centrum_panorama_hostshopping
Mordet skedde i anslutning till en restaurang. Foto: Magnus Granhagen
Ett stort pådrag spärrade av området mellan Valsta Centrum och ValstaskolanFoto: Magnus Granhagen

Uppgifter: Sköts in bland matgäster

Trots intensiva spaningar har ingen person ännu gripits för mordet utanför en restaurang i Valsta på lördagskvällen. Man vädjar till allmänhet att höra av sig om man har några tips.

centrum_artikel_host

Det var strax efter klockan 19 på lördagskvällen som polis larmades till Valsta efter att skottljud hörts. På plats fann man en man som skjutits med flera skott och träffats i bland annat huvudet. Skjutningen inträffade i anslutning till en restaurang i Valsta Centrum. Mannen fördes till sjukhus med allvarliga skador men hans liv gick inte att rädda meddelades från polisen vid 21.45.

Ett stort pådrag spanade efter en eller flera gärningsmän, men ingen har ännu gripits. Det finns övervakningskameror i området som Polisen kommer att ta del av. Kommunen satte upp dessa som en del av det trygghetsförebyggande arbetet för några år sedan. Polisen har också gjort en del beslag i anslutning till brottsplatsen. Man har också förhört vittnen.

Det är andra gången under det senaste halvåret som någon skjuts till döds. I höstas sköts en man till döds mitt på ljusa dagen utanför en busshållsplats i Steninge. Ingen person har gripits för det mordet.

Radio Stockholm rapporterar att det sköts in bland matgäster. Flera kulor kom in i restaurangen. En man som jobbar på restaurangen berättar för radion om tragedin. Inte bara att en man avlidit utan att det påverkar hela stadsdelen.
– Tänk på alla som är ute och jobbar, det ligger en förskola i närheten, alla som jobbar, ingen kommer våga komma ut, ingen vågar leka, fika, det påverkar alla, folk klarar sig knappt nu, så händer det här, så tråkigt, säger mannen som jobbar på restaurangen men vill förbli anonym.

Den aktuella restaurangen var nyöppnad sedan i december, under ett års tid hade man renoverat och förberett sig. Den skulle bli en samlingsplats för valstabor, unga som gamla som familjer. I anslutning ligger en lekplats. Nu är det oklart när restaurangen kan öppna igen, en kula träffade en vattenledning och det läcker vatten.
– Det är synd verkligen. Folks liv blir förstörda, jag är en av dem, men skitsamma. Folk står och jobbar dag in och dag ut. Man blir drabbade av detta, fortsätter den anställde.

Uppgifterna om att det skjutits in i restaurangen har inte bekräftats av polisen men man uppmanar allmänhet som sett eller hört något att höra av sig via telefon på 114 14. Utredningsarbetet har pågått under natten skriver man på sin hemsida.

Beslut om Kultur- och Aktivitetscenter i Valsta

Politik I gårdagens kommunfullmäktige, den 18 juni, beslutades det att bygga ett nytt kultur- och aktivitetscenter i Valsta. Centret ska bli en mötesplats med aktiviteter för barn och unga, och byggstarten är planerad till våren 2025.

brobygget_2024
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

connys_helsida
mp_tack_helsida

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

fritidsbanken_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
mp_tack_outsider
pantamera_out
brobygget_outsider
connys
fritidsbanken_outsider
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider