moderat_fokus_pan
Foto: Mats Lagergren/Svenska kyrkan

Inga dödsfall på tre månader i kommunen

Ytterligare en månad har passerat och inga dödsfall har noterats i kommunens invånare med covid-19.

centrum_artikel_host

Sedan i mitten av juni har tre personer i kommunen avlidit med covid-19, sedan juli och augusti har ingen kommuninvånare avlidit. De senaste siffrorna från Socialstyrelsen är fortfarande 111 dödsfall med covid-19 i kommunen. Dock har Sigtuna ett fortsatt högt antal i relation till begreppen åldersstandardisering som innebär i relation till befolkningen enligt Socialstyrelsen. Bara Älvkarleby har högre dödstal i hela riket.

Enligt Socialstyrelsen är det fram för allt personer som är 85 år eller äldre som avlidit med covid-19. Högt blodtryck förekommer också bland de avlidna, samt hjärt- kärlsjukdom, diabetes eller lungsjukdom.

hockeyskola_helsida
pantamera_avc_helsida

Idoler och fältare gör gemensam sak mot psykisk ohälsa

Nyheter I en inspirerande sammanslagning av engagemang och kreativitet samlades Sigtuna kommuns fältassistenter Pelle, Camilla, Roger och Carina tillsammans med välkända artister och en passionerad föreläsare i Råbergshallen förra lördagen. Syftet med evenemanget var att sprida medvetenhet om psykisk hälsa och samla in medel till förmån för Suicide Zero.

connys_helsida

Pristak på Arlanda införs

Nyheter Arlanda har länge varit föremål för resenärers ilska över de hutlösa matpriserna som erbjuds vid terminalerna. Nu, som ett svar på dessa klagomål, tar Swedavia ett steg mot att sätta stopp för de tokdyra måltiderna.

joes-helsida
EXTRA

Grov misshandel på buss

Blåljus Under natten till söndag inträffade en allvarlig misshandel på en buss mellan Märsta och Sigtuna där fem okända gärningspersoner är nu misstänkta för brottet. Polisen utreder händelsen som grov misshandel.

nrh_sigtuna

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen 24 september: märsta.nu ger dig den senaste informationen

moderat_fokus_helsida

Man misstänkts för våldsamt motstånd och olaga hot på Arlanda

Blåljus Under de tidiga morgontimmarna på utspelade sig en händelse på Terminal 5 vid en av Sveriges mest trafikerade flygplatser, där en man greps av polisen efter att ha misstänkts för våldsamt motstånd mot tjänstemän. Händelsen ägde rum i avgångshallen på terminalen och ledde till ett pådrag av polis och säkerhetsvakter.

Morgonkollen

Notiser Välkommen till Morgonkollen med märsta.nu, din dagliga uppdatering om vad som händer i kommunen. Här är dagens sammanfattning:

sap_sep23_helsida

Fler parkeringsplatser utanför Forum

Nyheter Arbetet med att utöka antalet parkeringsplatser vid Forum, beläget i korsningen Ringvägen/Stockholmsvägen i Märsta, har nu påbörjats. Detta efterlängtade projekt är en välkommen nyhet för anställda och besökare i området.

defacto_helsida

Landshövdingen besökte kommunen

Nyheter Landshövdingen Anna Kinberg-Batra besökte Sigtuna kommun den 21 september. Under besöket betonade hon vikten av Arlanda och dess omgivningar för tillväxt, säkerhet och hållbarhet både för regionen och hela landet.

adhd_kommun
centrum_host_helsida
ica_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

kommun_adhd_outsider
socialdem_sep23_outsider
kommun_skoterska_outsider
nrh
pantamera_out
connys
centrum_outsider_host
ica_outsider
moderat_bli_medlem
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
hockeyskola_outsider
joes_outsider