valstadagen_pan
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Inga pengar till upprustning av Märsta station

Märsta station lämnas utanför i regeringens förslag till nationell plan: - Trafikverkets förslag till nationell plan är en mycket stor besvikelse för alla oss som länge kämpat för den helt nödvändiga upprustningen av Märsta station, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

centrum_artikel_host

Märsta stations biljetthall byggs om, något som redan bestämts och finansierats av Region Stockholm och Sigtuna kommun. Men både Region Stockholm och Sigtuna kommun hade hoppats att det togs ett större grepp om stationen med en ombyggnad. Nu står det klart att inga medel anslås från regeringens sida i den så kallade nationella trafikplanen 2022-2033.
– Trafikverkets förslag till nationell plan är en mycket stor besvikelse för alla oss som länge kämpat för den helt nödvändiga upprustningen av Märsta station. I den förra nationella planen ströks den och nu är risken stor att regeringen återigen sviker kommunens pendlare. Vi kräver att regeringen gör det enda rätta och lägger till Märsta station som ett prioriterat investeringsobjekt i den nationella planen, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

Moderaterna i Sigtuna kommun och Moderaterna Region Stockholm vädjar till regeringen att ändra sitt beslut och hoppas att Socialdemokraterna lokalt kan påverka sina partikollegor på riksnivå.
– Vi kommer inte att ge oss förrän stat och regering ger efter och Märsta station rustas upp. Tyvärr ser vi nu hur satsningen på höghastighetståg tränger bort viktig infrastruktur som i stället försenas, försämras eller uteblir helt. Infrastruktursatsningar för vardagspendlarna tvingas stryka på foten för dyra prestigeprojekt. Det är oacceptabelt, säger Kristoffer Tamsons (M), trafikregionråd.

 

valstadagen

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu om det senaste vädret, blåljushändelser, kollektivtrafiken och trafiksituationen i kommunen. Här är en sammanfattning av morgonens nyheter:

pantamera_avc_helsida
Wenngarns_cafe_helsida

Morgonkollen

Notiser märsta.nu välkomnar läsarna till ännu en dag med den dagliga Morgonkollen för att hålla sig uppdaterade om det senaste som händer i kommunen. Här är de senaste nyheterna för den 2 juni.

elon_helsida

Nationaldagsfirande i Sigtuna och Valsta

Nyheter Invånarna i Sigtuna och Valsta ser fram emot att fira den svenska nationaldagen den 6 juni med en dag full av festligheter och samhörighet. Borgmästarängen i Sigtuna stad och Valsta centrum förbereder sig för att bli epicentrum för det spännande firandet, där invånare i alla åldrar förväntas samlas.

mp_helsida
joes-helsida

Stulen moped hittades och återlämnades

Blåljus I en snabb och framgångsrik insats återlämnade polisen en stulen moped till dess ägare efter en kontroll i Valsta under tisdagen. Händelsen inträffade klockan 16:50 och resulterade i att den efterlysta mopeden nu har tagits bort från vägtrafikregistret.

Morgonkollen

Notiser märsta.nu ger dig den senaste morgonkollen med aktuella nyheter och information för dagen. Här är sammanfattningen:

defacto_helsida
nrh_sigtuna

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu 30 maj! En vacker morgon hälsar oss välkomna till en ny dag i kommunen med behagliga temperaturer och en del trafikrelaterade nyheter att hålla koll på.

centrum_host_helsida

Rekordmånga butiksstölder och snatterier

Nyheter Enligt nyligen släppt statistik från Brottsförebyggande rådet (Brå) har antalet anmälda butiksstölder och snatterier i Sigtuna kommun nått en alarmerande nivå. Under april 2023 rapporterades fler brott av denna typ än någon annan månad sedan november 2012.

connys_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu - 29 maj: Väder, kollektivtrafik, blålju och trafikläge

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

mp_outsider
valstadagen_outsider
student_outsider
pantamera_out
swedol_outsider
nrh
wenngarn_outsider
connys
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
joes_outsider