moderat_sep_pan
Foto: Genrebild/Daniel Iskandar

Idrotten i skymundan under valet

Den idrottspolitiskt debatten har hamnat i skymundan under valet men i samband med valdebatten framkom att det finns en del alternativ beroende på vilka som hamnar i kommunledningen.

centrum_artikel_host

Sigtuna kommuns idrotts- och föreningsliv är relativt bortskämda med fina anläggningar för idrott och olika sporter i varje kommundel. Under de senaste 15 åren har det byggts hallar och fotbollsplaner i Sigtuna, Märsta och Rosersberg. I veckan gav Socialdemokraterna även ett löfte om en fotbollshall i Märsta vid valseger.

I samband med märsta.nu:s Valdebatt hanterades idrotten och där var beskedet från kommunledningens sida att det är aktuellt med nya planer, anläggningar och hallar i Arlandastad i privat regi och inte kommunal. En ishall ses som mest angelägen att bygga. Från Socialdemokraternas sida var man frågande till huruvida föreningslivet skulle få tillgång till hallarna till en rimlig kostnad om driften är privat istället för kommunal. Socialdemokraternas planer för idrotten var i huvudsak koncentrerad till kommunala satsningar. Men några klara besked förutom fotbollshallen finns inte.
– Jag kan inte lova något här och nu utan det är med i planerna för Arlandastad som är under utveckling och förhandling, sa Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

centrum_sommar2022_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Mycket står på spel denna helg för bygdens lag. Märsta IK kan säkra minst kval, FC Arlanda kan ta klivet upp i tvåan och Märsta Syrianska jagar nytt kontrakt.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida
defacto_helsida
Premiärextra!

Möter nykomlingen i premiär

Handboll Skånela beger sig till Solna på söndagen för att möta nykomlingen AIK: - Kul att vara igång efter en stökig försäsong, säger tränare Jimmy Karlsson.

toppbanner
ungdomsarbete_helsida

Så spelar bygdens lag

Fotboll Märsta IK spelade seriefinal på fredagskvällen mot Fanna, FC Arlanda spelar toppmöte mot Viggbyholm på lördagen. Serierna rullar vidare september ut!

helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Toppstriden går vidare för Märsta IK och FC Arlanda. Det återstår 4-5 matcher för de flesta av bygdens lag innan serierna summeras.

Idrottsanläggningar kan få sponsrade namn

Sport Midgårdsvallen, Pinbackshallen, Ekillahallen, Ansgarsvallen... Klassiska namn på anläggningar som nu kan gå i graven när det blir möjligt för företag att köpa upp rätt till att namnge anläggningen.

fotbollssvepet

Så gick det för bygdens lag

Fotboll Märsta IK ångar på i fyran och är allt jämt tvåa, FC Arlanda vann sinn match i Division 3. Här hittar du resultat för bygdens lag.

svenska cupen

Seger för Skånela i Svenska Cupen

Handboll Skånela IF vann i Svenska Cupen på söndagen mot Kungsängens SK med 29-26: - Bra och jämn match, kul att vinna, sa tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim efter matchen.

division 3

Befäster serieledning

Fotboll FC Arlanda befäster sin serieledning i Division 3 efter 2-0 hemma mot Sundbyberg på lördagen.

Fyra från Wings i TV-Pucken

Ishockey Wingsspelarna Liam Wahlström, Oscar Bröms, Timujin Nilsson och Ville Pitkänen har tagits ut till TV-Pucken för Uppland: - Jag är glad och tacksam att jag fått äran att vara med Upplands TV-puck lag och förtroendet att få vara assisterande kapten, säger Oscar Bröms till märsta.nu

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

pantamera_out
ridskola_2020_outsider
galan_outsider
centrum_sommar_outsider2022
arbete_outsider
connys
swedol_outsider
nrh