eldsjal2024_pan
Foto: Genrebild/If

Inbrotten på samma nivå under 2020

Antalet inbrott var nästan exakt lika många 2020 som under 2019.

centrum_artikel_host

För andra året i följde var det färre än 100 inbrott inklusive försök i kommunen. 92 stycken inbrott eller försök till inbrott anmäldes, det är ett färre än 2019.
– Glädjande att det blev under 100, men vi hade förhoppningar att det skulle bli en ännu större nedgång under det här coronaåret, säger David Lundqvist, ordförande i kommunens grannsamverkansförening.

Organiserad grannsamverkan vinns nu på 134 platser i kommunen enligt David Lundqvist. Grannsamverkan har av polisen lyfts fram som en inbrottsförebyggande åtgärd. Av de totala antalet inbrott skedde 23 i Sigtuna, vilket är nio fler än 2019, Valsta Steninge hade 32 inbrott 2019 men 10 under 2020. Av samtliga inbrott skedde 48 i småhus och 44 i lägenheter. David Lundqvist vill att det ska bli fler grannsamverkansområden och styrelsen hjälper till om en gata vill starta upp.

connys_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

pantamera_avc_helsida
eldsjal2024_helsida

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

centrum_host_helsida
mp_helsida_eu
storemore_helsida
spedition_helsida

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Nyheter Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

steningekompani_helsida

Stor risk för gräsbrand i Sigtuna kommun

Notiser Under fredagen varnar SMHI för en hög risk för gräsbrand i Sigtuna kommun och omkringliggande områden. Det torra vädret har ökat risken för att gräsbränder lätt kan uppstå och spridas i det torra fjolårsgräset.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eldsjal2024_out
storemore_out
connys
spedition_outsider
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
mp_eu_outsider
centrum_outsider_host
stentekompani_outsider