helsida_bostad
KSO-duellen 2018

Inför KSO-Duellen: Lag och ordning viktigast

På torsdag är det KSO-Duellen och den senaste veckan har märsta.nu tagit tempen på viktigaste valfrågan bland läsarna.

centrum_artikel_host

Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) möter oppositionsrådet Marie Axelsson (S) på torsdag i en livesänd debatt på Anders & Jag i Märsta. Debatten kan även ses online via märsta.nu eller Facebook.

märsta.nu lät läsarna tycka till inför duellen om den viktigaste valfrågan. Bland de som röstade tyckte över 40 procent att Lag och ordning var viktigast, dessutom var trygghet en fråga som fick cirka 15 procent som ansåg att Trygghet var viktigast. Tio procent ansåg att Sjukvård och Integration var viktigast. Skola fick knappa 7 procent av rösterna och är enligt läsarna alltså ingen viktig valfråga. Inte heller Bostad var ett område som lockade. Miljö och Hållbarhet var det område som minst antal läsare röstade på med endast 2,5 procent.

I KSO-Duellen ska Marie Axelsson och Olov Holst debattera några av era områden som ni anser är viktigast. 16.00 är det Showtime.

ungdomsarbete_helsida
valet2022

Bergqvist: Jag skulle vilja fortsätta

Valet 2022 Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L) har suttit vid makten sedan 2014: - Jag känner att jag skulle vilja fortsätta att göra mer, säger hon till märsta.nu

valet2022

MP siktar på att styra igen

Valet 2022 Miljöpartiet har tre mandat att försvara och har haft en tung valrörelse på riksnivå men man är redo att återta makten i kommunen.

toppbanner
valet2022

Centerpartiet: Omöjlighet att förhandla med SD

Valet 2022 Kommunvalet är långt ifrån räknat dock har Gill Brodin (C) gett ett tydligt besked redan i valdebatten att det inte blir något samarbete med Sverigedemokraterna: - Det är en omöjlighet, sa hon på partiets valvaka.

valet2022

Holst: Nu är det upp till väljarna

Valet 2022 Moderaterna har valvaka tillsammans med några av partierna i kommunledningen på O`Learys: - Känslan lokalt är bra. Vi har levererat under valrörelsen trots pandemin och krig i Ukraina. Vi har haft en otrolig valrörelse och nu är det upp till väljarna, sa Holst.

centrum_sommar2022_helsida
valet2022

Axelsson: Har en bra känsla

Valet 2022 Socialdemokraterna håller valvaka på Västra Bangatan och efter att Valundersökningar presenterats var det optimistiskt även för ett lokalt majoritetsskifte: - Jag har en bra känsla, vi har haft 5288 dörrsamtal och träffat många som röstade blått som nu röstar på oss, säger Marie.

connys_helsida
valet2022

Kan bli sista dagen som oppositionsråd

Valet 2022 Marie Axelsson mötte väljarna på Valdagen med rosor. Kampanjandet är lagt åt sidan nu är det fokus på att få kommuninvånare att komma till vallokalen: - Under valrörelsen har jag mött flera hundra kommuninvånare och berättelser om både framgångar och motgångar, men oavsett berättelse har den gemensamma nämnaren handlat om en kommun vi bygger upp tillsammans, som står upp för den lilla människan.

pantamera_avc_helsida
valet2022

Brixskiöld: Största dagen i vårt land

Valet 2022 Utanför S:t pers vallokal stod veteranen i politiska sammanhang Marcus Brixskiöld och delade ut valsedlar: - Demokratin fungerar som bäst när människor använder sin röst utifrån vad man själv vill, sa Marcus till märsta.nu

defacto_helsida
valet2022

Partidebatt på fredag

Valet 2022 märsta.nu arrangerar på fredag en livesänd debatt där representanter för samtliga partier i fullmäktige medverkar.

valet2022

Lovar 50 nya poliser till kommunen

Valet 2022 Moderaternas rättspolitiske talesperson Johan Forsell besökte Märsta Centrum under fredagen och lovade i samband med besöket kraftig mot kriminalitet med 50 nya poliser till Sigtuna kommun.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

centrum_sommar_outsider2022
swedol_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
nrh
arbete_outsider
pantamera_out