centrum_panorama_hostshopping
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Ingen finsk förskola i kommunen

En förälder överklagade rektorns beslut på en förskola i kommunen om att flytta barn till en blandad grupp, men nu ger förvaltningsrätten rektorn rätt.

centrum_artikel_host

Finska är ett av de nationella minoritetsspråken i landet och barn har rätt att få undervisning helt eller delvis på finska om de har finskt modersmål. På en förskola i kommunen beslutade rektorn dock om att flytta barn från en finsk grupp till en blandad grupp mot bakgrund av att barnen skulle få ett större utbyte av språket med såväl äldre som yngre elever rapporterar Sveriges Radio Finska.

Förälder till barnet överklagade rektorns beslut men förvaltningsrätten i Uppsala ger rektorn rätt. Rektorn har nämligen enligt skollagen rätt att organisera arbetet på ett sätt som verksamheten kräver. Föräldern avser nu ta ärendet till nästa insats. Hon är mycket besviken på beslutet och anser att barnen inte längre kan tillgodogöra sig språket på samma sätt som i en finsk grupp.

brobygget_2024
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
connys_helsida
fritidsbanken_helsida

14 miljoner till utsatta skolor i kommunen

Nyheter Skolverket har delat ut cirka 14,5 miljoner kronor till tre skolor i kommunen: - Regeringen vill göra det mer attraktivt att arbeta på skolor med svårare förutsättningar, uppger skolminister Lotta Edholm.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

brobygget_outsider
fritidsbanken_outsider
pantamera_out
connys
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
klara_outsider