sap_feb_pan
Foto: Genrebild/If

Inbrotten i bostadshus minskade kraftigt i kommunen

Under 2022 minskade antalet bostadsinbrott kraftigt enligt ett pressmeddelande från Grannsamverkarna i Sigtuna kommun.

centrum_artikel_host

Jämfört med 2021 var det en kraftig minskning av bostadsinbrott i kommunen, minskningen kan direkt kopplas till att färre inbrott skedde i lägenhet. Antalet i villor var i stort sett oförändrat enligt Grannsamverkarna. I lägenhet skedde 21 inbrott eller försök, jämfört med 37 för 2021.
– Att inbrotten minskat i lägenhetshus kan bero på att alltfler hus förses med portkoder och på att Hyresgästföreningen och Sigtunahem m fl fastighetsägare aktivt driver på för organiserad grannsamverkan, kommenterar David Lundqvist, ordförande i Grannsamverkansföreningen i Sigtuna.

Sedan 2017 som var ett rekordår med 192 inbrott inklusive försök har antalet minskat. De flesta inbrott skedde i Märsta, därefter Sigtuna och Rosersberg. I Märsta sker mer än dubbelt så många inbrott som Sigtuna och Rosersberg tillsammans enligt siffrorna från Grannsamverkan i Sigtuna kommun. Totalt var det 59 inbrott i villa/lägenhet inklusive inbrottsförsök.

steningekompani_helsida
skridskodisco_helsida

Före detta finansregionsrådet lämnar sitt uppdrag

Politik Oppositionsregionrådet Irene Svenonius meddelade vid ett extrainsatt möte med den moderata regiongruppen i Stockholm att hon lämnar såväl sina uppdrag för Moderaterna i Region Stockholm som övriga uppdrag för Moderaterna. Efter sju år som gruppledare på heltid, varav sex år som finansregionråd (2017-2022) under en turbulent period för Stockholmsregionen.

centrum_host_helsida
connys_helsida
sportlov
spedition_helsida
funkisfest_helsida

Trafikverket arbetar med att åtgärda potthål

Nyheter Trafikverket upplever för närvarande ökade problem med potthål på vägarna. Vägnätet är omfattande, vilket gör det till ett betydande arbete att åtgärda dessa problem. De stora vägarna som påverkas i kommunen inkluderar 263, 273 och 255, där det är särskilt många potthål mellan Märsta och Sigtuna i båda riktningarna.

A-traktorer fortsätter öka

Notiser Den senaste utvecklingen inom användningen av A-traktorer i Sverige och särskilt i Sigtuna kommun visar en markant ökning under det senaste decenniet, med fortsatt tillväxt under 2023. Enligt nyligen publicerade siffror från Trafikanalys har antalet A-traktorer i Sigtuna ökat för tredje året i rad, vilket pekar på en stadigt växande trend i regionen.

foraldranatverk_helsida
pantamera_avc_helsida
fritidsbanken_sportlov

Nya insatser för att stoppa utbrottet av granbarkborre

Notiser I kampen mot granbarkborren tar Sigtuna kommun nu ett aktivt steg genom att bekämpa dess spridning. I skogskanterna kan du möjligen se nedfällda granar, en del av det pågående arbetet med att förbereda inför granbarkborrens svärmningssäsong senare i vår.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

foraldranatverk_outsider
pantamera_out
connys
skridskodisco_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
spedition_outsider
funkisfest_outsider
stentekompani_outsider
nrh_sigtuna