eldsjal2024_pan
Foto: Genrebild/If

Inbrotten på 2006-års nivå

Inbrotten under 2021 är nu nere på liknande nivåer som för femton år sedan.

centrum_artikel_host

Förra året var det 76 inbrott i lägenhet eller villa i kommunen, 62 av dessa var fullbordade. Antalet inbrott är nu på 2006-års nivå då det var 66 inbrott. 2020 var det 92 inbrott och ända sedan 2016 har det varit över 100, som mest 192 stycken under 2017.
– Glädjande utveckling. Trenden fortsätter neråt sedan toppåret 2017, då antalet var 192, säger David Lundqvist, ordförande i Grannsamverkan i Sigtuna kommun.

Lundqvist tror att en förklaring till minskningen är pandemin med att fler jobbar hemma men att det även installerats fler larm samt kodlås i entréer. Även ökad grannsamverkan spelar roll. Lundqvist säger vidare att man gärna hjälper till att starta grannsamverkan på gator som ännu inte har. Vid årsskiftet fanns det 136 stycken grannsamverkansområden i kommunen. Noterbart var att ingen av de 76 inbrotten 2021 klarades upp.
– Det är inte så konstigt. Tjuvarna är mycket yrkesskickliga och specialister på att inte bli upptäckta

centrum_host_helsida
storemore_helsida
mp_helsida_eu
pantamera_avc_helsida
steningekompani_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

eldsjal2024_helsida
connys_helsida

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Nyheter Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

stentekompani_outsider
eldsjal2024_out
pantamera_out
connys
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
mp_eu_outsider
centrum_outsider_host
storemore_out