centrum_panorama_hostshopping
Foto: Genrebild/If

Inbrotten i bostadshus minskade kraftigt i kommunen

Under 2022 minskade antalet bostadsinbrott kraftigt enligt ett pressmeddelande från Grannsamverkarna i Sigtuna kommun.

centrum_artikel_host

Jämfört med 2021 var det en kraftig minskning av bostadsinbrott i kommunen, minskningen kan direkt kopplas till att färre inbrott skedde i lägenhet. Antalet i villor var i stort sett oförändrat enligt Grannsamverkarna. I lägenhet skedde 21 inbrott eller försök, jämfört med 37 för 2021.
– Att inbrotten minskat i lägenhetshus kan bero på att alltfler hus förses med portkoder och på att Hyresgästföreningen och Sigtunahem m fl fastighetsägare aktivt driver på för organiserad grannsamverkan, kommenterar David Lundqvist, ordförande i Grannsamverkansföreningen i Sigtuna.

Sedan 2017 som var ett rekordår med 192 inbrott inklusive försök har antalet minskat. De flesta inbrott skedde i Märsta, därefter Sigtuna och Rosersberg. I Märsta sker mer än dubbelt så många inbrott som Sigtuna och Rosersberg tillsammans enligt siffrorna från Grannsamverkan i Sigtuna kommun. Totalt var det 59 inbrott i villa/lägenhet inklusive inbrottsförsök.

pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
fritidsbanken_helsida
connys_helsida
brobygget_2024

14 miljoner till utsatta skolor i kommunen

Nyheter Skolverket har delat ut cirka 14,5 miljoner kronor till tre skolor i kommunen: - Regeringen vill göra det mer attraktivt att arbeta på skolor med svårare förutsättningar, uppger skolminister Lotta Edholm.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
klara_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
fritidsbanken_outsider
brobygget_outsider
centrum_outsider_host