kommun_skoterska
Idolerna med Sigtuna T-shirtFoto: Sigtuna kommun
Idolerna på CentrumscenenFoto: Magnus Granhagen
Många ville ta idolkort och autografFoto: Magnus Granhagen

Idolgänget besökte Märsta

På söndagen besökte Idolgänget med sigtunabon Albin Tingwall i spetsen.

centrum_artikel_host
Idolgänget var i Märsta under söndagen och  uppträdde på Centrumscenen. Medverkade gjorde sigtunabon Albin Tingwall tillsammans med vinnaren Nike och Klara, Sebastian och Julien. Kultur- och fritidsnämndens ordförande Lars Björling (SfS) höll ett hyllande tal till Albin:
– Från kommunledningen och alla medarbetare i Sigtuna kommun så vill vi gratulera dig till en fantastisk prestation och att du tog dig ända till finalen. Du har satt Sigtuna på kartan för hela svenska folket också, på bästa sändningstid! Och jag tror att jag kan vara ganska säker när jag säger att alla har stöttat dig under den här perioden, nästan som när Stenmark stängde Sverige och alla tittade på slalom istället för att jobba då. Jag vet också att du har sagt att du har känt att du har fått ett väldigt fint stöd från din hemkommun.
Albin Tingwall höll också tal och tackade kommuninvånarna för stödet. Efteråt blev det signering i Kulturlänken och fotografering för den som ville. Idolerna fick också varsin Sigtuna T-shirt.
mp_ute_helsida

Många nyheter för årets Kulturskola

Kulturnyheter Vid höstens terminsstart har över tusen barn och ungdomar i Sigtuna kommun anmält sig för kurser på Sigtuna kulturskola. Med ett omfattande utbud av både nya kurser och klassiker har skolan noterat ökad efterfrågan på aktiviteter som filmproduktion och gruppövningar. Piano fortsätter att vara en favorit bland instrumenten.

adhd_kommun

Skepptunabon 12:a på SM

Märstafolket Jimmy Jansson från Skepptuna kom på 12:a plats i Burgar-SM: - Oavsett pallplats eller inte så öppnar detta resultat upp dörrar till andra saker som väger upp mycket mer, säger Jimmy i ett uttalande.

Jimmy laddad inför Burgar-SM i Gråbo

Nöjesnyheter Om en vecka äger Burger-SM rum i Gråbo, där Jimmy Jansson från Shiptune Burgers har förberett sig noggrant inför tävlingen. Över 70 lag kommer att delta i årets tävling, som har tre grenar: Freestyle, Vegetariskt och Hemlig låda.

nrh_sigtuna
bildextra

Folkfest under Märsta Kalaset

Nöjesnyheter Märsta centrum blev på lördagen platsen för en spektakulär folkfest när Märsta kalaset ägde rum. Evenemanget lockade flera tusen besökare som samlades för en dag fylld med musik, dans och underhållning.

joes-helsida

Säsongsavslutning för Steninge Motorträff

Nöjesnyheter En minnesvärd säsongsavslutning av Steninge Motorträff ägde rum under onsdagskvällen och slog alla förväntningar. Evenemanget, som har blivit en väntad höjdpunkt för motorentusiaster, samlade en imponerande samling fordon från när och fjärran för att fira kärleken till motorvärlden.

centrum_host_helsida
defacto_helsida

Inga Landgré har avlidit

Kulturnyheter Skådespelerskan Inga Landgré som under en tid bodde i Sigtuna avled under måndagen. Landgré var en av sin tids största svenska skådespelerskor och belönades med en Hedersguldbagge 2023.

sigtuna art walk

Arrangören: Fantastiskt tillfälle att uppleva konst på nära håll

Kulturnyheter Förra årets Art Walk blev en succé som nu återupprepas. En av initiativtagarna är sigtunabon Anna Forster som själv bjuder in till sin ateljé: - Sigtuna Art Walk är ett fantastiskt tillfälle för besökare att både uppleva konsten på nära håll och också få en chans att interagera med konstnärerna bakom verken, hälsar Anna Forster.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida

Hyllad konstnär ställer ut på Valstakonst

Kulturnyheter Värmländska konstnären Leif Engström har nått stora framgångar med sin senaste utställning "Fönsterband" på ValstaKonst. Den här utställningen är den största han haft hittills, både när det gäller yta och antalet verk som visas. Engström har på kort tid blivit ett av de stora namnen inom den svenska konstscenen.

ica_helsida

Satsning på lokala artister under Summer Squeeze

Nöjesnyheter I år är det större satsning på lokala artister under Sigtuna Summer Squeeze: - Vi tycker att det är så kul att kunna samla en del av alla duktiga, lokala artister som finns i Sigtuna vid ett tillfälle, säger Göran Lundh, ordförande i Sigtuna Event.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
pantamera_out
mp_ute_outsider
connys
nrh
swedol_outsider
joes_outsider
centrum_outsider_host
ica_outsider
kommun_adhd_outsider
kommun_skoterska_outsider