centrum_panorama_hostshopping
Foto: Genrebild

”Ingen agerar mot tjuvfisket”

märsta.nu rapporterade om tjuvfiske i Garnsviken förra veckan och nya uppgifter har kommit till märsta.nu om att ingen agerar trots larm till både Kustbevakningen och Länsstyrelsen.

centrum_artikel_host

Enligt uppgift till märsta.nu är det ingen som agerar när man får information om tjuvfiske i Garnsviken. Ansvaret ligger på Kustbevakningen och Länsstyrelsen att bevaka vattnet och inte kommunen. Men responsen är noll.

Uppgiftslämnaren vädjar istället till kommunen att agera men där anser man att det inte är deras uppgift. Emma Asterhag, vatten- och miljöplanerare, tycker förvisso att det är bra med reaktioner på rapporteringen så att det finns chans att komma tillrätta med problemet:
– Det är främst Länsstyrelsen som har tillsynsansvaret för fisketillsyn i Mälaren, så om man ser något så rekommenderar jag att man kontaktar dem, skriver hon i mail till märsta.nu

pantamera_avc_helsida
mp_tack_helsida
brobygget_2024

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

centrum_host_helsida

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

connys_helsida
fritidsbanken_helsida

Sommarlovsbiljetten är igång

Nyheter Under sommarperioden 5 juni till 27 augusti reser ungdomar mellan 12 och 18 år gratis med SL-trafiken. Initiativet med lovkortet är ett steg från Region Stockholm för att uppmuntra miljövänliga resor.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
brobygget_outsider
connys
centrum_outsider_host
fritidsbanken_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
mp_tack_outsider