helsida_bostad

Inga mandatförändringar efter onsdagsräkningen

Onsdagsräkningen är klar. Efter lite dramatik kring antalet valsedlar så kunde man fastställa resultatet från det så kallade Uppsamlingsdistriktet.

centrum_artikel_host

Valet är nu officiellt över och färdigräknat från kommunens sida. Det ska nu skickas in till Länsstyrelsen för kontrollräkning men troligtvis sker inga förändringar då valsedlarna räknats minst två gånger av valförrättarna. märsta.nu var på plats i samband med onsdagsräkningen där 986 röster räknades. Det befaras att en röst fallit bort då det enligt röstlängden ska vara 987 röster. Det beslutades om att man skulle räkna 986 kuvert som fanns på plats i kommunhusets lokal.

Socialdemokraterna kammade hem 31,9 % av rösterna, M 21,6, V 14,9 och SD 11,1. Resultatet av uppsamlingsdistriktet ledde inte till några förändringar av mandaten. Moderaterna kniper 19 mandat, Socialdemokraterna 18. De borgerliga blocket kvarstår med sina 29 röster och Rödgrönt med 24. SD har 8 mandat och blir vågmästare.

Kommunledningen har avvaktat med kommentarer kring eventuell majoritet till efter Onsdagsräkningen.

defacto_helsida
EXTRA

Märstabo döms för våldtäkt mot barn

Notiser En man i 35-årsåldern från Märsta döms för våldtäkt mot barn. Enligt domen ska han ha utfört handlingar mot en flicka i 10-årsåldern som är att jämställa med våldtäkt.

ungdomsarbete_helsida
centrum_sommar2022_helsida
toppbanner
pantamera_avc_helsida
connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

centrum_sommar_outsider2022
nrh
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
arbete_outsider
connys
pantamera_out