sap_feb_pan
Mats Weibull (M)Foto: Marie-Therese Karlberg

Inget budgetbeslut: L och C återremitterade

Budgeten återremitterades på budgetsammanträdet idag: - Liberalerna ser fram emot att på nästa kommunfullmäktige få lägga fram vår egna budget, uppger Pernilla Bergqvist (L).

centrum_artikel_host

Det blev ett dramatiskt budgetfullmäktige på torsdagen. Budgeten som Liberalerna och Centerpartiet varit med och tagit fram stöddes nu inte av de båda partierna. Liberalerna anser inte att det är rätt att den nya kommunledningen får vara med och styra på en budget som tagits fram av de båda partierna. Med en återremiss kommer en ny budget kommer alla partier i det nya styret fått vara med och tycka till om. Liberalerna kommer samtidigt på nästa sammanträda lägga en helt egen budget.
– Jag vill understryka att Liberalerna står helhjärtat bakom alla satsningar i förskole- och grundskolenämnden som vi förhandlade fram med våra förra samarbetspartners – Det gäller inte minst satsningarna för ökad trygghet och studiero. språkutveckling, mindre undervisningsgrupper för barn i behov av stöd i våra resursenheter och mycket annat – men just detta med ökade resurser till förskolan tycker vi saknas, skriver Pernilla Bergqvist (L) i ett pressmeddelande.

Beslutet att återremittera budgeten kritiseras av Moderaterna.
– L och C:s hantering av budgetärendet är med all sannolikhet styrd av Socialdemokraterna och visar på att det är viktigare att spela politiskt fulspel än arbeta för kommunens bästa, säger Mats Weibull (M), vice ordförande i kommunstyrelsen.

Mats Weibull (M) anser att partierna bryter en budgetöverenskommelse. Moderaterna anser att L och C borde stå bakom den budget man själva lagt fram. Enligt Moderaterna försenar budgetbeslutet för det kommande arbetet i förvaltningarna.

Trafikverket arbetar med att åtgärda potthål

Nyheter Trafikverket upplever för närvarande ökade problem med potthål på vägarna. Vägnätet är omfattande, vilket gör det till ett betydande arbete att åtgärda dessa problem. De stora vägarna som påverkas i kommunen inkluderar 263, 273 och 255, där det är särskilt många potthål mellan Märsta och Sigtuna i båda riktningarna.

funkisfest_helsida

A-traktorer fortsätter öka

Notiser Den senaste utvecklingen inom användningen av A-traktorer i Sverige och särskilt i Sigtuna kommun visar en markant ökning under det senaste decenniet, med fortsatt tillväxt under 2023. Enligt nyligen publicerade siffror från Trafikanalys har antalet A-traktorer i Sigtuna ökat för tredje året i rad, vilket pekar på en stadigt växande trend i regionen.

sportlov
fritidsbanken_sportlov

Nya insatser för att stoppa utbrottet av granbarkborre

Notiser I kampen mot granbarkborren tar Sigtuna kommun nu ett aktivt steg genom att bekämpa dess spridning. I skogskanterna kan du möjligen se nedfällda granar, en del av det pågående arbetet med att förbereda inför granbarkborrens svärmningssäsong senare i vår.

pantamera_avc_helsida
skridskodisco_helsida

Gängkriminell greps på Arlanda

Blåljus En 31-årig man, känd som Foxtrotmannen, som varit jagad internationellt för flera grova brott, inklusive morden på två tonårspojkar i Stockholm, har gripits på Arlanda flygplats.

centrum_host_helsida
hamnplanen

Nya förslaget: Krögare får bekosta fastigheten

Nyheter Det tidigare förslaget om att Sigtuna kommun skulle bygga och förvalta en restaurang på Hamnplanen i Sigtuna har reviderats. I det nya förslaget söks en intressent som själv vill bekosta bygget och driva verksamheten.

Ny aktör tar över Mälartåg

Nyheter Transdev kommer att ta över driften av Mälartåg, som ansvarar för den regionala tågtrafiken i Stockholm-Mälardalen, från och med den 16 juni i år.

steningekompani_helsida

Ökad befolkning trots färre födda barn

Nyheter Antalet nyfödda i Sverige fortsätter att minska enligt ny statistik från SCB. I Sigtuna kommun var antalet nyfödda det lägsta på elva år under 2023, med endast 546 levande födslar. Även om antalet nyfödda minskar, ökade den totala folkmängden i Sigtuna med 653 invånare.

spedition_helsida
connys_helsida

Varning utfärdad för ishalka i Sigtuna kommun

Nyheter En varning har utfärdats för plötslig ishalka i Sigtuna kommun och stora delar av Svealand samt sydostligaste Norrland. Underkylt regn eller regn på kalla vägytor kan orsaka svårigheter med plötslig ishalka.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

spedition_outsider
skridskodisco_outsider
pantamera_out
connys
stentekompani_outsider
nrh_sigtuna
funkisfest_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host