defacto_pan2020

Inga mandatförändringar efter onsdagsräkningen

Onsdagsräkningen är klar. Efter lite dramatik kring antalet valsedlar så kunde man fastställa resultatet från det så kallade Uppsamlingsdistriktet.

centrum_artikel_host

Valet är nu officiellt över och färdigräknat från kommunens sida. Det ska nu skickas in till Länsstyrelsen för kontrollräkning men troligtvis sker inga förändringar då valsedlarna räknats minst två gånger av valförrättarna. märsta.nu var på plats i samband med onsdagsräkningen där 986 röster räknades. Det befaras att en röst fallit bort då det enligt röstlängden ska vara 987 röster. Det beslutades om att man skulle räkna 986 kuvert som fanns på plats i kommunhusets lokal.

Socialdemokraterna kammade hem 31,9 % av rösterna, M 21,6, V 14,9 och SD 11,1. Resultatet av uppsamlingsdistriktet ledde inte till några förändringar av mandaten. Moderaterna kniper 19 mandat, Socialdemokraterna 18. De borgerliga blocket kvarstår med sina 29 röster och Rödgrönt med 24. SD har 8 mandat och blir vågmästare.

Kommunledningen har avvaktat med kommentarer kring eventuell majoritet till efter Onsdagsräkningen.

humbacken_helsida

Så blir nya Kulturcentret i Valsta

Nyheter Valsta Torgs nya Kultur- och aktivitetscenter har röstats fram: - Det här ska bli en plats för människor att mötas, stimuleras och utvecklas som kommer att stärka hela kommunens attraktivitet, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

moderat_pan_helsida
defacto_helsida
oppethus_helsida_2023
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

humbacken_outsider
swedol_outsider
pantamera_out
nrh
connys
oppethus_agy_2023_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider