moderat_fokus_pan
Foto: Street view/Google

Hyresgäster hotades med böter

Hyresgäster vid Malmegårds i centrala Märsta hotades med böter på grund av att andra grannar missköter sig kring avfallshantering.

centrum_artikel_host

För några veckor sedan kontaktades en hyresgäst i centrala Märsta av Malmegårds. Budskapet var ”tre av dina grannar har blivit bötfällda pga fel hantering av hushållssopor som slängs/läggs på marken utanför behållarna, se till att inte bli nr 4!”.

Hyresgästen har full förståelse för att Malmegårds måste stävja situationen med sophanteringen men anser att man blir utpekad även om man sköter sig. Det är ett hotfullt meddelande menar hyresgästen.
– Det är ett stort problem med sophanteringen bland vissa, men man kan inte peka ut och hota skötsamma hyresgäster, säger hyresgästen till märsta.nu

märsta.nu har varit i kontakt med Malmegårds. VD Fredrik Håkansson berättar för märsta.nu att man har utmaningar i sitt bostadsområde och har därför engagerat sig i Trygg i Märsta för att öka tryggheten. Ett viktigt inslag för att uppnå ökad trygghet är att det är rent och snyggt. Håkansson är medveten om retoriken som använts med förtäckta hot.
– Trots att vi har skickat ut flera informationsbrev och informerat hyresgäster muntligen har problemen med sophanteringen fortsatt. Utöver att detta medför merkostnader och merarbete för vår förvaltning har flera av våra hyresgäster hört av sig till oss och kräver åtgärder från vår sida för att ha en trivsam boendemiljö. Vi måste även ta hänsyn till att våra affärsidkare, vårdcentral, restauranger, hotell, deras gäster och besökare påverkas negativt om det är skräpigt och stökigt i närmiljön

Men syftet är enligt Håkansson inte att peka ut eller hota enskilda personer. Man ska ha fått god återkoppling från många hyresgäster efter brevet. Man kommer dock ta hänsyn till kommunikationen i framtida utskick till hyresgästerna och undvika ord som ”böter”.
– Vår målsättning är att ha en ren och snygg närmiljö där våra hyresgäster kan känna sig trygga. Tyvärr måste vi ibland vara extra tydliga för att poängtera att man som hyresgäst har både rättigheter och skyldigheter för att vi alla ska kunna samsas på ett så bra sätt som möjligt, fortsätter Fredrik Håkansson, VD, Malmegårds Fastigheter.

mp_ute_helsida

Kommunen växer mest i Skånela och Märsta

Nyheter Sigtuna kommun har under de senaste åren varit på stark tillväxtspår, och enligt färsk statistik från Statistiska centralbyrån (SCB) har befolkningen ökat betydligt. Vid årsskiftet 2023 hade kommunen nått en befolkning på 51 876 invånare, en ökning med imponerande 20 procent under den senaste tioårsperioden.

moderat_fokus_helsida

Man greps med vapen och kniv

Blåljus En dramatisk händelse utspelade sig idag på Terminal 5 på när en man greps vid säkerhetskontrollen med ett vapen och en kniv i sitt handbagage.

SJ utökar trafiken till Arlanda

Nyheter Från och med den 10 december 2023 kommer SJ att implementera en spännande ny tidtabell som kommer att påverka resenärer över hela landet. En av de mest efterlängtade förändringarna är återinförandet av direkttåg mellan Stockholm och Uppsala, som lovar att minska restiden mellan de två städerna avsevärt.

defacto_helsida
pantamera_avc_helsida

Mälardslasrådet träffas om Arlandas framtid

Politik 70 politiker från Mälardalsrådets infrastruktursamarbete kommer att samlas på Clarion Hotel Arlanda Airport för att diskutera och fatta beslut om framtiden för transportnätverket i Stockholm-Mälarregionen. Målet är att förbättra regionens internationella tillgänglighet och öka konkurrenskraften.

ica_helsida
nrh_sigtuna

Idoler och fältare gör gemensam sak mot psykisk ohälsa

Nyheter I en inspirerande sammanslagning av engagemang och kreativitet samlades Sigtuna kommuns fältassistenter Pelle, Camilla, Roger och Carina tillsammans med välkända artister och en passionerad föreläsare i Råbergshallen förra lördagen. Syftet med evenemanget var att sprida medvetenhet om psykisk hälsa och samla in medel till förmån för Suicide Zero.

hockeyskola_helsida

Pristak på Arlanda införs

Nyheter Arlanda har länge varit föremål för resenärers ilska över de hutlösa matpriserna som erbjuds vid terminalerna. Nu, som ett svar på dessa klagomål, tar Swedavia ett steg mot att sätta stopp för de tokdyra måltiderna.

centrum_host_helsida
EXTRA

Grov misshandel på buss

Blåljus Under natten till söndag inträffade en allvarlig misshandel på en buss mellan Märsta och Sigtuna där fem okända gärningspersoner är nu misstänkta för brottet. Polisen utreder händelsen som grov misshandel.

adhd_kommun

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen 24 september: märsta.nu ger dig den senaste informationen

connys_helsida

Man misstänkts för våldsamt motstånd och olaga hot på Arlanda

Blåljus Under de tidiga morgontimmarna på utspelade sig en händelse på Terminal 5 vid en av Sveriges mest trafikerade flygplatser, där en man greps av polisen efter att ha misstänkts för våldsamt motstånd mot tjänstemän. Händelsen ägde rum i avgångshallen på terminalen och ledde till ett pådrag av polis och säkerhetsvakter.

Morgonkollen

Notiser Välkommen till Morgonkollen med märsta.nu, din dagliga uppdatering om vad som händer i kommunen. Här är dagens sammanfattning:

Fler parkeringsplatser utanför Forum

Nyheter Arbetet med att utöka antalet parkeringsplatser vid Forum, beläget i korsningen Ringvägen/Stockholmsvägen i Märsta, har nu påbörjats. Detta efterlängtade projekt är en välkommen nyhet för anställda och besökare i området.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

kommun_adhd_outsider
hockeyskola_outsider
connys
kommun_skoterska_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
mp_ute_outsider
nrh
pantamera_out
centrum_outsider_host
ica_outsider
moderat_bli_medlem