valstadagen_pan
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Hyresrätter blev lägenhetshotell

Det skulle byggas hyresrätter på Ekilla, istället byggde Allfadern lägenhetshotell avslöjar Hem & Hyra.

centrum_artikel_host

Kommunen medgav bygglov för lägenheter vid Ekillaskolan, enligt detaljplanen skulle det även uppföras hyresrätter. Men nu när bygget står klart har det visat sig vara lägenhetshotell avslöjar Hem & Hyra. Köparen av marken var Allfadern Ekilla AB. Nu hyrs de ut på Forenoms sajt för över 26 500 kronor i månaden. Fyra gånger så högt som en vanlig hyresrätt i området.

Men lägenheterna används utan godkänt brandskydd enligt Hem & Hyra samt att det saknas bygglov för hotellverksamhet.
– Ska man ändra verksamhet från bostäder till hotellägenheter behöver man se över brandskyddet. Marknadsförs det som övernattningslägenheter en vecka i taget är det mer av hotell och korttidsuthyrning än bostad, säger brandkonsulten Therese Samuelsson till sajten.

Kommunen har själva inte upptäckt den nya verksamheten utan det var grannarna som gjorde och slog larm till kommunen. Nu ska kommunen undersöka om verksamheten står i strid med vad som detaljplanen medger. Om det anses stå i strid med detaljplanen så hotar vite för Allfadern Ekilla samt att man måste rätta till sitt fel.

Allfaderns styrelseordförande Erik Junzell säger dock till Hem & Hyra att man varit tydlig med kommunen om vad man avser göra, det vill säga hyra ut till företag som hyr ut flexibla boenden. Junzell säger vidare att man inte ser det som hotellverksamhet utan bostäder.

Ingen på kommunen har valt att uttala sig officiellt för Hem & Hyra men kommunen ska känna sig ”lurad som säljare”.
– Tanken var hyresrätter. Vi har ett stort behov av bostäder i vår kommun. Det här känns som ett tråkigt utfall. Köparen har inte kört med öppna kort, uppger anställda vid kommunen för Hem & Hyra.

Simon Safari vid Hyresgästföreningen i Region Stockholm anser att kommunen måste ta ansvar och ställa bolaget mot väggen för att de bryter mot avtal. Kommunen ska också ha räknat med lägenheterna i ett bostadsförsörjningsprogram.

nrh_sigtuna
dödsolyckan i Valsta

Boende vill se sänkt hastighet på Valstavägen

Nyheter Under torsdagskvällen samlades hundratals kommuninvånare från alla möjliga stadsdelar för att minnas den 11-åring som kördes ihjäl på onsdagskvällen av en ökänd gängkriminell som tidigare dömts till kännbara fängelsestraff i tingsrätten men friats av hovrätten.

Morgonkollen

Notiser En ny dag gryr över kommunen och det ser ut att bli en fin dag med en temperatur på cirka 17 grader. Här är morgonkollen för dagen med uppdateringar om väder, trafik, kollektivtrafik och blåljus i området.

connys_helsida

Café får böta för myrinvasion

Notiser Ett Café i Märsta åläggs nu vite för att inte ha kommit tillrätta med myrproblem trots återkommande påpekanden från Miljö- och hälsoskyddsförvaltningen.

ica_helsida
valstadagen

Humlegården ska bli samhällsviktig verksamhet

Nyheter Sigtuna kommun ska köpa Humlegården vilket märsta.mu avslöjade förra veckan: - Det här skulle vara ett strategiskt och långsiktigt köp. Vi vill att den här platsen ska fyllas med samhällsviktig verksamhet. En så central och unik plats som det här är ska komma invånarna till gagn.

mp_helsida

Morgonkollen

Nyheter märsta.nu presenterar Morgonkollen - din dagliga sammanfattning av viktig information för dagen. Här är det senaste från den 7 juni:

defacto_helsida

Morgonkollen

Notiser I dagens Morgonkollen med märsta.nu presenterar vi de senaste uppdateringarna om vädret, kollektivtrafiken, trafiksituationen och blåljusrapporter i Märsta.

elon_helsida
sommar i sigtuna kommun

Nyrenoverade Midgårdsbadet öppnar på fredag

Nyheter På fredag öppnar Midgårdsbadet som renoverats inför den kommande sommaren med en ny vattenreningsteknik: - Jag är oerhört glad och nöjd över att vi fått till den nya biologiska badvattenreningen på utebadet. Det innebär att vi nu kan fortsätta att leverera ett bra badvatten de kommande 20-30 åren, för så länge håller det här nya reningssystemet, och vara det uppskattade vattenhål som så många besöker varje sommar, säger bad och simhallschefen Tapani Röyttä.

centrum_host_helsida

Villainbrott i Sigtuna

Blåljus Ett säkerhetsbolag slog larm till polisen efter att ha mottagit ett kameralarm om ett pågående inbrott i en villa belägen i Sigtuna. En okänd person hade lyckats ta sig in i bostaden genom baksidan, vilket ledde till att det uppstod skador inomhus. Vid polisens ankomst fanns ingen person kvar på platsen.

joes-helsida
pantamera_avc_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu om det senaste vädret, blåljushändelser, kollektivtrafiken och trafiksituationen i kommunen. Här är en sammanfattning av morgonens nyheter:

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
joes_outsider
valstadagen_outsider
ica_outsider
student_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
mp_outsider
centrum_outsider_host
connys
swedol_outsider