vintermarknad_pan
Foto: Mats Lagergren/Svenska kyrkan

Inga dödsfall på tre månader i kommunen

Ytterligare en månad har passerat och inga dödsfall har noterats i kommunens invånare med covid-19.

centrum_artikel_host

Sedan i mitten av juni har tre personer i kommunen avlidit med covid-19, sedan juli och augusti har ingen kommuninvånare avlidit. De senaste siffrorna från Socialstyrelsen är fortfarande 111 dödsfall med covid-19 i kommunen. Dock har Sigtuna ett fortsatt högt antal i relation till begreppen åldersstandardisering som innebär i relation till befolkningen enligt Socialstyrelsen. Bara Älvkarleby har högre dödstal i hela riket.

Enligt Socialstyrelsen är det fram för allt personer som är 85 år eller äldre som avlidit med covid-19. Högt blodtryck förekommer också bland de avlidna, samt hjärt- kärlsjukdom, diabetes eller lungsjukdom.

agy_oppethus
budget2023

(S)-kritik mot besparingar på 27 miljoner

Nyheter Den borgerliga kommunledningens budget klubbade på onsdagen men Socialdemokraterna är kritiska till besparingar i budgeten: - Vi har ställt frågan flera gånger under budgetdebatten men inte fått svar på vilka nedskärningar det är som ligger på bordet. Vi får inga svar och det är fegt, säger Marie Axelsson (S).

pantamera_avc_helsida
dackskifte_helsida
defacto_helsida
moderat_pan_helsida
budget2023

Budgetdebatt på onsdagen: Stora utmaningar väntar

Politik Onsdag 30:e november ska budgeten klubbas för 2023: - Att Sverige, Sigtuna och resten av världen står inför mycket stora ekonomiska utmaningar 2023 på grund av flera sammanvägda faktorer råder ingen oenighet kring, säger Bengt Hellström (KD), gruppledare.

centrum_host_helsida
connys_helsida
julmarknad_2022
vintermarknad_helsida
advent_kyrka_helsida

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

dackskifteoutsider
ridskola_2020_outsider
kyrka_outsider_advent
connys
nrh
vintermarknad_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
marknaden_outsider
swedol_outsider