centrum_panorama_hostshopping
Mordet skedde i anslutning till en restaurang. Foto: Magnus Granhagen
Ett stort pådrag spärrade av området mellan Valsta Centrum och ValstaskolanFoto: Magnus Granhagen

Uppgifter: Sköts in bland matgäster

Trots intensiva spaningar har ingen person ännu gripits för mordet utanför en restaurang i Valsta på lördagskvällen. Man vädjar till allmänhet att höra av sig om man har några tips.

centrum_artikel_host

Det var strax efter klockan 19 på lördagskvällen som polis larmades till Valsta efter att skottljud hörts. På plats fann man en man som skjutits med flera skott och träffats i bland annat huvudet. Skjutningen inträffade i anslutning till en restaurang i Valsta Centrum. Mannen fördes till sjukhus med allvarliga skador men hans liv gick inte att rädda meddelades från polisen vid 21.45.

Ett stort pådrag spanade efter en eller flera gärningsmän, men ingen har ännu gripits. Det finns övervakningskameror i området som Polisen kommer att ta del av. Kommunen satte upp dessa som en del av det trygghetsförebyggande arbetet för några år sedan. Polisen har också gjort en del beslag i anslutning till brottsplatsen. Man har också förhört vittnen.

Det är andra gången under det senaste halvåret som någon skjuts till döds. I höstas sköts en man till döds mitt på ljusa dagen utanför en busshållsplats i Steninge. Ingen person har gripits för det mordet.

Radio Stockholm rapporterar att det sköts in bland matgäster. Flera kulor kom in i restaurangen. En man som jobbar på restaurangen berättar för radion om tragedin. Inte bara att en man avlidit utan att det påverkar hela stadsdelen.
– Tänk på alla som är ute och jobbar, det ligger en förskola i närheten, alla som jobbar, ingen kommer våga komma ut, ingen vågar leka, fika, det påverkar alla, folk klarar sig knappt nu, så händer det här, så tråkigt, säger mannen som jobbar på restaurangen men vill förbli anonym.

Den aktuella restaurangen var nyöppnad sedan i december, under ett års tid hade man renoverat och förberett sig. Den skulle bli en samlingsplats för valstabor, unga som gamla som familjer. I anslutning ligger en lekplats. Nu är det oklart när restaurangen kan öppna igen, en kula träffade en vattenledning och det läcker vatten.
– Det är synd verkligen. Folks liv blir förstörda, jag är en av dem, men skitsamma. Folk står och jobbar dag in och dag ut. Man blir drabbade av detta, fortsätter den anställde.

Uppgifterna om att det skjutits in i restaurangen har inte bekräftats av polisen men man uppmanar allmänhet som sett eller hört något att höra av sig via telefon på 114 14. Utredningsarbetet har pågått under natten skriver man på sin hemsida.

hockeyskola_helsida
joes-helsida
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

defacto_helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

ica_helsida

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

connys_helsida
moderat_fokus_helsida
nrh_sigtuna
sap_sep23_helsida

Morgonkollen

Notiser Sigtuna kommun, 15 september 2023 - Här är Morgonkollen med märsta.nu för den 15 september:

Ung Företagsamhet och Sigtuna kommun inspirerar nior att utforska framtiden och utmana fördomar om yrkesval

Nyheter Vilka fördomar och förväntningar finns det egentligen kring vem som väljer vilket yrke? Den frågan, tillsammans med många andra, ställs till kommunens alla 550 nior under temadagen "Framtidskoll," som arrangeras av Ung företagsamhet i samarbete med Sigtuna kommun. Lokala förebilder från olika yrkesroller kommer att dela med sig av sina erfarenheter och ge eleverna en unik inblick i arbetslivet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
socialdem_sep23_outsider
centrum_outsider_host
hockeyskola_outsider
swedol_outsider
connys
joes_outsider
pantamera_out
ica_outsider
moderat_bli_medlem
ridskola_2020_outsider