sap_feb_pan
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Inbrotten ökar under höstlovet

Under höstlovsveckan ökar inbrotten med nästan 40 procent jämfört med en vanlig vecka enligt Trygg Hansa.

centrum_artikel_host

Polisen har sedan förra veckan inlett en satsning för att minska inbrotten i hela Stockholm Nord. Nu kommer siffror från Trygg Hansa som visar att inbrotten under höstlovsveckan ökar med 38 procent jämfört med en vanlig vecka.
– Det bästa skyddet mot inbrott är Grannsamverkan, där boende samverkar med den lokala polisen för att göra bostadsområdet mindre attraktivt för brottslig verksamhet, säger Håkan Franzén, Hemnets försäkringsexpert på Trygg Hansa, i ett pressmeddelande

I samband med höstlovet är många familjer borta. Trygg Hansa poängterar att det inte går att freda sig helt mot inbrott men genom att vidta åtgärder kan man minska risken. Det kan handla om exempelvis godkända lås, stängda och reglade fönster, att inte dra för gardiner, lämna saker på tomten så att det ser beboligt ut. Tidigare har det varnats för att att lämna kvar stegen på tomten eftersom tjuvar visat sig använda den för att bryta sig in på övervåningen.

sportlov

Före detta finansregionsrådet lämnar sitt uppdrag

Politik Oppositionsregionrådet Irene Svenonius meddelade vid ett extrainsatt möte med den moderata regiongruppen i Stockholm att hon lämnar såväl sina uppdrag för Moderaterna i Region Stockholm som övriga uppdrag för Moderaterna. Efter sju år som gruppledare på heltid, varav sex år som finansregionråd (2017-2022) under en turbulent period för Stockholmsregionen.

fritidsbanken_sportlov
skridskodisco_helsida
pantamera_avc_helsida
spedition_helsida
connys_helsida

Trafikverket arbetar med att åtgärda potthål

Nyheter Trafikverket upplever för närvarande ökade problem med potthål på vägarna. Vägnätet är omfattande, vilket gör det till ett betydande arbete att åtgärda dessa problem. De stora vägarna som påverkas i kommunen inkluderar 263, 273 och 255, där det är särskilt många potthål mellan Märsta och Sigtuna i båda riktningarna.

A-traktorer fortsätter öka

Notiser Den senaste utvecklingen inom användningen av A-traktorer i Sverige och särskilt i Sigtuna kommun visar en markant ökning under det senaste decenniet, med fortsatt tillväxt under 2023. Enligt nyligen publicerade siffror från Trafikanalys har antalet A-traktorer i Sigtuna ökat för tredje året i rad, vilket pekar på en stadigt växande trend i regionen.

steningekompani_helsida
foraldranatverk_helsida
centrum_host_helsida

Nya insatser för att stoppa utbrottet av granbarkborre

Notiser I kampen mot granbarkborren tar Sigtuna kommun nu ett aktivt steg genom att bekämpa dess spridning. I skogskanterna kan du möjligen se nedfällda granar, en del av det pågående arbetet med att förbereda inför granbarkborrens svärmningssäsong senare i vår.

funkisfest_helsida

Gängkriminell greps på Arlanda

Blåljus En 31-årig man, känd som Foxtrotmannen, som varit jagad internationellt för flera grova brott, inklusive morden på två tonårspojkar i Stockholm, har gripits på Arlanda flygplats.

hamnplanen

Nya förslaget: Krögare får bekosta fastigheten

Nyheter Det tidigare förslaget om att Sigtuna kommun skulle bygga och förvalta en restaurang på Hamnplanen i Sigtuna har reviderats. I det nya förslaget söks en intressent som själv vill bekosta bygget och driva verksamheten.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

spedition_outsider
ridskola_2020_outsider
foraldranatverk_outsider
skridskodisco_outsider
stentekompani_outsider
funkisfest_outsider
connys
pantamera_out
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna