eldsjal2024_pan
Foto: Kronofogden

Ingen kraftig ökning av skulder till Kronofogden

Trots coronakrisen är det bara ett hundratal fler personer som hamnat hos Kronofogden under 2020.

centrum_artikel_host

Antalet kommuninvånare som hamnade hos Kronofogden under 2020 var 3054 stycken, det är en ökning med cirka 160 personer jämfört med 2019. Kommuninvånarnas totala skuld uppgick till 222,7 miljoner kronor för 2020, en ökning med cirka 50 miljoner på ett år. Jämfört med 2018 är det nästan 400 fler som hamnat hos Kronofogden och totalskulden har ökat med 100 miljoner kronor. Antalet mål i kommunen har ökat på två år med nästan 1000 stycken.

I jämförelse med Väsby hade Sigtuna för 2020 700 fler personer som drabbats av föreläggande och antalet mål var cirka 1700 fler. Kronofogden skriver i ett pressmeddelande att man aldrig fått in så många krav på obetalda skulder, men man konstaterar att ökningen är begränsad trots pandemin och krisen. Sigtuna kommun har en arbetslöshet på cirka 12 procent sedan snart tio månader tillbaka. De som har skulder verkar dra på sig ännu mer skulder enligt Kronofogden.
– Den som får betalningsproblem blir ganska snabbt begränsad i sitt dagliga liv. Det kan vara svårt att få en lägenhet, att teckna telefonabonnemang eller till och med att få vissa jobb, uppger Rebecca Öhman, enhetschef på Kronofogden.

centrum_host_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Nyheter Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

storemore_helsida
steningekompani_helsida

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

pantamera_avc_helsida
eldsjal2024_helsida
spedition_helsida
connys_helsida

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Nyheter Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

mp_helsida_eu

Stor risk för gräsbrand i Sigtuna kommun

Nyheter Under fredagen varnar SMHI för en hög risk för gräsbrand i Sigtuna kommun och omkringliggande områden. Det torra vädret har ökat risken för att gräsbränder lätt kan uppstå och spridas i det torra fjolårsgräset.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
connys
stentekompani_outsider
mp_eu_outsider
storemore_out
eldsjal2024_out
spedition_outsider
centrum_outsider_host