defacto_pan2020
Idolerna med Sigtuna T-shirtFoto: Sigtuna kommun
Idolerna på CentrumscenenFoto: Magnus Granhagen
Många ville ta idolkort och autografFoto: Magnus Granhagen

Idolgänget besökte Märsta

På söndagen besökte Idolgänget med sigtunabon Albin Tingwall i spetsen.

centrum_artikel_host
Idolgänget var i Märsta under söndagen och  uppträdde på Centrumscenen. Medverkade gjorde sigtunabon Albin Tingwall tillsammans med vinnaren Nike och Klara, Sebastian och Julien. Kultur- och fritidsnämndens ordförande Lars Björling (SfS) höll ett hyllande tal till Albin:
– Från kommunledningen och alla medarbetare i Sigtuna kommun så vill vi gratulera dig till en fantastisk prestation och att du tog dig ända till finalen. Du har satt Sigtuna på kartan för hela svenska folket också, på bästa sändningstid! Och jag tror att jag kan vara ganska säker när jag säger att alla har stöttat dig under den här perioden, nästan som när Stenmark stängde Sverige och alla tittade på slalom istället för att jobba då. Jag vet också att du har sagt att du har känt att du har fått ett väldigt fint stöd från din hemkommun.
Albin Tingwall höll också tal och tackade kommuninvånarna för stödet. Efteråt blev det signering i Kulturlänken och fotografering för den som ville. Idolerna fick också varsin Sigtuna T-shirt.
joes-helsida
dack_helsida
ica_helsida

Vill skapa en inbjudande byggnad

Kulturnyheter Arkitektbyrån White som fått uppdraget att bygga det nya kultur- och aktivitetscentret i Valsta har som mål att skapa en uttrycksfull och inbjudande byggnad med fokus på delaktighet och trygghet.

pantamera_avc_helsida

Fritidsbanken firar ett år i Humbacken

Nöjesnyheter På lördag firar Fritidsbanken ett år i kommunen och i samband med det kommer man finnas i Humbacken: - Totalt har vi lånat ut över 13 500 sport- och fritidsprylar till över 6 000 personer i alla åldrar som aktiverat sig fysiskt på sin fritid, berättar Ola Holmberg, platschef på Fritidsbanken.

connys_helsida

Sigtunabo ger ut ny bok om skolan

Kulturnyheter Sigtunabon John Steinberg som är fil.dr. i pedagogik vid Uppsala Universitet har gett ut en ny bok som vänder sig till lärare "Elevers lärande - Handledning i klassrummet".

centrum_host_helsida
defacto_helsida

Arlandasamlingars arkiv hamnar i Gävle

Kulturnyheter Järnvägsmuseet i Gävle får en del av Arlandasamlingarna: - Det är mest praktiskt eftersom vi har ytterligare ett arkiv här, det vill säga det järnvägshistoriska, säger Kjell Åström, samlingschef, till SVT Gävleborg.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

pantamera_out
centrum_outsider_host
connys
swedol_outsider
joes_outsider
ridskola_2020_outsider
dack_outsider
ica_outsider
nrh