vinter_pan
Foto: Pressbild

Inga problem med trängsel på restauranger och kaféer

Kommunens hälso- och livsmedelsinspektörer besökte 24 restauranger, barer och kaféer i helgen och kunde inte notera någon trängsel.

centrum_artikel_host

I Stockholms stad har det varit problem med trängsel på krogar vilket lett till att ett 20-tal ställen fått anmärkningar och fem stängts ner. I Sigtuna kommun gick inspektörer ut till 24 ställen från fredag vid lunch till lördag eftermiddag. Resultatet var positivt då ingen trängsel noterades.
– Vi upplevde överlag att det var bra möten. De allra flesta har tagit sitt ansvar och upprättat olika rutiner för att motverka trängsel, säger Kaspar Fritz, förvaltningschef på miljö- och hälsoskyddskontoret

Kommunens krögare har dock gett inspektörerna en del synpunkter något som de ska ta med sig. Under veckan kommer det att bli nya inspektioner och om det visar sig att ställena har trängsel kan det leda till repressalier i form av anmärkning eller nedstängning av smittskyddsläkare.

defacto_helsida
oppethus_dec

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

storemore_helsida
vinter_helsida

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

nrh_sigtuna
joes-helsida

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

pantamera_avc_helsida
slottsby_helsida

Var tredje elev tar inte gymnasieexamen

Nyheter En ny genomgång av statistik från Skolverket avslöjar att i Sigtuna kommun klarade endast 70 procent av eleverna att ta gymnasieexamen inom tre år. Denna siffra speglar en nationell trend där nästan 30 procent av eleverna i hela landet inte når examen inom samma tidsram.

ica_helsida
connys_helsida

Trafikolycka på E4:an vid Arlanda

Blåljus En trafikolycka som involverar fyra personbilar inträffade på E4 vid trafikplats 181 Arlanda i riktning mot Stockholm. Polisen kontaktades om händelsen och är på plats.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
joes_outsider
connys
pantamera_out
vinter_outsider
storemore_out
slottsby_outsider
oppethus_out
ica_outsider
swedol_outsider
nrh