centrum_panorama_hostshopping
Foto: Genrebild/If

Inbrotten i bostadshus minskade kraftigt i kommunen

Under 2022 minskade antalet bostadsinbrott kraftigt enligt ett pressmeddelande från Grannsamverkarna i Sigtuna kommun.

centrum_artikel_host

Jämfört med 2021 var det en kraftig minskning av bostadsinbrott i kommunen, minskningen kan direkt kopplas till att färre inbrott skedde i lägenhet. Antalet i villor var i stort sett oförändrat enligt Grannsamverkarna. I lägenhet skedde 21 inbrott eller försök, jämfört med 37 för 2021.
– Att inbrotten minskat i lägenhetshus kan bero på att alltfler hus förses med portkoder och på att Hyresgästföreningen och Sigtunahem m fl fastighetsägare aktivt driver på för organiserad grannsamverkan, kommenterar David Lundqvist, ordförande i Grannsamverkansföreningen i Sigtuna.

Sedan 2017 som var ett rekordår med 192 inbrott inklusive försök har antalet minskat. De flesta inbrott skedde i Märsta, därefter Sigtuna och Rosersberg. I Märsta sker mer än dubbelt så många inbrott som Sigtuna och Rosersberg tillsammans enligt siffrorna från Grannsamverkan i Sigtuna kommun. Totalt var det 59 inbrott i villa/lägenhet inklusive inbrottsförsök.

joes-helsida
ica_helsida
centrum_host_helsida
dack_helsida
defacto_helsida
pantamera_avc_helsida
hamnplanen

Axelsson: Kommunledningen har gjort fel på alla punkter

Politik Marie Axelsson riktar nu skarp kritik mot kommunledningen efter beslutet att pausa restaurangen på Hamnplan: - Den moderatledda kommunledningen som styr i minoritet har gjort fel på alla punkter i detta ärende hittills och nu till slut inser de sitt stora misstag, säger Axelsson.

connys_helsida
hamnplanen

Restaurang på hamnplan pausas

Nyheter Planerna för en restaurang på Hamnplan pausas tillfälligt efter beslut i samhällsbyggnadskontoret: - Vi tycker fortfarande att en restaurang på Hamnplan vore det bästa, men kostnaderna för detta har dragit iväg rejält på grund av omvärldsfaktorer som vi ju alla känner till. Vi stoppar inte projektet men har valt att pausa det, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst.

pendelkaoset

Beslut om tågvärdar står fast

Politik Region Stockholm har beslutat beslutet om att avskaffa tågvärdarna står kvar, något som Vänsterpartiet kritiserar: - Efter de senaste veckornas kaos i trafiken borde det vara uppenbart för alla inblandade att avvecklingen av tågvärdarna är ett stort misstag. Tyvärr förstår inte regionens styre det, uppger Anna Sehlin (V), gruppledare.

Stadsdelsmammor ska synas ute

Nyheter Sigtuna kommun har anställt fyra så kallade stadsdelsmammor som ska finnas ute bland allmänheten och sprida kunskap om samhällsservice och öka känslan av delaktighet hos utrikesfödda.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ica_outsider
connys
pantamera_out
dack_outsider
centrum_outsider_host
nrh
joes_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider