moderat_sep_pan
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Hyresrätter blev lägenhetshotell

Det skulle byggas hyresrätter på Ekilla, istället byggde Allfadern lägenhetshotell avslöjar Hem & Hyra.

centrum_artikel_host

Kommunen medgav bygglov för lägenheter vid Ekillaskolan, enligt detaljplanen skulle det även uppföras hyresrätter. Men nu när bygget står klart har det visat sig vara lägenhetshotell avslöjar Hem & Hyra. Köparen av marken var Allfadern Ekilla AB. Nu hyrs de ut på Forenoms sajt för över 26 500 kronor i månaden. Fyra gånger så högt som en vanlig hyresrätt i området.

Men lägenheterna används utan godkänt brandskydd enligt Hem & Hyra samt att det saknas bygglov för hotellverksamhet.
– Ska man ändra verksamhet från bostäder till hotellägenheter behöver man se över brandskyddet. Marknadsförs det som övernattningslägenheter en vecka i taget är det mer av hotell och korttidsuthyrning än bostad, säger brandkonsulten Therese Samuelsson till sajten.

Kommunen har själva inte upptäckt den nya verksamheten utan det var grannarna som gjorde och slog larm till kommunen. Nu ska kommunen undersöka om verksamheten står i strid med vad som detaljplanen medger. Om det anses stå i strid med detaljplanen så hotar vite för Allfadern Ekilla samt att man måste rätta till sitt fel.

Allfaderns styrelseordförande Erik Junzell säger dock till Hem & Hyra att man varit tydlig med kommunen om vad man avser göra, det vill säga hyra ut till företag som hyr ut flexibla boenden. Junzell säger vidare att man inte ser det som hotellverksamhet utan bostäder.

Ingen på kommunen har valt att uttala sig officiellt för Hem & Hyra men kommunen ska känna sig ”lurad som säljare”.
– Tanken var hyresrätter. Vi har ett stort behov av bostäder i vår kommun. Det här känns som ett tråkigt utfall. Köparen har inte kört med öppna kort, uppger anställda vid kommunen för Hem & Hyra.

Simon Safari vid Hyresgästföreningen i Region Stockholm anser att kommunen måste ta ansvar och ställa bolaget mot väggen för att de bryter mot avtal. Kommunen ska också ha räknat med lägenheterna i ett bostadsförsörjningsprogram.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida
ungdomsarbete_helsida
toppbanner
centrum_sommar2022_helsida
defacto_helsida
valet2022

Ordförande för kommunrevisionen hoppar av politiken

Politik Socialdemokraternas Steffen Oxenvad lämnar politiken efter att bland annat varit ordförande i kommunrevisionen: - Jag kommer inte engagera mig politiskt i Sigtuna kommun för en överskådlig framtid. Det är såklart möjligt att jag hoppar på ett opolitiskt föreningsuppdrag, skulle möjligheten uppstå. Där saknas alltid folk, säger Steffen Oxenvad i ett uttalade.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

centrum_sommar_outsider2022
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
connys
nrh
swedol_outsider
arbete_outsider