moderat_pan_nov
Foto: Jamshid Jamshidi

Inget fotbollscenter till Arlandastad

Svenska fotbollförbundet nobbar Arlandastad och väljer att etablera sitt fotbollscenter i Upplands-Bro kommun.

centrum_artikel_host

Arlandastad var en av platserna som Svenska Fotbollförbundet undersökte för etableringen av den nationella träningsanläggningen. Arlandastad Group som avser etablera ett sportcentrum där nuvarande golfbanan ligger går därmed miste om en av de viktigaste aktörerna inom idrotten. Området ska utvecklas kring Kungsängens IP i Upplands-Bro kommun istället avslöjar Fastighetsnytt. Det rör sig om nationella utvecklings, tränings- och utbildningscenter för svensk fotboll. Den omfattar fyra fullstora gräsplaner, en fullstor konstgräsplan, en fullstor inomhushall, hotel, kontor och fysiologiskt och medicinskt center.

Ett intentionsavtal mellan parterna har tecknats där Upplands-Bro kommun ska inleda en förstudie gällande utredning av mark, plan och exploateringsmöjligheter samt programmering, strukturplan och kalkylarbete. Förstudien ska vara klar till i sommar. I valrörelsen hade Socialdemokraterna ett vallöfte om att bygga en fullstor inomhushall vid valseger. Så blev det inte. Grannkommuner som Väsby, Bro och Sollentuna har redan en hall.

Läs mer: Training Academy i Arlandastad

oppethus_helsida_2023
centrum_host_helsida
hockeyettan

Wings föll i Borlänge

Ishockey Wings föll med 4-2 borta mot Borlänge och noterade därmed tredje förlustren på de senaste fyra matcherna.

humbacken_helsida
hockeyettan

Wings tillbaka i vinnarspåret

Ishockey Wings besegrade Vännäs med 4-1 på söndagen men siffrorna är en aning missvisande, Viktor Andersson i målet svarade nämligen för hela 32 räddningar.

connys_helsida
damallsvenskan

Många missar när Skånela föll

Handboll AIK besegrade Skånela under lördagen med klara 26-19 i Vikingahallen. - Överlag gör vi ingen dålig match, vi spelar ganska bra framåt men får inte hål på Catrin (Axelsson, AIK:s målvakt, reds anm), sa tränare Fredrik "Chippen" Söderberg.

moderat_pan_helsida
defacto_helsida
pantamera_avc_helsida

Niklas Söderberg till anrika klubben

Fotboll Märsta IK-fostrade Niklas Söderberg som spelat i Superettan i Brage den gångna säsongen är klar för Öster i Växjö: - Det känns fantastiskt kul att vara på plats och jag ser fram emot att vara med på resan mot Allsvenskan, säger Niklas i ett uttalande till Östers hemsida.

herrallsvenskan

Klar seger för Skånela

Handboll Skånela tog en klar seger mot IFK Ystad i Vikingahallen: - Vi går till jul som trea och det ska vi vara nöjda med, sa tränare Jimmy Karlsson efter matchen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
oppethus_agy_2023_outsider
pantamera_out
connys
nrh
humbacken_outsider
swedol_outsider