sap_feb_pan
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Ingen finsk förskola i kommunen

En förälder överklagade rektorns beslut på en förskola i kommunen om att flytta barn till en blandad grupp, men nu ger förvaltningsrätten rektorn rätt.

centrum_artikel_host

Finska är ett av de nationella minoritetsspråken i landet och barn har rätt att få undervisning helt eller delvis på finska om de har finskt modersmål. På en förskola i kommunen beslutade rektorn dock om att flytta barn från en finsk grupp till en blandad grupp mot bakgrund av att barnen skulle få ett större utbyte av språket med såväl äldre som yngre elever rapporterar Sveriges Radio Finska.

Förälder till barnet överklagade rektorns beslut men förvaltningsrätten i Uppsala ger rektorn rätt. Rektorn har nämligen enligt skollagen rätt att organisera arbetet på ett sätt som verksamheten kräver. Föräldern avser nu ta ärendet till nästa insats. Hon är mycket besviken på beslutet och anser att barnen inte längre kan tillgodogöra sig språket på samma sätt som i en finsk grupp.

skridskodisco_helsida
sportlov

Nya insatser för att stoppa utbrottet av granbarkborre

Notiser I kampen mot granbarkborren tar Sigtuna kommun nu ett aktivt steg genom att bekämpa dess spridning. I skogskanterna kan du möjligen se nedfällda granar, en del av det pågående arbetet med att förbereda inför granbarkborrens svärmningssäsong senare i vår.

fritidsbanken_sportlov
connys_helsida

Gängkriminell greps på Arlanda

Blåljus En 31-årig man, känd som Foxtrotmannen, som varit jagad internationellt för flera grova brott, inklusive morden på två tonårspojkar i Stockholm, har gripits på Arlanda flygplats.

hamnplanen

Nya förslaget: Krögare får bekosta fastigheten

Nyheter Det tidigare förslaget om att Sigtuna kommun skulle bygga och förvalta en restaurang på Hamnplanen i Sigtuna har reviderats. I det nya förslaget söks en intressent som själv vill bekosta bygget och driva verksamheten.

centrum_host_helsida

Ny aktör tar över Mälartåg

Nyheter Transdev kommer att ta över driften av Mälartåg, som ansvarar för den regionala tågtrafiken i Stockholm-Mälardalen, från och med den 16 juni i år.

Ökad befolkning trots färre födda barn

Nyheter Antalet nyfödda i Sverige fortsätter att minska enligt ny statistik från SCB. I Sigtuna kommun var antalet nyfödda det lägsta på elva år under 2023, med endast 546 levande födslar. Även om antalet nyfödda minskar, ökade den totala folkmängden i Sigtuna med 653 invånare.

pantamera_avc_helsida
steningekompani_helsida
spedition_helsida

Varning utfärdad för ishalka i Sigtuna kommun

Nyheter En varning har utfärdats för plötslig ishalka i Sigtuna kommun och stora delar av Svealand samt sydostligaste Norrland. Underkylt regn eller regn på kalla vägytor kan orsaka svårigheter med plötslig ishalka.

funkisfest_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
connys
funkisfest_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
skridskodisco_outsider
spedition_outsider
stentekompani_outsider
pantamera_out