eu_valet_panorama
Rolando Rosales (S)Foto: Socialdemokraterna
Lars Björling (SfS)Foto: Sigtuna kommun

Idrotts- och kulturpriser läggs ner

Kultur- och fritidsnämndens beslut om att lägga ner idrotts- och kulturpriser kritiseras av Socialdemokraterna.

centrum_artikel_host

Under många års tid har Kultur- och fritidsnämnden uppmärksammat föreningar, ledare eller andra kulturaktiva personer genom att dela ut pris till Årets Initiativ, Årets Prestation och Årets Förening samt Kulturstipendiet.
– Det är med stor besvikelse vi nu ser att den moderatledda politiska ledningen avskaffar priserna och stipendiet. För några år sedan utsågs Sigtuna kommun till Sveriges föreningsvänligaste kommun, något vi inte är i närheten av idag, säger Rolando Rosales (S) 2:e vice ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

Bakgrunden är enligt Socialdemokraterna att det kommit in för få nomineringar respektive ansökningar till priserna. Något som bekräftas av Lars Björling (SfS), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.
– Vi delar inte denna analys. Om få nomineringar inkommit borde arbetet kring marknadsföringen istället växlas upp så att fler kommuninvånare känner till utmärkelserna och skickar in nomineringar. Det finns så otroligt många fina föreningar i vår kommun och de förtjänar all uppmärksamhet de kan få, säger Rolando Rosales (S) 2:e vice ordförande i Kultur och fritidsnämnden

Nu hoppas Björling och kommunledningen att man får större tyngt med färre antal priser att dela ut. Man har också ändrat reglerna för att möjliggöra bredare urval. Årets pengar som blir över överförs till potten för ”Ungt arrangemang, ungdomsstipendium”.
– Förvaltningen tar fram ett förslag till nämnden att stärka stödet till föreningarna och främja ungdomars initiativ, kreativitet och organisering. Som vanligt vill (S) att allt ska förbli som det alltid har varit. Vi utvecklar och förbättrar vårt stöd efter dagens förutsättningar och förväntningar med föreningarnas bästa som ledstjärna, uppger Lars Björling.

pantamera_avc_helsida
seniormassa_pan

Nytt koncept för Sigtuna Möte

Nöjesnyheter Sigtuna Möte, en årlig tradition med sina rötter i det sista jordbruksmötet från 1912, tar i år en annorlunda form. Istället för två dagars marknad har arrangörerna valt att koncentrera allt till en enda dag – lördagen den 31 augusti.

bygdensdag_helsida

Över 700 nya svenska medborgare i kommunen

Kulturnyheter Under 2023 fick över 700 invånare i Sigtuna kommun möjligheten att kalla sig svenska medborgare. För att fira denna viktiga milstolpe bjuder kommunen in till den årliga medborgarskapsceremonin på Borgmästarängen den 6 juni, Sveriges nationaldag.

centrum_host_helsida
mp_helsida_eu
connys_helsida

Nu träder nya öppettider i kraft

Kulturnyheter Biblioteket i Märstas nya öppettider trädde i kraft under månaden: - Vi förstår att många tycker att det är tråkigt och vi har gjort vårt bästa för att hitta det alternativ som vi hoppas ska påverka våra besökare minst efter att ha studerat besöksstatistiken. Men förändringen kommer självklart ändå att märkas av för våra besökare, det är oundvikligt, säger bibliotekschef Åsa Veghed.

eldsjal2024_helsida

Nu ger förre polischefen ut bok om kriminaliteten i Märsta

Kulturnyheter Christoffer Bohman, en tidigare polischef, avslöjar i sin kommande bok "Hundra in i döden" den växande oorganiserade gängkriminaliteten i Sverige. Med ett unikt inifrånperspektiv beskriver han dramatiska händelser från knarkbeslag till dödligt våld, och belyser samtidens komplexa kriminella landskap.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

seniormassa_outsider
eu_valet_outsider
nrh_sigtuna
pantamera_out
bygdensdag_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
nationaldag_outsider
centrum_outsider_host
eldsjal2024_out