eldsjal2024_pan
Tingvallavägen i MärstaFoto: Street view/Google

Hyresgäster på Tingvalla får möjlighet att bidra till ökad trivsel

SigtunaHem och Hyresgästföreningen Sigtuna har initierat en spännande möjlighet för hyresgäster att påverka utformningen av en områdesbudget. Efter att ha framgångsrikt implementerat detta koncept förra året på Magne- och Ymergatan, är det nu hyresgästerna på Tingvallavägen 4-36 som får chansen att lämna förslag och rösta fram innehåll för en gemensam budget. Syftet är att främja trivsel, trygghet och ökad gemenskap i bostadsområdet.

centrum_artikel_host

Ett samlat belopp på 200 000 kr har avsatts av Hyresgästföreningen Sigtuna och SigtunaHem för att förverkliga hyresgästernas idéer och önskemål. Budgeten kommer att användas på olika sätt, baserat på de förslag som lämnas av hyresgästerna. Förslagsperioden är öppen fram till den 31 juli, under vilken hyresgästerna uppmanas att lämna in sina idéer. Därefter kommer förslagen att beredas och kostnadsberäknas. I höst kommer hyresgästerna att få möjlighet att rösta fram de vinnande förslagen.

Det betonas att alla vinnande förslag måste gynna barn och ingen enskild idé får ta upp hela budgeten. Detta säkerställer en balanserad användning av medlen och främjar inkludering av alla åldersgrupper inom området. Nyligen hölls en träff där representanter från Hyresgästföreningen och SigtunaHem mötte hyresgästerna för att förklara processen och besvara eventuella frågor. Under mötet togs även förslag emot och engagerade diskussioner ägde rum.

Det finns dock fortfarande gott om tid att delta i processen. Fram till den 31 juli kan förslag lämnas antingen genom att lämna dem i brevlådan vid Hgf-lokalen på Tingvallavägen 14 E eller via SigtunaHems hemsida. Hyresgästerna uppmanas att delta och ta chansen att påverka sin boendemiljö för att skapa en ännu bättre gemenskap och trivsel i Sigtuna.

EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

centrum_host_helsida

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

mp_helsida_eu
eldsjal2024_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
connys
eldsjal2024_out
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
mp_eu_outsider
nrh_sigtuna