sap_feb_pan
Foto: Street view/Google

Inga planer på ny förskola i Sätuna

Det finns inga planer från kommunens sida att etablera en ny förskola i Sätunaområdet efter att Sätuna förskola läggs ner.

centrum_artikel_host

Många har engagerat sig kring Sätuna förskola sedan det blev känt att kommunen inte kan driva den vidare på grund av att Rikshem som äger fastigheten vill riva och bygga bostäder.
– Det finns ingen ny förskola planerad på just den platsen där Sätuna förskola står, men avvecklingen sker till sommaren 2022 så vi har gott om tid att hjälpa varje vårdnadshavare att hitta ett bra alternativ för just deras barn, uppger Anna Jernberg Carlson, pressansvarig i kommunen.

Enligt Jernberg Carlson finns en överkapacitet i förskolan, det vill säga mer platser än behov för perioden 2021-2030.
– I området finns redan Söderbrinkens förskola på Södergatan, Tallholma förskola på Skolgatan, Norrbacka, Skutan och Björkens förskolor på Odensalavägen. Det finns även en fristående förskola på Dragonvägen som heter Kanonkullen. I samband med att Sätuna förskola avvecklas så startar dessutom Aspbackens förskola upp med plats för 160 barn, uppger Jernberg Carlson.

funkisfest_helsida

Varning utfärdad för ishalka i Sigtuna kommun

Nyheter En varning har utfärdats för plötslig ishalka i Sigtuna kommun och stora delar av Svealand samt sydostligaste Norrland. Underkylt regn eller regn på kalla vägytor kan orsaka svårigheter med plötslig ishalka.

fritidsbanken_sportlov
sportlov
steningekompani_helsida
connys_helsida
spedition_helsida
EXTRA

Fyra döms efter brutal misshandel

Nyheter Fyra personer döms efter en brutal misshandel på Tingvallavägen i Märsta. En man drogs in i en bil av de fyra männen och utsattes sen för slag och sparkar.

centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida

Renovering av Stora Gatan startar i mars

Nyheter Arbetet med att förnya Stora Gatan i Sigtuna tar sin början den 4 mars och väntas pågå i två år. Handlare på gatan befarar inkomstbortfall. Vilket kommunen ska kompensera för.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
pantamera_out
connys
stentekompani_outsider
funkisfest_outsider
centrum_outsider_host
spedition_outsider
ridskola_2020_outsider