vinter_pan

Inga mandatförändringar efter onsdagsräkningen

Onsdagsräkningen är klar. Efter lite dramatik kring antalet valsedlar så kunde man fastställa resultatet från det så kallade Uppsamlingsdistriktet.

centrum_artikel_host

Valet är nu officiellt över och färdigräknat från kommunens sida. Det ska nu skickas in till Länsstyrelsen för kontrollräkning men troligtvis sker inga förändringar då valsedlarna räknats minst två gånger av valförrättarna. märsta.nu var på plats i samband med onsdagsräkningen där 986 röster räknades. Det befaras att en röst fallit bort då det enligt röstlängden ska vara 987 röster. Det beslutades om att man skulle räkna 986 kuvert som fanns på plats i kommunhusets lokal.

Socialdemokraterna kammade hem 31,9 % av rösterna, M 21,6, V 14,9 och SD 11,1. Resultatet av uppsamlingsdistriktet ledde inte till några förändringar av mandaten. Moderaterna kniper 19 mandat, Socialdemokraterna 18. De borgerliga blocket kvarstår med sina 29 röster och Rödgrönt med 24. SD har 8 mandat och blir vågmästare.

Kommunledningen har avvaktat med kommentarer kring eventuell majoritet till efter Onsdagsräkningen.

nrh_sigtuna
pantamera_avc_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

defacto_helsida
oppethus_dec

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

storemore_helsida
connys_helsida
slottsby_helsida

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

vinter_helsida
ica_helsida

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

joes-helsida

Var tredje elev tar inte gymnasieexamen

Nyheter En ny genomgång av statistik från Skolverket avslöjar att i Sigtuna kommun klarade endast 70 procent av eleverna att ta gymnasieexamen inom tre år. Denna siffra speglar en nationell trend där nästan 30 procent av eleverna i hela landet inte når examen inom samma tidsram.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

swedol_outsider
connys
vinter_outsider
slottsby_outsider
storemore_out
joes_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
nrh
ica_outsider
oppethus_out