kommun_skoterska
Foto: Genrebild/Daniel Iskandar

Idrotten i skymundan under valet

Den idrottspolitiskt debatten har hamnat i skymundan under valet men i samband med valdebatten framkom att det finns en del alternativ beroende på vilka som hamnar i kommunledningen.

centrum_artikel_host

Sigtuna kommuns idrotts- och föreningsliv är relativt bortskämda med fina anläggningar för idrott och olika sporter i varje kommundel. Under de senaste 15 åren har det byggts hallar och fotbollsplaner i Sigtuna, Märsta och Rosersberg. I veckan gav Socialdemokraterna även ett löfte om en fotbollshall i Märsta vid valseger.

I samband med märsta.nu:s Valdebatt hanterades idrotten och där var beskedet från kommunledningens sida att det är aktuellt med nya planer, anläggningar och hallar i Arlandastad i privat regi och inte kommunal. En ishall ses som mest angelägen att bygga. Från Socialdemokraternas sida var man frågande till huruvida föreningslivet skulle få tillgång till hallarna till en rimlig kostnad om driften är privat istället för kommunal. Socialdemokraternas planer för idrotten var i huvudsak koncentrerad till kommunala satsningar. Men några klara besked förutom fotbollshallen finns inte.
– Jag kan inte lova något här och nu utan det är med i planerna för Arlandastad som är under utveckling och förhandling, sa Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

MIK klara för Division 3

Fotboll Resultatet mellan Bollstanäs och Frej på söndagen innebar Märsta IK är klara för Division 3 redan innan den sista omgången.

adhd_kommun
hockeyettan

Premiärseger för Wings

Ishockey I en intensiv och spännande match mellan Enköping och Wings slutade det med en imponerande seger för Wings med 4-1. Det var bröderna Pentlers kväll i Bahcohallen när de tillsammans satte sitt prägel på matchen. Oscar Pentler var en målskytt i toppklass och lyckades nätta två gånger, medan Oliver Pentler också bidrog med ett mål.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll De flesta serier är nu färdigspelade. Märsta IK krigar på i trean för att undvika kval. Rosersbergs IK spelar sista matchen för säsongen på söndag

ica_helsida
herrallsvenskan

Skånela vann dramatisk match

Handboll Det var en spännande och dramatisk match mellan Skånela IF och IFK Ystad som ägde rum i Vikingahallen inför 200 ivriga åskådare. Matchen slutade med en knapp seger för hemmalaget Skånela, som vann med 27-26.

division 3

Viktig seger för MIK i streckmatchen

Fotboll Märsta IK stod starka i mötet mot IK Frej och säkrade segern med 1-0 efter en dramatisk match. Det avgörande målet kom i den 93:e minuten när Nasir Abdi Osman tog saken i egna händer och prickade in bollen i nätet.

joes-helsida
centrum_host_helsida
defacto_helsida
nrh_sigtuna
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Det har blivit dags för nya matcher när serierna nu går in i ett slutskede. Märsta IK spelar på fredag kväll mot Norrtälje.

mp_ute_helsida

Parasportvecka firas i kommunen

Sport Vecka 37 markerar den årliga parasportveckan i hela Sverige, och Sigtuna kommun har inte varit sämre. Under tisdagen, 12 september, har kommunen firat denna viktiga vecka genom att arrangera en minnesvärd parasportdag som syftar till att främja inkludering och möjligheter inom parasporten.

Ghazal Jansson vinner Arvika Judo Cup

kampsport I en imponerande uppvisning av skicklighet och uthållighet tog Olivia Ghazal Jansson hem segern i årets Arvika Judo Cup. Den unga judo-utövaren imponerade publiken när hon besegrade sina motståndare med självsäkerhet och beslutsamhet.

division 3

Föll mot topplaget

Fotboll Märsta IK föll mot GUSK och är nu indraget i bottenstriden på allvar med fyra matcher kvar att spela.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

joes_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
ica_outsider
nrh
kommun_adhd_outsider
kommun_skoterska_outsider
centrum_outsider_host
mp_ute_outsider
pantamera_out
swedol_outsider