centrum_panorama_hostshopping
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Inga pengar till upprustning av Märsta station

Märsta station lämnas utanför i regeringens förslag till nationell plan: - Trafikverkets förslag till nationell plan är en mycket stor besvikelse för alla oss som länge kämpat för den helt nödvändiga upprustningen av Märsta station, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

centrum_artikel_host

Märsta stations biljetthall byggs om, något som redan bestämts och finansierats av Region Stockholm och Sigtuna kommun. Men både Region Stockholm och Sigtuna kommun hade hoppats att det togs ett större grepp om stationen med en ombyggnad. Nu står det klart att inga medel anslås från regeringens sida i den så kallade nationella trafikplanen 2022-2033.
– Trafikverkets förslag till nationell plan är en mycket stor besvikelse för alla oss som länge kämpat för den helt nödvändiga upprustningen av Märsta station. I den förra nationella planen ströks den och nu är risken stor att regeringen återigen sviker kommunens pendlare. Vi kräver att regeringen gör det enda rätta och lägger till Märsta station som ett prioriterat investeringsobjekt i den nationella planen, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

Moderaterna i Sigtuna kommun och Moderaterna Region Stockholm vädjar till regeringen att ändra sitt beslut och hoppas att Socialdemokraterna lokalt kan påverka sina partikollegor på riksnivå.
– Vi kommer inte att ge oss förrän stat och regering ger efter och Märsta station rustas upp. Tyvärr ser vi nu hur satsningen på höghastighetståg tränger bort viktig infrastruktur som i stället försenas, försämras eller uteblir helt. Infrastruktursatsningar för vardagspendlarna tvingas stryka på foten för dyra prestigeprojekt. Det är oacceptabelt, säger Kristoffer Tamsons (M), trafikregionråd.

 

centrum_host_helsida
sigtunakampen_helsida
eldsjal2024_helsida
connys_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

mp_helsida_eu
pantamera_avc_helsida

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Så motverkas isolering och ensamhet bland seniorer

Nyheter Sigtuna kommun har tagit initiativ till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre genom att genomföra hälsosamtal med kommuninvånare över 80 år under våren, i samarbete med företaget Seniorglädje. Syftet med samtalen är att fånga upp signaler om social isolering och informera om olika senioraktiviteter i kommunen.

Sigtuna långt ner som barnvänlig kommun

Nyheter En ny sammanställning från Länsförsäkringar har avslöjat vilka kommuner som erbjuder de mest barnvänliga miljöerna i Sverige, sedda ur barnens perspektiv. Resultaten pekar tydligt på att Vellinge, beläget i Skåne, är landets mest barnvänliga kommun, med Lidingö och Danderyd som tätt följande på andra och tredje plats.

Färre än en tredjedel har cykelavstånd till jobbet

Notiser Enligt den senaste analysen från Statistiska Centralbyrån (SCB) har nästan en tredjedel av svenskarna möjlighet att cykla till jobbet på bara 15 minuter. Detta är en del av den vision som kallas för 15-minutersstaden, där det ska vara möjligt att på kort tid nå viktiga destinationer som jobb, skola och affärer genom hållbara transportmedel som cykel eller gång.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
sigtunakampen_outsider
mp_eu_outsider
pantamera_out
eu_valet_outsider
connys
centrum_outsider_host
eldsjal2024_out
nrh_sigtuna