eu_valet_panorama
Pinbackshallen

Idrottsanläggningar kan få sponsrade namn

Midgårdsvallen, Pinbackshallen, Ekillahallen, Ansgarsvallen... Klassiska namn på anläggningar som nu kan gå i graven när det blir möjligt för företag att köpa upp rätt till att namnge anläggningen.

centrum_artikel_host

Namnrättigheter för kommunala anläggningar kan säljas till företag och merparten av intäkterna går direkt till de verksamma föreningarna.
– För oss är både näringslivet och föreningslivet oerhört viktigt och vi är måna om att vara en kommun där det märks. Med det här förslaget kan vi bidra till att våra företag får ökad synlighet och möjlighet att stärka sitt varumärke samtidigt som våra föreningar som är verksamma i anläggningen får ekonomiskt stöd, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

I Väsby har Renew Arena, gamla Vilundahallen, sålts till ett företag. Kommunen har tagit fram en tänkbar lösning för hur sponsorsamarbete kan se ut.
– En tänkbar fördelning kan vara att 80 procent av sponsorintäkten går direkt till de föreningarna som är mest verksamma i aktuell anläggning. Tio procent avsätts till investeringar i anläggningen som direkt kan kopplas till förbättringar för föreningarna, så som exempelvis uppgradering av ljus och ljud. Resterande tio procent avsätts till andra nödvändiga fastighetsåtgärder, vilket kan innebära en minskad belastning av underhållsbudgeten och en sänkt kostnad för Sigtuna kommun, uppger Pekka Widergren, fritidschef i kommunen.

Samtliga försäljningar och namnförslag ska godkännas av Kultur- och fritidsnämnden. Lokala föreningar har idag möjlighet att disponera reklamyta i hallarna.
– Det här förstärker vår ambition att förbättra stödet till föreningarna efter pandemin och även långsiktigt. Föreningarnas arbete med barn och ungdomar är en mycket viktig del av integrationsarbetet, säger Lars Björling (SfS), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

centrum_host_helsida
eldsjal2024_helsida
pantamera_avc_helsida
division 3

Procyon besegrar Märsta IK med 3-1

Fotboll I en spännande match mellan Procyon och Märsta IK i Division 3 Norra Svealand lyckades Procyon säkra segern med en stark 3-1-vinst. Matchen, som hölls på Procyons hemmaplan, bjöd på flera mål och dramatiska ögonblick.

connys_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Kristi himmelfärdshelgen är en lång fotbollshelg som startar redan på onsdagen med RIK-Knivsta och avslutas på söndag.

seniormassa_pan

Sigtunakampen är tillbaka

kampsport Efter en paus på 25 år återvände Sigtunakampen till Prästängshallen den 4:e maj, arrangerad av Sigtuna Budoklubb. Trots sin långa frånvaro visade tävlingen sig vara en imponerande återkomst, med 163 deltagare från 23 judoklubbar över hela landet.

bygdensdag_helsida
division 6

Målrikt och intensivt möte mellan SIF-Rimbo

Fotboll En intensiv fotbollsmatch mellan Sigtuna IF-Rimbo visade sig vara en händelserik tillställning med många kort och några utvisningar. Matchen, som spelades över 90 minuter, bjöd på flera mål och en del dramatik på planen.

Imponerande insatser på internationell tävling

Fotboll President's Cup, en av världens största tävlingar som varje år hålls i olika länder, har dragit igång med full kraft. Kim Taekwondo har varit på plats sedan i torsdags och tävlingen avslutas under söndagen.

mp_helsida_eu
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Fotbollsfansen i Sigtuna kommun förbereder sig för en helg fylld med spänning och action när flera matcher är planerade på lokala planer. Här är en sammanfattning av de kommande matcherna:

RA19 slutade åtta på JSM

Innebandy Rosersberg Arlanda IBK's herrjuniorlag, RA19, visade prov på imponerande spel under helgens Junior-SM (JSM) och tog hem en hedrande 8:e plats i Sverige.

helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Redan på fredagskvällen var två av bygdens lag igång. Märsta IK spelade 1-1 mot Roslagsbro och Sigtuna IF vann borta i Uppsala mot Gränby.

division 3

Oavgjort för Märsta IK i Upplandsderbyt

Fotboll En spännande match utspelades på Midgårdsvallen i Märsta när Märsta IK mötte Roslagsbro i Division 3 Norra Svealand. Matchen slutade oavgjort, 1-1, efter en intensiv kamp på planen.

Fler ska lockas till aktivitet och idrott

Sport Region Stockholm har skapat en plan för att få fler människor att vara aktiva och idrotta. Målet är att göra befolkningen friskare, stärka gemenskapen och göra Stockholm ännu mer attraktivt.

RA19 Herrjuniorer klara för SM-slutspel

Innebandy RA19:s herrjuniorer kommer helgen 19-21 april att göra upp om SM-titeln i IFU Arena, Uppsala: - Vi har som lag haft en väldigt bra säsong där vi endast förlorat en match, säger lagkapten William Christoffersen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eu_valet_outsider
centrum_outsider_host
eldsjal2024_out
nrh_sigtuna
bygdensdag_outsider
nationaldag_outsider
pantamera_out
connys
ridskola_2020_outsider
seniormassa_outsider