vinter_pan
Annika Bröms, näringslivschef, Birgitta Pettersson, kommundirektör, Andreas Carlsson, bostads- och infrastrukturminister, Olov Holst, kommunstyrelsens ordförande och Peter Andersson, samhällsbyggnadschef. Foto: Pressbild

Infrastrukturministern besökte kommunen

Under måndagen gästade bostads- och infrastrukturminister Andreas Carlson (KD) Sigtuna kommun för att ta del av de utmaningar som omgärdar bostadsbyggandet och infrastrukturen i området.

centrum_artikel_host

Mötet, som hölls den 23 oktober, samlade ledande politiker och företagsrepresentanter för att adressera de växande problemen som uppstår i takt med kommunens tillväxt.

Sigtuna kommun har gjort betydande framsteg under det senaste decenniet, med över 3 500 nya bostäder och över 10 000 nya arbetstillfällen som har skapat en blomstrande lokal ekonomi. Trots detta står man nu inför utmaningen att bromsa byggtakten dramatiskt.

Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande, meddelade att ”från att ha planerat för 2 100 nya bostäder de kommande fem åren kan Sigtuna kommun behöva tvingas dra ner på byggnadstakten till cirka 390 nya bostäder fram till 2028.” Problemet ligger i kommunens beroende av en fungerande infrastruktur och kollektivtrafik för att möjliggöra pendling till och från arbetsplatser.

Under mötet med Andreas Carlson förklarade Holst att ”vi kan inte fortsätta bygga bostäder till människor som inte kan ta sig till eller från sina arbetsplatser. Vi behöver nödvändiga investeringar från regeringen, Trafikverket eller regionen för att lösa dessa utmaningar.”

Mötet inkluderade även kommunens företagare som delade sina egna utmaningar gällande både bostäder och infrastruktur. Kommundirektör Birgitta Pettersson noterade att ”ju fler röster från vår kommun, ju bättre.” Det är tydligt att Sigtuna kommun strävar efter att samla stöd och uppmärksamhet för problemen som uppstått till följd av den bristande infrastrukturen och kollektivtrafiken till och från Märsta och Arlanda.

Sigtuna kommun har länge kämpat för att belysa dessa problem och har fått besök av högt uppsatta politiker, inklusive landshövding Anna Kinberg Batra, som nyligen besökte kommunen för att diskutera dessa frågor.

Ministerbesöket gav också tillfälle att se den snabbt växande kommundelen Steninge Slottsby, träffa byggföretag med koppling till området och inspektera kombiterminalen i Rosersberg. Diskussionerna som fördes under mötet pekar på behovet av samordnade insatser för att hantera infrastrukturfrågorna i Sigtuna kommun och möjliggöra dess fortsatta utveckling.

ica_helsida
slottsby_helsida
defacto_helsida
vinter_helsida
EXTRA

SD tar plats i kommunledningen

Nyheter Sverigedemokraterna ersätter Liberalerna och Centerpartiet i kommunledningen, detta sedan Liberalerna och Centerpartiet hoppat av för några veckor sedan: - Det skadade förtroendet mellan partierna i kommunledningen efter C och L’s avhopp gjorde det omöjligt att fortsätta samarbeta i tidigare konstellation, uppger den nya konstellationen i ett pressmeddelande.

Bergqvist med på Landsmötet

Nyheter Under helgens Landsmöte för Liberalerna, det högsta beslutande organet för partiet, samlades över 500 motioner för att forma partiets nationella ställningstaganden i kommande politiska frågor. Pernilla Bergqvist, representant för Liberalerna i Sigtuna kommun, var en av deltagarna som aktivt medverkade i omröstningarna.

storemore_helsida
olov holst avgår

Weibull ersätter Holst

Nyheter Politiska förändringar har skett när Olov Holst (M) meddelade sin avgång som kommunstyrelsens ordförande (KSO) förra veckan. Som tillfällig ersättare har vice ordförande i kommunstyrelsen trätt in, och en ny KSO planeras att väljas vid kommunfullmäktige den 1 februari 2024. Moderaternas valberedning arbetar med att hitta en permanent ersättare för Holst.

joes-helsida
connys_helsida
olov holst avgår

Axelsson: Bra för demokratin att Holst avgår

Nyheter Under eftermiddagen kommenterade Marie Axelsson kommunstyrelsens ordförande Olov Holsts avgång: - Det är bra för demokratin i Sigtuna kommun att Olov Holst avgår. Efter C och L:s avhopp från kommunledningen och det som framkommit om Olov Holsts ledarskap så var avgången helt väntad, säger hon i ett pressmeddelande.

pantamera_avc_helsida
EXTRA

Olov Holst avgår

Nyheter Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) avgår. Detta sedan han av Liberalerna och Centerpartiet anklagats för härskarteknik och kränkningar: - Om det är jag personligen som står mellan ett fortsatt borgerligt styre och en återgång till det kaos ett socialdemokratiskt styre skulle innebära är mitt val enkelt, säger Olov Holst i ett uttalande.

centrum_host_helsida

Ministrar besökte ambulansflyget på Arlanda

Nyheter Under freagen besökte Carl-Oskar Bohlin, minister för civilt försvar, och Acko Ankarberg Johansson, sjukvårdsminister, Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg vid deras beredskapsbas på Arlanda. Besöket ägde rum den 25 oktober och syftade till att uppmärksamma och stödja det nationella ambulansflyget som är av central betydelse för att säkerställa en jämlik och effektiv sjukvård i hela Sverige.

Naturfotografen: Så kan naturbaserad turism öka i kommunen

Nyheter Kulturlänken i Märsta välkomnade en betydande gäst i form av Staffan Widstrand under onsdagen. Widstrand, en framstående naturfotograf, författare och en av grundarna till Naturturismföretagen, delade sina insikter om hur naturbaserad turism kan gynna företagare i Sigtuna kommun och öppna dörrar till nya jobbmöjligheter.

kommunledningen spricker

Moderaterna: Oense om skolfrågor

Nyheter Moderaterna bemöter under tisdagskvällen Liberalerna och Centerpartiets besked om att lämna kommunledningen. Enligt Moderaterna är det skolfrågor som är orsaken till en konflikt mellan Moderaterna och Liberalerna.

kommunledningen spricker

Axelsson: Är inte förvånad

Nyheter Oppositionsrådet Marie Axelsson (S) är inte förvånad över att kommunledningen spricker: - Jag har sett det komma och är inte alls förvånad. I en kommunledning måste man ta hänsyn till både personernas och partiernas åsikter. Man måste behandla varandra respektfullt för att ett samarbete ska hålla.

kommunledningen spricker

(SD) blir vågmästare

Nyheter Om drygt en månad ska en budget klubbas. Moderaterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna får igenom sin budget om Sverigedemokraterna röstar för som de har gjort tidigare år.

EXTRA

Kommunledningen spricker-Kräver Holsts avgång

Nyheter Liberalerna och Centerpartiet har valt att lämna den valtekniska samverkan som funnits med Moderaterna, KD och Samling för Sigtuna. De båda partierna kräver kommunstyrelsens ordförande Olov Holts avgång.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
connys
swedol_outsider
vinter_outsider
joes_outsider
ica_outsider
nrh_sigtuna
storemore_out
pantamera_out
slottsby_outsider