moderat_sep_pan
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Inbrotten ökar under höstlovet

Under höstlovsveckan ökar inbrotten med nästan 40 procent jämfört med en vanlig vecka enligt Trygg Hansa.

centrum_artikel_host

Polisen har sedan förra veckan inlett en satsning för att minska inbrotten i hela Stockholm Nord. Nu kommer siffror från Trygg Hansa som visar att inbrotten under höstlovsveckan ökar med 38 procent jämfört med en vanlig vecka.
– Det bästa skyddet mot inbrott är Grannsamverkan, där boende samverkar med den lokala polisen för att göra bostadsområdet mindre attraktivt för brottslig verksamhet, säger Håkan Franzén, Hemnets försäkringsexpert på Trygg Hansa, i ett pressmeddelande

I samband med höstlovet är många familjer borta. Trygg Hansa poängterar att det inte går att freda sig helt mot inbrott men genom att vidta åtgärder kan man minska risken. Det kan handla om exempelvis godkända lås, stängda och reglade fönster, att inte dra för gardiner, lämna saker på tomten så att det ser beboligt ut. Tidigare har det varnats för att att lämna kvar stegen på tomten eftersom tjuvar visat sig använda den för att bryta sig in på övervåningen.

ungdomsarbete_helsida
centrum_sommar2022_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida
toppbanner
defacto_helsida
valet2022

Ordförande för kommunrevisionen hoppar av politiken

Politik Socialdemokraternas Steffen Oxenvad lämnar politiken efter att bland annat varit ordförande i kommunrevisionen: - Jag kommer inte engagera mig politiskt i Sigtuna kommun för en överskådlig framtid. Det är såklart möjligt att jag hoppar på ett opolitiskt föreningsuppdrag, skulle möjligheten uppstå. Där saknas alltid folk, säger Steffen Oxenvad i ett uttalade.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

centrum_sommar_outsider2022
ridskola_2020_outsider
nrh
connys
pantamera_out
swedol_outsider
arbete_outsider