centrum_panorama_hostshopping
Foto: Jamshid Jamshidi

Ingen avhopparverksamhet för kriminella i kommunen

Sigtuna är en av kommunerna i länet som saknar avhopparverksamhet enligt SVT Stockholm.

centrum_artikel_host

Kriminella som vill hoppa av sitt kriminella liv och bor i länet kan bara göra det i fyra kommuner rapporterar SVT Stockholm, det är nämligen bara fyra kommuner som har så kallad ”avhopparverksamhet”; Botkyrka, Sollentuna, Södertälje, Upplands-Bro och Huddinge. Dessa kommuner har sociala insatsgrupper som kan underlätta avhopp och förhindra nyrekrytering till kriminella gäng.

Även Stockholms stad har en avhopparverksamhet men bara 16 personer har fått hjälp där sedan starten 2016. Fyra av dem har återfallit i kriminalitet, fem får fortfarande hjälp och fyra har lyckats lämna det kriminella livet. 19 av kommuner i Sverige har antingen inte svarat på enkäten eller svarat att det inte finns en avhopparverksamhet. Sigtuna har svarat att de inte har någon.

Den som vill hoppa av ett kriminellt liv tar i första hand kontakt med Polisen som sedan förmedlar ärendet vidare till lokalpolis och lokala socialtjänster.

centrum_host_helsida

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

fritidsbanken_helsida
pantamera_avc_helsida

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

brobygget_2024
connys_helsida
mp_tack_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
mp_tack_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
brobygget_outsider
fritidsbanken_outsider