sap_feb_pan
Foto: Magasinet

Inga avgifter för uteserveringar resten av året

Kommunfullmäktige kommer på måndagen fatta beslut om att företag som bedriver uteservering, torghandel eller andra evenemang ska avgiftsbefrias.

centrum_artikel_host

På grund av den rådande covid-19-pandemin så har näringsidkare drabbats hårt i kommunen inom krog- och restaurangnäringen. Ett sätt att ändå driva verksamhet har varit att göra det utomhus. På måndag i samband med fullmäktige avser man fatta beslut om att inga avgifter ska tas ut för uteserveringar, torghandel eller andra evenemang. De uteblivna intäkterna med anledning av beslutet beräknas till 540 000 kronor för resten av året.

skridskodisco_helsida
foraldranatverk_helsida
connys_helsida
centrum_host_helsida
funkisfest_helsida

Före detta finansregionsrådet lämnar sitt uppdrag

Politik Oppositionsregionrådet Irene Svenonius meddelade vid ett extrainsatt möte med den moderata regiongruppen i Stockholm att hon lämnar såväl sina uppdrag för Moderaterna i Region Stockholm som övriga uppdrag för Moderaterna. Efter sju år som gruppledare på heltid, varav sex år som finansregionråd (2017-2022) under en turbulent period för Stockholmsregionen.

steningekompani_helsida
pantamera_avc_helsida

Trafikverket arbetar med att åtgärda potthål

Nyheter Trafikverket upplever för närvarande ökade problem med potthål på vägarna. Vägnätet är omfattande, vilket gör det till ett betydande arbete att åtgärda dessa problem. De stora vägarna som påverkas i kommunen inkluderar 263, 273 och 255, där det är särskilt många potthål mellan Märsta och Sigtuna i båda riktningarna.

A-traktorer fortsätter öka

Notiser Den senaste utvecklingen inom användningen av A-traktorer i Sverige och särskilt i Sigtuna kommun visar en markant ökning under det senaste decenniet, med fortsatt tillväxt under 2023. Enligt nyligen publicerade siffror från Trafikanalys har antalet A-traktorer i Sigtuna ökat för tredje året i rad, vilket pekar på en stadigt växande trend i regionen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
foraldranatverk_outsider
connys
skridskodisco_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
stentekompani_outsider
nrh_sigtuna
funkisfest_outsider