eu_valet_panorama
Foto: Mats Lagergren/Svenska kyrkan

Inga dödsfall på tre månader i kommunen

Ytterligare en månad har passerat och inga dödsfall har noterats i kommunens invånare med covid-19.

centrum_artikel_host

Sedan i mitten av juni har tre personer i kommunen avlidit med covid-19, sedan juli och augusti har ingen kommuninvånare avlidit. De senaste siffrorna från Socialstyrelsen är fortfarande 111 dödsfall med covid-19 i kommunen. Dock har Sigtuna ett fortsatt högt antal i relation till begreppen åldersstandardisering som innebär i relation till befolkningen enligt Socialstyrelsen. Bara Älvkarleby har högre dödstal i hela riket.

Enligt Socialstyrelsen är det fram för allt personer som är 85 år eller äldre som avlidit med covid-19. Högt blodtryck förekommer också bland de avlidna, samt hjärt- kärlsjukdom, diabetes eller lungsjukdom.

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

centrum_host_helsida
bygdensdag_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

eldsjal2024_helsida
seniormassa_pan
mp_helsida_eu

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
connys
eu_valet_outsider
nationaldag_outsider
centrum_outsider_host
eldsjal2024_out
bygdensdag_outsider
seniormassa_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider