Idolerna Jens Hult och Albin Tingwall med fältarna och Katitzi HultFoto: Sigtuna kommun

Idoler och fältare gör gemensam sak mot psykisk ohälsa

I en inspirerande sammanslagning av engagemang och kreativitet samlades Sigtuna kommuns fältassistenter Pelle, Camilla, Roger och Carina tillsammans med välkända artister och en passionerad föreläsare i Råbergshallen förra lördagen. Syftet med evenemanget var att sprida medvetenhet om psykisk hälsa och samla in medel till förmån för Suicide Zero.

centrum_artikel_host

Suicide Zero, en ideell organisation som arbetar outtröttligt för att förebygga självmord, hade en stark företrädare i Katitzi Hult, som är volontär för organisationen. Hon höll i föreläsningen ”I walk the line” i samarbete med Rosersbergs IK. Evenemanget drog framför allt ett entusiastiskt publikfölje av föreningsaktiva.

Med humor och allvar delade Katitzi insikter om hur små handlingar kan göra en enorm skillnad för någon som kämpar med sin mentala hälsa. Genom att ta sig tid att säga hej, ställa frågor, verkligen lyssna och ha öppna samtal kan vi få andra att känna sig sedda och värdefulla. Hon påpekade hur en enkel handling av vänlighet kan sträcka sig långt.

Fältassistenterna berättade om sitt arbete, som främst inriktar sig på att skapa tid och utrymme för kommunens ungdomar. För att förstärka budskapet och underhålla publiken bjöd artisterna Jens Hult, Albin Tingwall och Ida Hallquist på musik som passade in på temat. Det är värt att notera att både Jens och Albin har sina rötter i Sigtuna kommun och att alla tre nådde framgångar i programmet Idol.

Evenemanget avslutades med en gemensam ljuständning och en välkomnande atmosfär med hembakat fika, ordnat av fältassistenter, vilket gav deltagarna möjlighet att fortsätta samtalen och dela sina egna upplevelser.

storemore_helsida
defacto_helsida
centrum_host_helsida

Övervåningarna öppnas upp på Mälartåg

Notiser Från och med torsdagkväll och successivt under natten mot fredag den 8 december kommer övervåningarna på Mälartågs dubbeldäckare att åter öppnas för resenärer. Detta sker efter att en säkerhetsutredning konstaterat att ingen säkerhetsrisk föreligger.

pantamera_avc_helsida
wenngarn_jul_helsida
connys_helsida

Tekniska Problem Störde VMA-testet

Nyheter Måndagens välkända VMA-test (Viktigt Meddelande till Allmänheten) ställdes inför oväntade tekniska hinder, vilket resulterade i att varningssignalen inte nådde stora delar av centrala Stockholm och norra delar av länet.

ica_helsida

Misstänkt brand i byggbarack

Blåljus Tidigt på morgonen den 5 december rapporterades en brandincident i Steninge slottsby, där en byggbarack på Mejeriets väg engagerade räddningstjänsten och polisen.

joes-helsida
slottsby_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

wnngarn_jul_outsider
centrum_outsider_host
swedol_outsider
connys
ica_outsider
ridskola_2020_outsider
slottsby_outsider
nrh_sigtuna
pantamera_out
storemore_out
joes_outsider