eldsjal2024_pan
XPO och hotellet Quality Hotel XPO hyrs för 200 miljoner kronorFoto: Pressbild

Hyr hela XPO och hotellet för 200 miljoner

Regeringskansliet hyr Scandinavian XPO för de över 100 EU-mötena i år. Kostnaden uppgår till över 100 miljoner kronor som Arlandastad Group får för att upplåta fastigheten till Regeringskansliet.

centrum_artikel_host

Tidningen Fastighetsvärlden avslöjar att Arlandastad Group får 110 miljoner kronor för att upplåta XPO till Regeringskansliet för EU-möten mellan januari-juni.
– Nu ser vi att ”mötas på riktigt” har blivit ännu viktigare än innan pandemin. Bokningsläget för mötesdelen i arenan ser bra ut och vi är väldigt glada över den positiva responsen vi får från kunder som redan genomfört möten och events här, säger Dieter Sand, vd för Arlandastad Group som äger Scandinavian XPO, till Fastighetsvärlden.

Dessutom har Regeringskansliet hyrt 421 hotellrum i Quality Hotel XPO, alltså hela hotellet i anslutning till XPO. Hyran för hotellet uppgår till 87,7 miljoner kronor. Totalt för både XPO och hotellet uppgår kostnaden för Regeringskansliet till nästan 200 miljoner kronor.

pantamera_avc_helsida
eldsjal2024_helsida

Här renas tusentals liter vatten om dagen

Näringsliv Arlandastad Group engagerar sig i utvecklingsprojekt som syftar till att göra en positiv skillnad för samhället och miljön. I östra Arlandastad har det anlagts dammar som renar tusentals liter vatten om dagen.

steningekompani_helsida

Log Max etablerar hos DSV i Rosersberg

Näringsliv Log Max, en ledande tillverkare av moderna skördaraggregat för skogsmaskiner, har valt att samarbeta med DSV för hanteringen av deras reservdelslager på DSV:s logistikcenter i Rosersberg.

connys_helsida

Så dyra är Arlandas räksmörgåsar

Näringsliv En diskussion om de höga priserna på flygplatserna i Sverige fick ny fart när SEB:s seniorekonom Johan Javeus delade med sig av sina erfarenheter på den sociala medieplattformen X i höstas.

storemore_helsida
centrum_host_helsida
mp_helsida_eu

Politiker presenterar åtgärder för Arlandas konkurrenskraft

Näringsliv En ny rapport från politiker i Mälardalsrådets temagrupp belyser åtgärder för att stärka Arlandas konkurrenskraft, främja tåg- och sjötrafik samt säkerställa internationell tillgänglighet mot kontinenten och Norge. Ledare från olika regioner betonar Arlandas nyckelroll och behovet av statligt stöd för att säkerställa en framgångsrik infrastrukturutveckling.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
mp_eu_outsider
stentekompani_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
storemore_out
connys
eldsjal2024_out