nationaldagen_pan

Ingen ökad smittspridning i kommunen

Sigtuna har alltså låga fall av covid-19, men i länet och resten av landet är den en ökning: - Vi ser en hel del fall med personer som smittats utomlands på populära resmål i Europa och vi vill påminna att man ska testa sig när man kommer hem till Sverige, säger Anders Tegnell, statsepidemiolog.

centrum_artikel_host

Under hela sommaren har det varit mellan 6-10 fall av covid-19 i kommunen. Det är relativt låga nivåer inte bara för Sigtuna kommun utan jämfört med grannkommunerna. Exempelvis ligger Väsby på 12-14 fall de senaste två veckorna, Upplands-Bro ligger kring 14-15, Vallentuna ökade från 12 till 23 fall den gångna veckan. Sollentuna har just nu 45 fall.

Sigtuna är en av några kommuner i länet som har ljusgrön markering av FHM, vilket innebär låg smittspridning. Vallentuna, Danderyd, Bro är närliggande kommuner med lite högre smittspridning än Sigtuna i norra Stockholm. I övrigt är det stadsdelar i Stockholm som bidrar till ökad smittspridning bland länets kommuner. Sigtuna har bara 2 smittade per 100 000 invånare, Väsby ligger på 3/100 000 invånare och Vallentuna 7. Det är dock fortfarande låga siffror jämfört med tredje vågen av pandemin i våras.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida
seniormassa_pan
centrum_host_helsida

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

mp_helsida_eu

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eu_valet_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
nationaldag_outsider
mp_eu_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
seniormassa_outsider
nrh_sigtuna