sap_feb_pan
Foto: Jamshid Jamshidi

Illegal arbetskraft städade hos Arlandapolisen

Tre illegala invandrare från Uzbekistan har avslöjats arbeta i Arlandapolisens lokaler på Arlanda avslöjar Expressen.

centrum_artikel_host

Tre uzbekiska medborgare som vistas illegalt i landet har arbetat som städare i Arlandapolisens lokaler, de har även kunnat arbeta fritt innanför Arlandas säkerhetskontroller avslöjar Expressen på torsdagen.

Först i tisdags framkom att uzbekerna saknade arbets- och uppehållstillstånd. Polise hade reagerat på att städarna inte skötte arbetet som de borde och gick inte att kommunicera med. När poliserna slog i Migrationsverkets system så visade det sig att en av uzbekerna fick sin arbetstillståndsansökan avslagen i mars 2017, de andra två fanns inte ens i systemet.

Uzbekernas inpasseringskort har nu dragits in och polisen har gjort en husrannsakan hos det städbolag som sköter städningen i lokalerna sedan 1:a januari, tidigare var det Samhall som skötte städningen.

Det är inte första gången Arlandas säkerhetssystem klickar, poliser hat larmat om att Sverige inte skyddas via Arlanda, märsta.nu avslöjade även 2017 att sympatisörer för extrema rörelsen Grå vargarna arbetar på airside via ett cateringföretag.

centrum_host_helsida
connys_helsida

Nya insatser för att stoppa utbrottet av granbarkborre

Notiser I kampen mot granbarkborren tar Sigtuna kommun nu ett aktivt steg genom att bekämpa dess spridning. I skogskanterna kan du möjligen se nedfällda granar, en del av det pågående arbetet med att förbereda inför granbarkborrens svärmningssäsong senare i vår.

funkisfest_helsida
pantamera_avc_helsida

Gängkriminell greps på Arlanda

Blåljus En 31-årig man, känd som Foxtrotmannen, som varit jagad internationellt för flera grova brott, inklusive morden på två tonårspojkar i Stockholm, har gripits på Arlanda flygplats.

sportlov
hamnplanen

Nya förslaget: Krögare får bekosta fastigheten

Nyheter Det tidigare förslaget om att Sigtuna kommun skulle bygga och förvalta en restaurang på Hamnplanen i Sigtuna har reviderats. I det nya förslaget söks en intressent som själv vill bekosta bygget och driva verksamheten.

Ny aktör tar över Mälartåg

Nyheter Transdev kommer att ta över driften av Mälartåg, som ansvarar för den regionala tågtrafiken i Stockholm-Mälardalen, från och med den 16 juni i år.

skridskodisco_helsida

Ökad befolkning trots färre födda barn

Nyheter Antalet nyfödda i Sverige fortsätter att minska enligt ny statistik från SCB. I Sigtuna kommun var antalet nyfödda det lägsta på elva år under 2023, med endast 546 levande födslar. Även om antalet nyfödda minskar, ökade den totala folkmängden i Sigtuna med 653 invånare.

steningekompani_helsida
spedition_helsida
fritidsbanken_sportlov

Varning utfärdad för ishalka i Sigtuna kommun

Nyheter En varning har utfärdats för plötslig ishalka i Sigtuna kommun och stora delar av Svealand samt sydostligaste Norrland. Underkylt regn eller regn på kalla vägytor kan orsaka svårigheter med plötslig ishalka.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

skridskodisco_outsider
centrum_outsider_host
spedition_outsider
nrh_sigtuna
pantamera_out
connys
ridskola_2020_outsider
stentekompani_outsider
funkisfest_outsider