defacto_pan2020
Foto: Sigtuna kommun/Bygg- och miljönämnden

Hyresrätterna på Ekilla blev longstay – Ägaren hotas av vite

För ett år sedan avslöjades att Allfadern byggde lägenhetshotell istället för hyresrätter, nu ålägger Sigtuna kommun fastighetsägaren med vite på 15 miljoner kronor om man inte upphör med verksamheten.

centrum_artikel_host

Sigtuna kommun gav bygglov för att Allfadern Ekilla AB skulle uppföra hyresrätter vid Ekillaskolan. Men för ett år sedan avslöjade Hem & Hyra att fastigheten används för att hyra ut 75 hotellrum i så kallat longstay. Sigtuna kommun inledde ett omfattande utredningsärende som nu renderat i att Bygg- och miljönämnden beslutat om vite om inte Forenom ändrar på de 75 hotellrummen till lägenheter enligt detaljplanen.

Sigtuna kommun menar att det tydligt framgår vara longstay då bolaget via ett bolag som specialiserar sig på uthyrning av lägenhetshotell hyr ut lägenheterna per dygn samt att det finns olika tjänster kopplade till lägenheterna. Dessutom är lägenheterna momsbelagda vilket uthyrning av bostadslägenheter inte är. Allfadern har uppgett att Sigtuna kommun varit medvetna om att man ska ”blockuthyra” lägenheterna, att boende erbjuds till mer varaktig karaktär. Man anser inte att verksamheten på fastigheten är att betrakta som traditionell hotellverksamhet.

Allfadern Ekilla AB har sex månader på sig att ändra justera användning till bostäder annars kan kommunen söka att vite utdöms via Mark- och miljödomstolen. Beslutet kan dock överklagas.

centrum_host_helsida

Morgonkollen

Notiser I dagens morgonkoll med märsta.nu presenterar vi den senaste informationen om vädret, kollektivtrafiken och den senaste blåljusrapporten för Sigtuna kommun.

mp_helsida
connys_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med Märsta.nu, 27 maj: Väder, Kollektivtrafik, Trafik och Blåljusuppdateringar

nrh_sigtuna
pendelkaoset

Kraftigt reducerad pendeltågstrafik under fredagen

Notiser Stor personalbrist påverkar pendeltågstrafiken under fredagen den 26 maj. Resenärer ombeds vara medvetna om att pendeltågen kommer att gå med kraftigt reducerad trafik under dagen. Denna åtgärd beror på den aktuella bristen på personal.

joes-helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu - 26 maj: Väder, kollektivtrafik, blåljus och trafikuppdateringar,

seniordag_helsida

Nu invigs Tandvårdshuset i Sigtuna

Nyheter Tandvårdshuset i Sigtuna inviger sina nyrenoverade lokaler idag, den 25 maj. Beläget på Olofsgatan 10 har detta tandvårdshus varit en viktig del av Sigtunas tandvårdssamhälle sedan slutet av 1990-talet. Innan det fungerade lokalerna som både en läkarmottagning och en vårdcentral. År 2020 slogs tre olika tandvårdskliniker samman och bildade den nuvarande verksamheten.

karnkraft_m_topp
pantamera_avc_helsida

Dörrarna stängs på pendeltågen för ett bekvämare ombordsklimat

Nyheter Från och med nästa vecka kommer pendeltågsresenärer behöva trycka på dörrknappen för att öppna dörrarna istället för att de öppnas automatiskt. Detta åtgärdas för att skapa ett bekvämare klimat ombord på tågen. För resenärer som behöver stöd eller ledsagning kommer det finnas möjlighet att beställa hjälp.

defacto_helsida

Morgonkollen

Notiser Välkommen till Morgonkollen med märsta.nu! Här är de senaste uppdateringarna för dagen.

ica_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonen den 23 maj presenterar märsta.nu en sammanfattning av vädret, trafikförhållandena och de senaste uppdateringarna om kollektivtrafiken.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

seniordag_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
nrh
centrum_outsider_host
mp_outsider
ica_outsider
joes_outsider
connys