karnkraft_m
Foto: Jamshid Jamshidi

Ingen avhopparverksamhet för kriminella i kommunen

Sigtuna är en av kommunerna i länet som saknar avhopparverksamhet enligt SVT Stockholm.

centrum_artikel_host

Kriminella som vill hoppa av sitt kriminella liv och bor i länet kan bara göra det i fyra kommuner rapporterar SVT Stockholm, det är nämligen bara fyra kommuner som har så kallad ”avhopparverksamhet”; Botkyrka, Sollentuna, Södertälje, Upplands-Bro och Huddinge. Dessa kommuner har sociala insatsgrupper som kan underlätta avhopp och förhindra nyrekrytering till kriminella gäng.

Även Stockholms stad har en avhopparverksamhet men bara 16 personer har fått hjälp där sedan starten 2016. Fyra av dem har återfallit i kriminalitet, fem får fortfarande hjälp och fyra har lyckats lämna det kriminella livet. 19 av kommuner i Sverige har antingen inte svarat på enkäten eller svarat att det inte finns en avhopparverksamhet. Sigtuna har svarat att de inte har någon.

Den som vill hoppa av ett kriminellt liv tar i första hand kontakt med Polisen som sedan förmedlar ärendet vidare till lokalpolis och lokala socialtjänster.

connys_helsida

Morgonkollen

Notiser I dagens morgonkoll med märsta.nu presenterar vi den senaste informationen om vädret, kollektivtrafiken och den senaste blåljusrapporten för Sigtuna kommun.

mp_helsida
joes-helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med Märsta.nu, 27 maj: Väder, Kollektivtrafik, Trafik och Blåljusuppdateringar

karnkraft_m_topp
pendelkaoset

Kraftigt reducerad pendeltågstrafik under fredagen

Notiser Stor personalbrist påverkar pendeltågstrafiken under fredagen den 26 maj. Resenärer ombeds vara medvetna om att pendeltågen kommer att gå med kraftigt reducerad trafik under dagen. Denna åtgärd beror på den aktuella bristen på personal.

pantamera_avc_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu - 26 maj: Väder, kollektivtrafik, blåljus och trafikuppdateringar,

defacto_helsida

Nu invigs Tandvårdshuset i Sigtuna

Nyheter Tandvårdshuset i Sigtuna inviger sina nyrenoverade lokaler idag, den 25 maj. Beläget på Olofsgatan 10 har detta tandvårdshus varit en viktig del av Sigtunas tandvårdssamhälle sedan slutet av 1990-talet. Innan det fungerade lokalerna som både en läkarmottagning och en vårdcentral. År 2020 slogs tre olika tandvårdskliniker samman och bildade den nuvarande verksamheten.

ica_helsida
centrum_host_helsida

Dörrarna stängs på pendeltågen för ett bekvämare ombordsklimat

Nyheter Från och med nästa vecka kommer pendeltågsresenärer behöva trycka på dörrknappen för att öppna dörrarna istället för att de öppnas automatiskt. Detta åtgärdas för att skapa ett bekvämare klimat ombord på tågen. För resenärer som behöver stöd eller ledsagning kommer det finnas möjlighet att beställa hjälp.

nrh_sigtuna

Morgonkollen

Notiser Välkommen till Morgonkollen med märsta.nu! Här är de senaste uppdateringarna för dagen.

seniordag_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonen den 23 maj presenterar märsta.nu en sammanfattning av vädret, trafikförhållandena och de senaste uppdateringarna om kollektivtrafiken.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ica_outsider
swedol_outsider
joes_outsider
nrh
pantamera_out
seniordag_outsider
mp_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
connys