moderat_sep_pan
Pinbackshallen

Idrottsanläggningar kan få sponsrade namn

Midgårdsvallen, Pinbackshallen, Ekillahallen, Ansgarsvallen... Klassiska namn på anläggningar som nu kan gå i graven när det blir möjligt för företag att köpa upp rätt till att namnge anläggningen.

centrum_artikel_host

Namnrättigheter för kommunala anläggningar kan säljas till företag och merparten av intäkterna går direkt till de verksamma föreningarna.
– För oss är både näringslivet och föreningslivet oerhört viktigt och vi är måna om att vara en kommun där det märks. Med det här förslaget kan vi bidra till att våra företag får ökad synlighet och möjlighet att stärka sitt varumärke samtidigt som våra föreningar som är verksamma i anläggningen får ekonomiskt stöd, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

I Väsby har Renew Arena, gamla Vilundahallen, sålts till ett företag. Kommunen har tagit fram en tänkbar lösning för hur sponsorsamarbete kan se ut.
– En tänkbar fördelning kan vara att 80 procent av sponsorintäkten går direkt till de föreningarna som är mest verksamma i aktuell anläggning. Tio procent avsätts till investeringar i anläggningen som direkt kan kopplas till förbättringar för föreningarna, så som exempelvis uppgradering av ljus och ljud. Resterande tio procent avsätts till andra nödvändiga fastighetsåtgärder, vilket kan innebära en minskad belastning av underhållsbudgeten och en sänkt kostnad för Sigtuna kommun, uppger Pekka Widergren, fritidschef i kommunen.

Samtliga försäljningar och namnförslag ska godkännas av Kultur- och fritidsnämnden. Lokala föreningar har idag möjlighet att disponera reklamyta i hallarna.
– Det här förstärker vår ambition att förbättra stödet till föreningarna efter pandemin och även långsiktigt. Föreningarnas arbete med barn och ungdomar är en mycket viktig del av integrationsarbetet, säger Lars Björling (SfS), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

pantamera_avc_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Mycket står på spel denna helg för bygdens lag. Märsta IK kan säkra minst kval, FC Arlanda kan ta klivet upp i tvåan och Märsta Syrianska jagar nytt kontrakt.

centrum_sommar2022_helsida
toppbanner
ungdomsarbete_helsida
Premiärextra!

Möter nykomlingen i premiär

Handboll Skånela beger sig till Solna på söndagen för att möta nykomlingen AIK: - Kul att vara igång efter en stökig försäsong, säger tränare Jimmy Karlsson.

defacto_helsida
connys_helsida
valet2022

Idrotten i skymundan under valet

Sport Den idrottspolitiskt debatten har hamnat i skymundan under valet men i samband med valdebatten framkom att det finns en del alternativ beroende på vilka som hamnar i kommunledningen.

Så spelar bygdens lag

Fotboll Märsta IK spelade seriefinal på fredagskvällen mot Fanna, FC Arlanda spelar toppmöte mot Viggbyholm på lördagen. Serierna rullar vidare september ut!

helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Toppstriden går vidare för Märsta IK och FC Arlanda. Det återstår 4-5 matcher för de flesta av bygdens lag innan serierna summeras.

fotbollssvepet

Så gick det för bygdens lag

Fotboll Märsta IK ångar på i fyran och är allt jämt tvåa, FC Arlanda vann sinn match i Division 3. Här hittar du resultat för bygdens lag.

svenska cupen

Seger för Skånela i Svenska Cupen

Handboll Skånela IF vann i Svenska Cupen på söndagen mot Kungsängens SK med 29-26: - Bra och jämn match, kul att vinna, sa tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim efter matchen.

division 3

Befäster serieledning

Fotboll FC Arlanda befäster sin serieledning i Division 3 efter 2-0 hemma mot Sundbyberg på lördagen.

Fyra från Wings i TV-Pucken

Ishockey Wingsspelarna Liam Wahlström, Oscar Bröms, Timujin Nilsson och Ville Pitkänen har tagits ut till TV-Pucken för Uppland: - Jag är glad och tacksam att jag fått äran att vara med Upplands TV-puck lag och förtroendet att få vara assisterande kapten, säger Oscar Bröms till märsta.nu

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_outsider2022
swedol_outsider
galan_outsider
connys
nrh
pantamera_out
arbete_outsider