eu_valet_panorama
Foto: Street view/Google

Hyresgäster hotades med böter

Hyresgäster vid Malmegårds i centrala Märsta hotades med böter på grund av att andra grannar missköter sig kring avfallshantering.

centrum_artikel_host

För några veckor sedan kontaktades en hyresgäst i centrala Märsta av Malmegårds. Budskapet var ”tre av dina grannar har blivit bötfällda pga fel hantering av hushållssopor som slängs/läggs på marken utanför behållarna, se till att inte bli nr 4!”.

Hyresgästen har full förståelse för att Malmegårds måste stävja situationen med sophanteringen men anser att man blir utpekad även om man sköter sig. Det är ett hotfullt meddelande menar hyresgästen.
– Det är ett stort problem med sophanteringen bland vissa, men man kan inte peka ut och hota skötsamma hyresgäster, säger hyresgästen till märsta.nu

märsta.nu har varit i kontakt med Malmegårds. VD Fredrik Håkansson berättar för märsta.nu att man har utmaningar i sitt bostadsområde och har därför engagerat sig i Trygg i Märsta för att öka tryggheten. Ett viktigt inslag för att uppnå ökad trygghet är att det är rent och snyggt. Håkansson är medveten om retoriken som använts med förtäckta hot.
– Trots att vi har skickat ut flera informationsbrev och informerat hyresgäster muntligen har problemen med sophanteringen fortsatt. Utöver att detta medför merkostnader och merarbete för vår förvaltning har flera av våra hyresgäster hört av sig till oss och kräver åtgärder från vår sida för att ha en trivsam boendemiljö. Vi måste även ta hänsyn till att våra affärsidkare, vårdcentral, restauranger, hotell, deras gäster och besökare påverkas negativt om det är skräpigt och stökigt i närmiljön

Men syftet är enligt Håkansson inte att peka ut eller hota enskilda personer. Man ska ha fått god återkoppling från många hyresgäster efter brevet. Man kommer dock ta hänsyn till kommunikationen i framtida utskick till hyresgästerna och undvika ord som ”böter”.
– Vår målsättning är att ha en ren och snygg närmiljö där våra hyresgäster kan känna sig trygga. Tyvärr måste vi ibland vara extra tydliga för att poängtera att man som hyresgäst har både rättigheter och skyldigheter för att vi alla ska kunna samsas på ett så bra sätt som möjligt, fortsätter Fredrik Håkansson, VD, Malmegårds Fastigheter.

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

connys_helsida
centrum_host_helsida
bygdensdag_helsida
pantamera_avc_helsida

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

seniormassa_pan
mp_helsida_eu
eldsjal2024_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eldsjal2024_out
nationaldag_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
nrh_sigtuna
connys
eu_valet_outsider
bygdensdag_outsider
ridskola_2020_outsider
seniormassa_outsider