eu_valet_panorama

Inga mandatförändringar efter onsdagsräkningen

Onsdagsräkningen är klar. Efter lite dramatik kring antalet valsedlar så kunde man fastställa resultatet från det så kallade Uppsamlingsdistriktet.

centrum_artikel_host

Valet är nu officiellt över och färdigräknat från kommunens sida. Det ska nu skickas in till Länsstyrelsen för kontrollräkning men troligtvis sker inga förändringar då valsedlarna räknats minst två gånger av valförrättarna. märsta.nu var på plats i samband med onsdagsräkningen där 986 röster räknades. Det befaras att en röst fallit bort då det enligt röstlängden ska vara 987 röster. Det beslutades om att man skulle räkna 986 kuvert som fanns på plats i kommunhusets lokal.

Socialdemokraterna kammade hem 31,9 % av rösterna, M 21,6, V 14,9 och SD 11,1. Resultatet av uppsamlingsdistriktet ledde inte till några förändringar av mandaten. Moderaterna kniper 19 mandat, Socialdemokraterna 18. De borgerliga blocket kvarstår med sina 29 röster och Rödgrönt med 24. SD har 8 mandat och blir vågmästare.

Kommunledningen har avvaktat med kommentarer kring eventuell majoritet till efter Onsdagsräkningen.

sigtunakampen_helsida
mp_helsida_eu
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

eldsjal2024_helsida
connys_helsida

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Så motverkas isolering och ensamhet bland seniorer

Nyheter Sigtuna kommun har tagit initiativ till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre genom att genomföra hälsosamtal med kommuninvånare över 80 år under våren, i samarbete med företaget Seniorglädje. Syftet med samtalen är att fånga upp signaler om social isolering och informera om olika senioraktiviteter i kommunen.

Sigtuna långt ner som barnvänlig kommun

Nyheter En ny sammanställning från Länsförsäkringar har avslöjat vilka kommuner som erbjuder de mest barnvänliga miljöerna i Sverige, sedda ur barnens perspektiv. Resultaten pekar tydligt på att Vellinge, beläget i Skåne, är landets mest barnvänliga kommun, med Lidingö och Danderyd som tätt följande på andra och tredje plats.

Färre än en tredjedel har cykelavstånd till jobbet

Notiser Enligt den senaste analysen från Statistiska Centralbyrån (SCB) har nästan en tredjedel av svenskarna möjlighet att cykla till jobbet på bara 15 minuter. Detta är en del av den vision som kallas för 15-minutersstaden, där det ska vara möjligt att på kort tid nå viktiga destinationer som jobb, skola och affärer genom hållbara transportmedel som cykel eller gång.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eu_valet_outsider
nrh_sigtuna
sigtunakampen_outsider
ridskola_2020_outsider
mp_eu_outsider
connys
pantamera_out
centrum_outsider_host
eldsjal2024_out