerrad på fem matcher kämpade Märsta IK mot GUSK, men GUSK lyckades ta hem segern med 3-1.

pantamera_avc_helsida
defacto_helsida

William Karlsson har blivit pappa

Ishockey Märstasonen och Vegasstjärnan William Karlsson hann med att bli pappa och sen besegra världens bästa hockeyspelare Connor McDavid i den femte matchen i kvartsfinalen i Stanley Cup: - Det var onekligen 24 unika timmar och den här segern får väl ses som en ”cherry on the top”, sa Karlsson till Aftonbladet.

division 4

Storförlust för RIK efter miserabel andra halvlek

Fotboll Roserbergs IK fortsätter att ha det tufft i Division 4 Uppland och befäster sin position som jumbo i tabellen efter ännu en förlust. Under fredagskvällen mötte de Håbo FF på Råbergsvallen, och det var Håbo som tog hem segern med en överlägsen 4-0 vinst. För Rosersberg var det den fjärde raka förlusten och laget har nu bara mäktat med att göra ett enda mål under sina fyra senaste matcher.

elon_helsida

Oavgjort för Märsta IK mot bottenlaget

Fotboll Märsta IK ställdes mot Västerås IK i en spännande match i Division 3 Norra Svealand. Märsta kom in i matchen med en imponerande svit av fyra raka matcher utan förlust och hoppades på att fortsätta sin fina form. Västerås IK å andra sidan befann sig i den nedre delen av tabellen inför mötet.

Wenngarns_cafe_helsida

Olivia Jansson imponerar på judotävlingar

Fotboll Olivia Jansson, en framstående medlem av Knivsta Judoklubb, har gjort enastående prestationer på senaste judotävlingarna. Med flera framstående placeringar och medaljer visar Olivia på sin imponerande talang och dedikation inom sporten.

Klubbmästerskap hos SBRF

Ridning 17 ekipage tävlade i tre klasser vid klubbmästerskapet i hoppning 2023 som hölls hos Sigtunabygdens ryttarförening under helgen. Deltagarna bedömdes utifrån deras stil och teknik under hoppningen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

centrum_outsider_host
valstadagen_outsider
pantamera_out
connys
ridskola_2020_outsider
wenngarn_outsider
nrh
swedol_outsider
mp_outsider
student_outsider
joes_outsider