centrum_panorama_hostshopping
XPO och hotellet Quality Hotel XPO hyrs för 200 miljoner kronorFoto: Pressbild

Hyr hela XPO och hotellet för 200 miljoner

Regeringskansliet hyr Scandinavian XPO för de över 100 EU-mötena i år. Kostnaden uppgår till över 100 miljoner kronor som Arlandastad Group får för att upplåta fastigheten till Regeringskansliet.

centrum_artikel_host

Tidningen Fastighetsvärlden avslöjar att Arlandastad Group får 110 miljoner kronor för att upplåta XPO till Regeringskansliet för EU-möten mellan januari-juni.
– Nu ser vi att ”mötas på riktigt” har blivit ännu viktigare än innan pandemin. Bokningsläget för mötesdelen i arenan ser bra ut och vi är väldigt glada över den positiva responsen vi får från kunder som redan genomfört möten och events här, säger Dieter Sand, vd för Arlandastad Group som äger Scandinavian XPO, till Fastighetsvärlden.

Dessutom har Regeringskansliet hyrt 421 hotellrum i Quality Hotel XPO, alltså hela hotellet i anslutning till XPO. Hyran för hotellet uppgår till 87,7 miljoner kronor. Totalt för både XPO och hotellet uppgår kostnaden för Regeringskansliet till nästan 200 miljoner kronor.

ica_helsida

Lokala företaget satsar på solcellsinstallationer

Näringsliv Lokala företaget Energisparkonsult ökar sin omsättning till stor del tack vare intresset för att installera solceller: - Vi är mycket glada över att kunna erbjuda solcellsinstallationer genom vårt nya systerbolag ESK Solar, säger VD Erik Albertsson.

defacto_helsida
connys_helsida

Så många reste via Arlanda

Näringsliv Arlanda noterade en kraftig resenärsökning i februari jämfört med förra året: - Allt pekar fortsatt mot en reseintensiv sommar och vi förbereder oss därefter, säger Swedavias VD Jonas Abrahamsson.

dack_helsida
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
joes-helsida

XPO redo för EU

Näringsliv Scandinavian XPO är redo för EU:s toppmöten som ska hållas under det första halvåret i år: - Vi är glada över att återigen få välkomna Regeringskansliet som en av våra kunder och ser fram emot att erbjuda dem vår högkvalitativa service och moderna faciliteter, säger Anna Bauer, VD för Scandinavian XPO.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

joes_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
swedol_outsider
dack_outsider
connys
centrum_outsider_host
ica_outsider