centrum_panorama_hostshopping
Foto: Street view/Google

Inga planer på ny förskola i Sätuna

Det finns inga planer från kommunens sida att etablera en ny förskola i Sätunaområdet efter att Sätuna förskola läggs ner.

centrum_artikel_host

Många har engagerat sig kring Sätuna förskola sedan det blev känt att kommunen inte kan driva den vidare på grund av att Rikshem som äger fastigheten vill riva och bygga bostäder.
– Det finns ingen ny förskola planerad på just den platsen där Sätuna förskola står, men avvecklingen sker till sommaren 2022 så vi har gott om tid att hjälpa varje vårdnadshavare att hitta ett bra alternativ för just deras barn, uppger Anna Jernberg Carlson, pressansvarig i kommunen.

Enligt Jernberg Carlson finns en överkapacitet i förskolan, det vill säga mer platser än behov för perioden 2021-2030.
– I området finns redan Söderbrinkens förskola på Södergatan, Tallholma förskola på Skolgatan, Norrbacka, Skutan och Björkens förskolor på Odensalavägen. Det finns även en fristående förskola på Dragonvägen som heter Kanonkullen. I samband med att Sätuna förskola avvecklas så startar dessutom Aspbackens förskola upp med plats för 160 barn, uppger Jernberg Carlson.

pantamera_avc_helsida
fritidsbanken_helsida
centrum_host_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

mp_tack_helsida

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

connys_helsida
brobygget_2024

Sommarlovsbiljetten är igång

Nyheter Under sommarperioden 5 juni till 27 augusti reser ungdomar mellan 12 och 18 år gratis med SL-trafiken. Initiativet med lovkortet är ett steg från Region Stockholm för att uppmuntra miljövänliga resor.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
nrh_sigtuna
mp_tack_outsider
centrum_outsider_host
fritidsbanken_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
brobygget_outsider