kommun_skoterska

Ingen gripen efter dödsskjutningen

Polisen meddelar under onsdagen att ingen person gripits misstänkt för mordet på Norrbacka: - Polisen ser att händelsen är kopplad till den organiserade brottsligheten som finns i området och arbetar trygghetsskapande med förstärkt synlig resurs under dagen och kvällen, säger Stephan Kiernan, chef i lokalpolisområde Sollentuna.

centrum_artikel_host

Det var på tisdagskvällen som allmänhet ringde polis efter skottljud och skrik. En man hittades avliden av polis och ambulans på Norrbacka. Vid 3-tiden natten mot onsdag gick polis ut med uppgiften att mannen avlidit och att han var i 25-årsåldern. Ingen person är gripen men man kopplar händelsen till organiserad brottslighet i Märsta. Polisen arbetar vidare med tekniskt undersökning och informationsinhämtning genom dörrknackning, filminhämtning och förhör.

Tidigare under tisdagskvällen gjorde polisen ett stort beslag av vapen i Märsta samt narkotika och sprängmedel. En person sitter frihetsberövad i det ärendet men det är för tidigt att dra gemensamma kopplingar till de båda fallen.
– Vi arbetar sedan en längre tid i Märsta med att bryta ner den lokala kriminella förmågan i området. Detta arbete sker över tid genom en både synlig och dold polisiär resurs, genom spaning, förhör, underrättelsearbete och en omfattande myndighetssamverkan, säger Stephan Kiernan, chef för lokalpolisområde Sollentuna.

Mälardslasrådet träffas om Arlandas framtid

Politik 70 politiker från Mälardalsrådets infrastruktursamarbete kommer att samlas på Clarion Hotel Arlanda Airport för att diskutera och fatta beslut om framtiden för transportnätverket i Stockholm-Mälarregionen. Målet är att förbättra regionens internationella tillgänglighet och öka konkurrenskraften.

sap_sep23_helsida
pantamera_avc_helsida

Idoler och fältare gör gemensam sak mot psykisk ohälsa

Nyheter I en inspirerande sammanslagning av engagemang och kreativitet samlades Sigtuna kommuns fältassistenter Pelle, Camilla, Roger och Carina tillsammans med välkända artister och en passionerad föreläsare i Råbergshallen förra lördagen. Syftet med evenemanget var att sprida medvetenhet om psykisk hälsa och samla in medel till förmån för Suicide Zero.

centrum_host_helsida

Pristak på Arlanda införs

Nyheter Arlanda har länge varit föremål för resenärers ilska över de hutlösa matpriserna som erbjuds vid terminalerna. Nu, som ett svar på dessa klagomål, tar Swedavia ett steg mot att sätta stopp för de tokdyra måltiderna.

nrh_sigtuna
hockeyskola_helsida
EXTRA

Grov misshandel på buss

Blåljus Under natten till söndag inträffade en allvarlig misshandel på en buss mellan Märsta och Sigtuna där fem okända gärningspersoner är nu misstänkta för brottet. Polisen utreder händelsen som grov misshandel.

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen 24 september: märsta.nu ger dig den senaste informationen

ica_helsida

Man misstänkts för våldsamt motstånd och olaga hot på Arlanda

Blåljus Under de tidiga morgontimmarna på utspelade sig en händelse på Terminal 5 vid en av Sveriges mest trafikerade flygplatser, där en man greps av polisen efter att ha misstänkts för våldsamt motstånd mot tjänstemän. Händelsen ägde rum i avgångshallen på terminalen och ledde till ett pådrag av polis och säkerhetsvakter.

defacto_helsida

Morgonkollen

Notiser Välkommen till Morgonkollen med märsta.nu, din dagliga uppdatering om vad som händer i kommunen. Här är dagens sammanfattning:

joes-helsida

Fler parkeringsplatser utanför Forum

Nyheter Arbetet med att utöka antalet parkeringsplatser vid Forum, beläget i korsningen Ringvägen/Stockholmsvägen i Märsta, har nu påbörjats. Detta efterlängtade projekt är en välkommen nyhet för anställda och besökare i området.

Landshövdingen besökte kommunen

Nyheter Landshövdingen Anna Kinberg-Batra besökte Sigtuna kommun den 21 september. Under besöket betonade hon vikten av Arlanda och dess omgivningar för tillväxt, säkerhet och hållbarhet både för regionen och hela landet.

adhd_kommun
moderat_fokus_helsida
connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

moderat_bli_medlem
swedol_outsider
kommun_adhd_outsider
kommun_skoterska_outsider
socialdem_sep23_outsider
joes_outsider
hockeyskola_outsider
centrum_outsider_host
ica_outsider
nrh
connys
ridskola_2020_outsider
pantamera_out