valstadagen_pan
Foto: Street view/Google

Inga planer på ny förskola i Sätuna

Det finns inga planer från kommunens sida att etablera en ny förskola i Sätunaområdet efter att Sätuna förskola läggs ner.

centrum_artikel_host

Många har engagerat sig kring Sätuna förskola sedan det blev känt att kommunen inte kan driva den vidare på grund av att Rikshem som äger fastigheten vill riva och bygga bostäder.
– Det finns ingen ny förskola planerad på just den platsen där Sätuna förskola står, men avvecklingen sker till sommaren 2022 så vi har gott om tid att hjälpa varje vårdnadshavare att hitta ett bra alternativ för just deras barn, uppger Anna Jernberg Carlson, pressansvarig i kommunen.

Enligt Jernberg Carlson finns en överkapacitet i förskolan, det vill säga mer platser än behov för perioden 2021-2030.
– I området finns redan Söderbrinkens förskola på Södergatan, Tallholma förskola på Skolgatan, Norrbacka, Skutan och Björkens förskolor på Odensalavägen. Det finns även en fristående förskola på Dragonvägen som heter Kanonkullen. I samband med att Sätuna förskola avvecklas så startar dessutom Aspbackens förskola upp med plats för 160 barn, uppger Jernberg Carlson.

sommar i sigtuna kommun

Nyrenoverade Midgårdsbadet öppnar på fredag

Nyheter På fredag öppnar Midgårdsbadet som renoverats inför den kommande sommaren med en ny vattenreningsteknik: - Jag är oerhört glad och nöjd över att vi fått till den nya biologiska badvattenreningen på utebadet. Det innebär att vi nu kan fortsätta att leverera ett bra badvatten de kommande 20-30 åren, för så länge håller det här nya reningssystemet, och vara det uppskattade vattenhål som så många besöker varje sommar, säger bad och simhallschefen Tapani Röyttä.

nrh_sigtuna
connys_helsida

Villainbrott i Sigtuna

Blåljus Ett säkerhetsbolag slog larm till polisen efter att ha mottagit ett kameralarm om ett pågående inbrott i en villa belägen i Sigtuna. En okänd person hade lyckats ta sig in i bostaden genom baksidan, vilket ledde till att det uppstod skador inomhus. Vid polisens ankomst fanns ingen person kvar på platsen.

Wenngarns_cafe_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu om det senaste vädret, blåljushändelser, kollektivtrafiken och trafiksituationen i kommunen. Här är en sammanfattning av morgonens nyheter:

ica_helsida
valstadagen
joes-helsida

Morgonkollen

Notiser märsta.nu välkomnar läsarna till ännu en dag med den dagliga Morgonkollen för att hålla sig uppdaterade om det senaste som händer i kommunen. Här är de senaste nyheterna för den 2 juni.

Nationaldagsfirande i Sigtuna och Valsta

Nyheter Invånarna i Sigtuna och Valsta ser fram emot att fira den svenska nationaldagen den 6 juni med en dag full av festligheter och samhörighet. Borgmästarängen i Sigtuna stad och Valsta centrum förbereder sig för att bli epicentrum för det spännande firandet, där invånare i alla åldrar förväntas samlas.

mp_helsida
defacto_helsida

Stulen moped hittades och återlämnades

Blåljus I en snabb och framgångsrik insats återlämnade polisen en stulen moped till dess ägare efter en kontroll i Valsta under tisdagen. Händelsen inträffade klockan 16:50 och resulterade i att den efterlysta mopeden nu har tagits bort från vägtrafikregistret.

pantamera_avc_helsida

Morgonkollen

Notiser märsta.nu ger dig den senaste morgonkollen med aktuella nyheter och information för dagen. Här är sammanfattningen:

elon_helsida
centrum_host_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu 30 maj! En vacker morgon hälsar oss välkomna till en ny dag i kommunen med behagliga temperaturer och en del trafikrelaterade nyheter att hålla koll på.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

student_outsider
ica_outsider
wenngarn_outsider
centrum_outsider_host
swedol_outsider
pantamera_out
connys
valstadagen_outsider
nrh
joes_outsider
mp_outsider
ridskola_2020_outsider