helsida_bostad
Rolando Rosales (S)Foto: Socialdemokraterna
Lars Björling (SfS)Foto: Sigtuna kommun

Idrotts- och kulturpriser läggs ner

Kultur- och fritidsnämndens beslut om att lägga ner idrotts- och kulturpriser kritiseras av Socialdemokraterna.

centrum_artikel_host

Under många års tid har Kultur- och fritidsnämnden uppmärksammat föreningar, ledare eller andra kulturaktiva personer genom att dela ut pris till Årets Initiativ, Årets Prestation och Årets Förening samt Kulturstipendiet.
– Det är med stor besvikelse vi nu ser att den moderatledda politiska ledningen avskaffar priserna och stipendiet. För några år sedan utsågs Sigtuna kommun till Sveriges föreningsvänligaste kommun, något vi inte är i närheten av idag, säger Rolando Rosales (S) 2:e vice ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

Bakgrunden är enligt Socialdemokraterna att det kommit in för få nomineringar respektive ansökningar till priserna. Något som bekräftas av Lars Björling (SfS), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.
– Vi delar inte denna analys. Om få nomineringar inkommit borde arbetet kring marknadsföringen istället växlas upp så att fler kommuninvånare känner till utmärkelserna och skickar in nomineringar. Det finns så otroligt många fina föreningar i vår kommun och de förtjänar all uppmärksamhet de kan få, säger Rolando Rosales (S) 2:e vice ordförande i Kultur och fritidsnämnden

Nu hoppas Björling och kommunledningen att man får större tyngt med färre antal priser att dela ut. Man har också ändrat reglerna för att möjliggöra bredare urval. Årets pengar som blir över överförs till potten för ”Ungt arrangemang, ungdomsstipendium”.
– Förvaltningen tar fram ett förslag till nämnden att stärka stödet till föreningarna och främja ungdomars initiativ, kreativitet och organisering. Som vanligt vill (S) att allt ska förbli som det alltid har varit. Vi utvecklar och förbättrar vårt stöd efter dagens förutsättningar och förväntningar med föreningarnas bästa som ledstjärna, uppger Lars Björling.

pantamera_avc_helsida
defacto_helsida
centrum_sommar2022_helsida
ungdomsarbete_helsida
connys_helsida

Mariakyrkan fyllde 775 år

Kulturnyheter Nyligen fyllde Mariakyrkan i Sigtuna hela 775 år: - Fönstren är ett sätt att låta vår tid lämna sitt bidrag till byggnaden, säger kyrkoherden Jakob Tronêt till tidningen Världen Idag.

toppbanner

Summer Squeeze utökas till två dagar

Kulturnyheter Sigtuna Summer Squeeze är tillbaka för tredje gången och för första gången är det ett pandemifritt evenemang: - Jag ser fram emot att möta Sigtunapubliken med den gamla ruinen som inramning. Min sommar har varit fylld av spelningar över hela Sverige och Sigtuna Summer Squeeze blir ett av mina sista sommar-gigg, säger gitarristen Janne Schaffer som uppträder på lördagen.

Mest klickat i juli

Nöjesnyheter Har du varit bortrest eller kanske kopplat bort från nyheterna i sommar? Lugn, här hittar du juli månads mest klickade.

Sigtunas rådhus öppnar upp för Pride-vigslar

Nöjesnyheter Sigtunas Rådhus kommer under Pride-veckan första veckan i augusti att öppna upp för drop-in-vigslar en dag: - Vi vill bidra till att sprida glädje och kärlek och stå stolta tillsammans i kärlekens tecken. Det gör vi bland annat genom att under Pride-veckan bjuda in till drop-in vigslar i Sveriges minsta och mysigaste rådhus, säger Anna Lakmaker, vd på Destination Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

connys
arbete_outsider
pantamera_out
swedol_outsider
nrh
centrum_sommar_outsider2022
ridskola_2020_outsider