centrum_panorama_hostshopping
Foto: Jamshid Jamshidi

Illegal arbetskraft städade hos Arlandapolisen

Tre illegala invandrare från Uzbekistan har avslöjats arbeta i Arlandapolisens lokaler på Arlanda avslöjar Expressen.

centrum_artikel_host

Tre uzbekiska medborgare som vistas illegalt i landet har arbetat som städare i Arlandapolisens lokaler, de har även kunnat arbeta fritt innanför Arlandas säkerhetskontroller avslöjar Expressen på torsdagen.

Först i tisdags framkom att uzbekerna saknade arbets- och uppehållstillstånd. Polise hade reagerat på att städarna inte skötte arbetet som de borde och gick inte att kommunicera med. När poliserna slog i Migrationsverkets system så visade det sig att en av uzbekerna fick sin arbetstillståndsansökan avslagen i mars 2017, de andra två fanns inte ens i systemet.

Uzbekernas inpasseringskort har nu dragits in och polisen har gjort en husrannsakan hos det städbolag som sköter städningen i lokalerna sedan 1:a januari, tidigare var det Samhall som skötte städningen.

Det är inte första gången Arlandas säkerhetssystem klickar, poliser hat larmat om att Sverige inte skyddas via Arlanda, märsta.nu avslöjade även 2017 att sympatisörer för extrema rörelsen Grå vargarna arbetar på airside via ett cateringföretag.

elon_helsida

Morgonkollen

Nyheter märsta.nu presenterar Morgonkollen - din dagliga sammanfattning av viktig information för dagen. Här är det senaste från den 7 juni:

valstadagen

Morgonkollen

Notiser I dagens Morgonkollen med märsta.nu presenterar vi de senaste uppdateringarna om vädret, kollektivtrafiken, trafiksituationen och blåljusrapporter i Märsta.

sommar i sigtuna kommun

Nyrenoverade Midgårdsbadet öppnar på fredag

Nyheter På fredag öppnar Midgårdsbadet som renoverats inför den kommande sommaren med en ny vattenreningsteknik: - Jag är oerhört glad och nöjd över att vi fått till den nya biologiska badvattenreningen på utebadet. Det innebär att vi nu kan fortsätta att leverera ett bra badvatten de kommande 20-30 åren, för så länge håller det här nya reningssystemet, och vara det uppskattade vattenhål som så många besöker varje sommar, säger bad och simhallschefen Tapani Röyttä.

mp_helsida
centrum_host_helsida

Villainbrott i Sigtuna

Blåljus Ett säkerhetsbolag slog larm till polisen efter att ha mottagit ett kameralarm om ett pågående inbrott i en villa belägen i Sigtuna. En okänd person hade lyckats ta sig in i bostaden genom baksidan, vilket ledde till att det uppstod skador inomhus. Vid polisens ankomst fanns ingen person kvar på platsen.

joes-helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu om det senaste vädret, blåljushändelser, kollektivtrafiken och trafiksituationen i kommunen. Här är en sammanfattning av morgonens nyheter:

ica_helsida
defacto_helsida
connys_helsida

Morgonkollen

Notiser märsta.nu välkomnar läsarna till ännu en dag med den dagliga Morgonkollen för att hålla sig uppdaterade om det senaste som händer i kommunen. Här är de senaste nyheterna för den 2 juni.

Nationaldagsfirande i Sigtuna och Valsta

Nyheter Invånarna i Sigtuna och Valsta ser fram emot att fira den svenska nationaldagen den 6 juni med en dag full av festligheter och samhörighet. Borgmästarängen i Sigtuna stad och Valsta centrum förbereder sig för att bli epicentrum för det spännande firandet, där invånare i alla åldrar förväntas samlas.

pantamera_avc_helsida
nrh_sigtuna

Stulen moped hittades och återlämnades

Blåljus I en snabb och framgångsrik insats återlämnade polisen en stulen moped till dess ägare efter en kontroll i Valsta under tisdagen. Händelsen inträffade klockan 16:50 och resulterade i att den efterlysta mopeden nu har tagits bort från vägtrafikregistret.

Morgonkollen

Notiser märsta.nu ger dig den senaste morgonkollen med aktuella nyheter och information för dagen. Här är sammanfattningen:

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ica_outsider
nrh
pantamera_out
valstadagen_outsider
student_outsider
joes_outsider
mp_outsider
connys
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host