moderat_fokus_pan
Pinbackshallen

Idrottsanläggningar kan få sponsrade namn

Midgårdsvallen, Pinbackshallen, Ekillahallen, Ansgarsvallen... Klassiska namn på anläggningar som nu kan gå i graven när det blir möjligt för företag att köpa upp rätt till att namnge anläggningen.

centrum_artikel_host

Namnrättigheter för kommunala anläggningar kan säljas till företag och merparten av intäkterna går direkt till de verksamma föreningarna.
– För oss är både näringslivet och föreningslivet oerhört viktigt och vi är måna om att vara en kommun där det märks. Med det här förslaget kan vi bidra till att våra företag får ökad synlighet och möjlighet att stärka sitt varumärke samtidigt som våra föreningar som är verksamma i anläggningen får ekonomiskt stöd, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

I Väsby har Renew Arena, gamla Vilundahallen, sålts till ett företag. Kommunen har tagit fram en tänkbar lösning för hur sponsorsamarbete kan se ut.
– En tänkbar fördelning kan vara att 80 procent av sponsorintäkten går direkt till de föreningarna som är mest verksamma i aktuell anläggning. Tio procent avsätts till investeringar i anläggningen som direkt kan kopplas till förbättringar för föreningarna, så som exempelvis uppgradering av ljus och ljud. Resterande tio procent avsätts till andra nödvändiga fastighetsåtgärder, vilket kan innebära en minskad belastning av underhållsbudgeten och en sänkt kostnad för Sigtuna kommun, uppger Pekka Widergren, fritidschef i kommunen.

Samtliga försäljningar och namnförslag ska godkännas av Kultur- och fritidsnämnden. Lokala föreningar har idag möjlighet att disponera reklamyta i hallarna.
– Det här förstärker vår ambition att förbättra stödet till föreningarna efter pandemin och även långsiktigt. Föreningarnas arbete med barn och ungdomar är en mycket viktig del av integrationsarbetet, säger Lars Björling (SfS), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

hockeyskola_helsida
connys_helsida
skanela_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Det har blivit dags för nya matcher när serierna nu går in i ett slutskede. Märsta IK spelar på fredag kväll mot Norrtälje.

ica_helsida

Parasportvecka firas i kommunen

Sport Vecka 37 markerar den årliga parasportveckan i hela Sverige, och Sigtuna kommun har inte varit sämre. Under tisdagen, 12 september, har kommunen firat denna viktiga vecka genom att arrangera en minnesvärd parasportdag som syftar till att främja inkludering och möjligheter inom parasporten.

sap_sep23_helsida

Ghazal Jansson vinner Arvika Judo Cup

kampsport I en imponerande uppvisning av skicklighet och uthållighet tog Olivia Ghazal Jansson hem segern i årets Arvika Judo Cup. Den unga judo-utövaren imponerade publiken när hon besegrade sina motståndare med självsäkerhet och beslutsamhet.

centrum_host_helsida
division 3

Föll mot topplaget

Fotboll Märsta IK föll mot GUSK och är nu indraget i bottenstriden på allvar med fyra matcher kvar att spela.

joes-helsida

Kim Taekwondo på Kadett-VM

kampsport Kadett-VM i taekwondo hölls i Sarajevo mellan den 28:e och 31:a augusti. Landslaget bestod av 10 atleter i åldern 12-14 år, som hade kvalificerat sig till detta stora evenemang med över 600 deltagare från hela världen. Kim Taekwondo hade två deltagare med i landslaget.

nrh_sigtuna
pantamera_avc_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Det är Superfredag för fotbollen i kommunen med matcher för Rosersberg, Wigör och Märsta IK.

defacto_helsida
svenska cupen

Toppmatch stundar i Vikingahallen

Handboll På fredag den 1 september kommer det att vara en spännande handbollsmatch i Vikingahallen. Skånelas herrlag kommer att möta Handbollsliga-laget Hammarby IF HF i den sista gruppspelsmatchen och samtidigt gruppfinalen i grupp 4 av ATG Svenska Cupen. Matchen börjar klockan 19:00.

division 3

Märsta IK och Västerås IK delar poängen i en intensiv match

Fotboll I en spännande och målrik första halvlek mellan Märsta IK och Västerås IK slutade matchen oavgjort med 2-2. Mohammed Mohamed var i fokus med två tidiga mål för Västerås IK, medan Märsta IK kämpade tillbaka genom Filip Rauhala och Kevin Toure. Trots en mållös andra halvlek förblev resultatet oförändrat, och Märsta IK befäste sin placering på kvalplats inför kommande utmaningar i fotbollssäsongen.

moderat_fokus_helsida
svenska cupen

Andra raka för Skånela i Svenska Cupen

Handboll Skånela herrar vann på bortaplan mot VästeråsIrsta i den andra omgången av ATG Svenska Cupens gruppspel. Trots att de låg under med 14-13 i halvtid lyckades de vinna med 33-27.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
centrum_outsider_host
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
hockeyskola_outsider
nrh
socialdem_sep23_outsider
joes_outsider
ica_outsider
moderat_bli_medlem
skanela_outsider
pantamera_out