sap_pan23
Foto: Kronofogden

Ingen kraftig ökning av skulder till Kronofogden

Trots coronakrisen är det bara ett hundratal fler personer som hamnat hos Kronofogden under 2020.

centrum_artikel_host

Antalet kommuninvånare som hamnade hos Kronofogden under 2020 var 3054 stycken, det är en ökning med cirka 160 personer jämfört med 2019. Kommuninvånarnas totala skuld uppgick till 222,7 miljoner kronor för 2020, en ökning med cirka 50 miljoner på ett år. Jämfört med 2018 är det nästan 400 fler som hamnat hos Kronofogden och totalskulden har ökat med 100 miljoner kronor. Antalet mål i kommunen har ökat på två år med nästan 1000 stycken.

I jämförelse med Väsby hade Sigtuna för 2020 700 fler personer som drabbats av föreläggande och antalet mål var cirka 1700 fler. Kronofogden skriver i ett pressmeddelande att man aldrig fått in så många krav på obetalda skulder, men man konstaterar att ökningen är begränsad trots pandemin och krisen. Sigtuna kommun har en arbetslöshet på cirka 12 procent sedan snart tio månader tillbaka. De som har skulder verkar dra på sig ännu mer skulder enligt Kronofogden.
– Den som får betalningsproblem blir ganska snabbt begränsad i sitt dagliga liv. Det kan vara svårt att få en lägenhet, att teckna telefonabonnemang eller till och med att få vissa jobb, uppger Rebecca Öhman, enhetschef på Kronofogden.

ica_helsida

Fler parkeringsplatser utanför Forum

Nyheter Arbetet med att utöka antalet parkeringsplatser vid Forum, beläget i korsningen Ringvägen/Stockholmsvägen i Märsta, har nu påbörjats. Detta efterlängtade projekt är en välkommen nyhet för anställda och besökare i området.

Landshövdingen besökte kommunen

Nyheter Landshövdingen Anna Kinberg-Batra besökte Sigtuna kommun den 21 september. Under besöket betonade hon vikten av Arlanda och dess omgivningar för tillväxt, säkerhet och hållbarhet både för regionen och hela landet.

defacto_helsida
sap_sep23_helsida
joes-helsida
connys_helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

nrh_sigtuna

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

moderat_fokus_helsida

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

hockeyskola_helsida

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
ridskola_2020_outsider
ica_outsider
socialdem_sep23_outsider
swedol_outsider
joes_outsider
hockeyskola_outsider
connys
centrum_outsider_host
pantamera_out
moderat_bli_medlem