eu_valet_panorama
Inga Landgré i samband med sitt sommarprat 2013.Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Inga Landgré har avlidit

Skådespelerskan Inga Landgré som under en tid bodde i Sigtuna avled under måndagen. Landgré var en av sin tids största svenska skådespelerskor och belönades med en Hedersguldbagge 2023.

centrum_artikel_host

Under 1940-talet fick Inga Landgré sitt stora genombrott i filmer med en karaktär där hon var romantiskt eller oskuldsfull ungdomskaraktär. Hon spelade bland annat mot hennes dåvarande make Nils Poppe i Pengar (1946) och Ingmar Bergmans debutfilm Kris (1946). Under 2000-talet har hon medverkar i film- och tv-produktioner som Solbacken, Nina Frisk, The Girl with the dragon tattoo. Den sista filmrollen blev en mindre roll i Marina Nyströms och Soni Jörgensens Kungen av Atlantis (2019). Hon fick en Guldbagge 2012, Hedersguldbagge, och Plakett från Svenska Filminstitutet 1957. Inga Landgré blev 95 år gammal och var senast folkbokförd i Norberg.

2013 medverkade hon i Sommar i P1. Ett program som handlade om teman som glädje och tröst samt en vandring mellan ljus och mörker. Du kan lyssna på hela programmet här.

centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida

Nytt koncept för Sigtuna Möte

Nöjesnyheter Sigtuna Möte, en årlig tradition med sina rötter i det sista jordbruksmötet från 1912, tar i år en annorlunda form. Istället för två dagars marknad har arrangörerna valt att koncentrera allt till en enda dag – lördagen den 31 augusti.

eldsjal2024_helsida

Över 700 nya svenska medborgare i kommunen

Kulturnyheter Under 2023 fick över 700 invånare i Sigtuna kommun möjligheten att kalla sig svenska medborgare. För att fira denna viktiga milstolpe bjuder kommunen in till den årliga medborgarskapsceremonin på Borgmästarängen den 6 juni, Sveriges nationaldag.

bygdensdag_helsida
mp_helsida_eu
connys_helsida

Nu träder nya öppettider i kraft

Kulturnyheter Biblioteket i Märstas nya öppettider trädde i kraft under månaden: - Vi förstår att många tycker att det är tråkigt och vi har gjort vårt bästa för att hitta det alternativ som vi hoppas ska påverka våra besökare minst efter att ha studerat besöksstatistiken. Men förändringen kommer självklart ändå att märkas av för våra besökare, det är oundvikligt, säger bibliotekschef Åsa Veghed.

seniormassa_pan

Nu ger förre polischefen ut bok om kriminaliteten i Märsta

Kulturnyheter Christoffer Bohman, en tidigare polischef, avslöjar i sin kommande bok "Hundra in i döden" den växande oorganiserade gängkriminaliteten i Sverige. Med ett unikt inifrånperspektiv beskriver han dramatiska händelser från knarkbeslag till dödligt våld, och belyser samtidens komplexa kriminella landskap.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
nationaldag_outsider
eu_valet_outsider
bygdensdag_outsider
pantamera_out
eldsjal2024_out
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
seniormassa_outsider
ridskola_2020_outsider